Blog Sport

Langs het (Leli)Veld: Elkaar kaarten aansmeren

In deze rubriek geeft onze verslaggever en presentator Theo Leliveld zijn visie over spelers, trainers en zaken die hem opvallen. Zijn enorme kennis over de regionale sport vloeit regelmatig uit zijn pen. Kritisch zoals we van hem gewend zijn, maar wel gezegend met een gezonde realiteitszin. Deze keer over: Elkaar kaarten aansmeren.

Is anders dan vroeger

Bij het voetballen in de senioren komen hele andere dingen kijken dat merkt ook deze onbenul. Het is interessant om het seniorenvoetbal te volgen. Het is anders vind ik, spelers zitten veel korter op je en er zijn veel meer fysieke duels daardoor krijg je veel minder ruimte om te voetballen. ‘Over het voetbal heb ik geen moeite. Dat is anders dan vroeger. Sneller, atletischer. Dat is dus allemaal wel veranderd ten opzichte van vroeger. Ik heb daar geen moeite mee.

Elkaar kaarten aansmeren

Waar ik wel moeite mee heb, is het feit dat spelers nu elkaar kaarten aansmeren. Door te vallen en door te rollen na het geringste contact en daar heel hard bij te schreeuwen.

Walgelijk vind ik dat

Daar erger ik me groen en geel aan. Als ik nou nog zou voetballen dat zou ik zo’n speler wel laten voelen wat een overtreding is. Ach, de acceptatie tegenwoordig is een stuk minder dan vroeger en dat vind ik jammer. Vroeger ging het best wel vaak over het randje, maar het respect voor elkaar bleef. Na de wedstrijd stond je samen wat te drinken.

Zo zou het nu nog moeten zijn

En dat ze een duim opsteken of staan te klappen als een pass helemaal niet is aangekomen, vind ik ook gek. En dat ze jammer roepen als een goede kans gemist wordt is ook raar. Wij scholden elkaar vroeger verrot in zulke gevallen. Maar ook dan stonden we na de wedstrijd samen wat te drinken aan de bar.

Is kritisch.

Het is niet altijd de goede toon waarop hij dingen zeg die dat gevoel kweekt. Zeg vaak dingen die hij goed bedoel misschien qua toon te geïrriteerd of zeurderig is. Maar wat is toch leuk om met vrienden te voetballen.

Sport is de levensader van de Maatschappij

Het is een sport waar veel dingen samenkomen. Gezelligheid, teambuilding, fysieke belasting, uithoudingsvermogen, competitiviteit etc. Dit is waarom voetbal voor mij belangrijk is.


Meer nieuws

Cultuur vandaag 16:08

Programma Kaleidoskoop

Een nieuw seizoen, met nieuwe sterren en oude bekenden. Vorige week konden we melden dat het programma voor het eerste halfjaar rond is. Daar waren we al trots op. We zijn inmiddels al weer twee stappen verder. Het tweede halfjaar is nu ook bijna helemaal gevuld. Maar het allerleukste nieuws is natuurlijk dat onze website is bijgewerkt en dat je vanaf nu al tickets kunt kopen voor het nieuwe seizoen.

Blog Blog vandaag 15:12

Uit het (Groene) hart gegrepen: SUCCES

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Deze keer over: Succes.

Sport vandaag 12:00

Kale Kenners ontvangen trainersgilde

Aanstaande vrijdag 24 mei is de laatste Kale Kenners van dit seizoen. Zoals de traditie al jaren geldt zijn de traienrs van "onze" clubs uitgenodigd om met de heren het seizoen af te sluiten.

Natuur en recreatie vandaag 09:28

D66 Groene Hart presenteert fietsroute over Europese Unie

De D66 afdeling in het Groene Hart heeft voor de Europese verkiezingen een fietsroute uitgezet door het Groene Hart. De route gaat langs enkele plekken in het Groene Hart waar de Europese Unie invloed op heeft gehad. Bijvoorbeeld met subsidies. Zo ook een aantal locaties in de gemeente Nieuwkoop.

Sport vandaag 06:00

Terugblikken en Vooruitkijken 25 mei

De laatste ronde is aanstaande en daaraan gekoppeld vallen de beslissingen voor de teams. Zeker voor enkele van hen, op Sportief na want zij zijn klaar, zit de spanning er nog vol op...

Cultuur gisteren 15:47

Ga mee op een rockreis met EigenWijs' nieuwste musicalproductie: "Rock School, de musical"

Musicalgroep EigenWijs, een geliefde naam in de theaterwereld van het Groene Hart, presenteert met trots hun nieuwste en meest dynamische productie tot nu toe: "Rock School, de musical". Deze energieke voorstelling zal op zaterdag 22 en zondag 23 juni te zien zijn in Theater Castellum en belooft een echte rock ervaring te worden voor alle leeftijden.