Ingezonden

Loopgroep Ter Aar

Oooh wat een blunder... Maar ja, dat krijg je ook met verschillende (betrekkelijk nieuwe) loopverenigingen in Ter Aar. Wat is er aan de hand? Waar ik, na het artikel in deze serie over ’De Geschikte peer’ aankondigde bij de voorzitter van ’de Loopgasten’ op bezoek te gaan, kwam ik in contact met Gerwin Vos (48), oprichter, voorzitter en trainer bij ’De Loopgroep Ter Aar’.

“Ik heb 10 jaar geleden de Alpe ’d HuZes gefietst. Het belangrijkste doel van deze uitputtingsslag is het binnenhalen van voldoende geld voor onderzoek naar kanker en ik dacht: hoe kan ik mensen laten doneren voor dat doel? Ik was zelf ook lid bij Atletiekvereniging Alphen (AVV), waar ik al een beetje training gaf. Dus ik dacht: Ik kan looptraining geven! Ik plaatste in de Omroeper een oproep en had binnen korte tijd al 25 aanmeldingen."

"Sommigen gaven na een paar keer al aan wel door te willen omdat het hen zo goed beviel. En zo is het gekomen. Nu hebben we ongeveer 30 leden in de leeftijd tussen 25 en 70. Ik geef training op maandag- en dinsdagavond en leden kunnen kiezen of zij 1 of 2 keer komen. De meesten trainen 1 keer per week. We beginnen met voorzichtig inlopen, dan wat rek- en strekoefeningen op het Vosholplein en daarna een loopje tussen 5 en 10 km. Eén keer per maand doen we ’n wat langere duurloop, om te trainen voor het echte werk. Bijvoorbeeld de ’One and only’-marathon tijdens de Veense kermis en we hebben op 4 mei ook het Bevrijdingsvuur - hardlopend - opgehaald in Wageningen en overhandigd aan burgemeester van Duijn."

Hij vervolgt: “Het is een gezellige, enthousiaste groep mensen en gebleken is, dat prestatie en plezier hier heel goed samen kunnen gaan. Vanuit de contributie die de leden betalen krijgen zij een shirtje, vormen we ook een potje voor ’Lief en leed’ en gaan we samen een keer barbecuen of uit-eten. Bovendien wordt iedereen ook lid van de Atletiekunie. Anja, een van de leden, zegt: “Nee, het ging dinsdag niet zo lekker, maar dat is het mooie van Gerwin. Hij geeft je altijd het gevoel, dat je toch goed gelopen hebt!”

Wie wil proberen of hardlopen iets voor hem of haar zou kunnen zijn, is altijd welkom om een tijdje vrijblijvend mee te doen op dinsdagavonden om 19:20 uur verzamelen bij Fysio Topfit.

De volgende

Gerwin: “Ik heb vroeger ook aan triatlon gedaan en wil de volgende beurt geven aan Fred Verlooy, die voorzitter is van TriatlonClub Nieuwkoop." Dat doen we en beloofd: die keer dáárna ga ik op bezoek bij Robin en Luuk van de Jagt, die samen de ’Loopgasten’ in Langeraar hebben opgericht.

Loek Sassen


Meer nieuws

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 16:11

Bij Toyota Van Ekris Alphen a/d Rijn zijn ze een beetje gek geworden!

Wordt het een vakantie in eigen land? Of misschien een roadtrip door Europa? Waar u deze zomer ook heen gaat, een goede voorbereiding begint met de zomercheck. De monteurs van Toyota van Ekris Alphen a/d Rijn controleren dan alle cruciale punten, zoals de accu, vloeistoffen en bandenspanning.

Overige gisteren 13:58

Van boer tot bord: Proef het Groene Hart

Steeds meer restaurants in het Groene Hart koken met ingrediënten en producten uit de streek. Om hun ‘van boer tot bord’-werkwijze onder de aandacht te brengen in deze tijd waarin veel te doen is over de boeren, is de campagnewebsite ‘Proef het Groene Hart’ gemaakt. Een platform voor horecaondernemers om zich te presenteren als echte streekproductenlocatie.

Evenementen 3 aug. 2022 11:09

Open Aarlanden 50+: "Gezelligheid is het belangrijkste"

“Het aantal deelnemers voor ons 50+-toernooi loopt wel iets terug. Dat is overal wel zo, horen wij… maar het was weer een geweldige week: mooi weer, geen blessures, leuke mensen en er wordt veel gelachen op de banen en op het terras”, zegt Rianne Ubink, lid van de ’50+- commissie’.