NestkastLIVE

Lepelaars bij Nieuwkoopse Plassen leggen eerste eieren

Ook dit jaar kun je het dagelijks wel en wee van de lepelaars weer volgen via NestkastLIVE. Leuk nieuws: de eerste eieren zijn een feit!

De lepelaars broedden al sinds 2009 in het Nieuwkoopse plassengebied. Altijd op dezelfde locatie in het rustige deel van de plassen. Het is inmiddels het vierde seizoen dat de lepelaars te volgen zijn via NestkastLIVE. Via https://nestkastlive.nl/Lepelaar/ kan iedereen meekijken op het eiland waar de lepelaars de afgelopen jaren hebben gebroed. Het eilandje bevindt zich in een afgesloten deel op de Nieuwkoopse Plassen. Vorige maand werden de lepelaars al gespot op het eiland. Op dinsdag 1 maart is het eerste ei gelegd.


Meer nieuws

Milieu en duurzaamheid gisteren 14:35

Dorpsraad schoont Langeraarse Plassen

Zwerfafval zorgt voor veel ergernis. Het trekt ongedierte aan en het bederft uitzicht op de natuur in en op het water. Bovendien is zwerfvuil slecht voor natuur, dier en mens: het kan de bodem vervuilen en dieren eten het op of raken er in verstrikt.

Advertorial Cultuur gisteren 11:13

Tsjechovs wereldberoemde De Kersentuin komt naar Alphen

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger schitteren in één van de meest geliefde toneelstukken uit het wereldrepertoire: De Kersentuin van Anton Tsjechov. In deze nieuwe bewerking toont Toneelgroep Maastricht een hilarisch en droefgeestig portret van mensen die de wereld sneller zien veranderen dan ze aankunnen. De toneelklassieker is op 5 april te zien in Theater Castellum.

Overige 16 mrt. 2023 10:19

Inspraakavond 21 maart: aanleg zonnevelden Nieuwkoop

De taskforce RES van Dorpsraad ’Rondom de Plassen’ maakt zich ernstig zorgen over plannen van de gemeente, om de Vierambachtspolder (de polder ten zuiden van Langeraar) - als één van vier potentiële gebieden - aan te wijzen om daar eventueel 110 voetbalvelden aan zonnepanelen aan te leggen.

Politiek 15 mrt. 2023 22:01

Stembiljetten op bij meerdere stembureau’s

Op enkele stembureau's in de gemeente Nieuwkoop waren de stembiljetten voor de waterschapsverkiezingen op. Hierdoor konden meerdere mensen hun stem niet uitbrengen.