Nienke de Jong
Advertorial Muziek

Leidenaar Lo van Gorp zingt Sting in Theater Castellum

Na al eerder zeer succesvol het repertoire van Steely Dan naar de theaters te hebben gebracht, gaan Lo van Gorp en The Royal Dutch Scam zich nu wagen aan het repertoire van Sting, met oog voor detail. Op zaterdag 11 maart komt de Leidse zanger en saxofonist met zijn band naar Alphen aan den Rijn.

Lo van Gorp heeft al een lange carrière als sessiemuzikant achter de rug. Als backing vocalist werkte hij samen met vele nationale en internationale grootheden, zoals Al Jarreau, Paul Carrack, Chaka Khan, Roger Hodgson en het Metropole Orkest. In eigen land tourde hij intensief met onder andere Marco Borsato, Oleta Adams, Trijntje Oosterhuis en de Ladies of Soul. Door de optredens met zijn eigen band The Royal Dutch Scam is hij een vertrouwd gezicht geworden in de Nederlandse theatercircuit.

Nu gaat Van Gorp met zijn nieuwe voorstelling 'Lo Sings Sting' op tournee langs de Nederlandse theaters. Ook hierin wordt hij begeleid door zijn tienkoppige band die de nummers van Sting een nieuwe dimensie geeft. Natuurgetrouw, met veel bezieling, vol verrassingen en jazzinvloeden spelen ze de prachtige en soms complexe songs van Sting. Een avond vol herkenning, muzikaal avontuur en jazzy hoogstandjes. Denk aan songs als Fields Of Gold, Fragile, If You Love Somebody Set Them Free en vele andere hits.

Van Gorp: “In de muziek versmelten pop en jazz, soms met klassieke en wereldmuziek. Dat maakt het voor ons een genot om te spelen. Ook de teksten van Sting zijn prachtig. Vaak poëtisch, maar soms ook scherp en activistisch, zoals Russians uit 1984: de song die Sting onlangs opnieuw opnam als protest tegen de oorlog in Oekraïne.”

Tickets

Kaarten voor Lo Sings Sting op zaterdag 11 maart (aanvang 20:15 uur) zijn te koop via de website.


Meer nieuws

Blog vandaag 11:11

Ernstige bedreigingen

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Deze keer over Ernstige bedreigingen.

Sport gisteren 19:48

Terugblikken op het afgelopen weekend

De meivakantie wordt geopend met Koningsdag in het weekend. Dus is er geen speelronde in de diverse competities, maar zijn er louter festiviteiten. Onze verslaggever Theo Leliveld keek terug op de sportieve prestaties...  

Sport gisteren 15:09

Jongste leden van Volleybalvereniging Waterlanders genieten van feestelijk kampeerweekend

De jongste leden van Volleybalvereniging Waterlanders gingen in het weekend van 19, 20 en 21 april op volleybalkamp. Een enthousiaste groep van zo'n dertig kinderen vertrok op vrijdagavond op de fiets onder begeleiding naar Boerderij Verhaar in Nieuwkoop. Onder het thema "feestdagen" verkenden de jonge sporters een scala aan feestelijke activiteiten, zorgvuldig georganiseerd door de enthousiaste leden van de Waterlanders Evenementen Commissie.

Gezondheid en welzijn 23 apr. 2024 14:10

Gratis sportspreekuur ProMove voorziet in behoefte

Het gratis sportspreekuur bij ProMove bewegen & gezondheid, op locatie de Vijverhof in Nieuwkoop en bij AnyTime Fitness in Ter Aar, voorziet al jaren in de behoefte voor het laagdrempelig beoordelen van een klacht of blessure.