Langeraar fietst op tegen kanker

Wat ooit begon met een klein groepje fietsers is inmiddels uitgegroeid tot een team van 28 man (waarvan de meesten wonen of geboren zijn in Langeraar of Ter Aar). En gaan we meedoen aan de Alpe dHuzes, hèt sportieve evenement in Frankrijk om geld in te zamelen voor kankeronderzoek door KWF", zegt Thom Egberts, een van de mede-initiatiefnemers.

"We hadden in onze vriendengroep een WhattsAppgroep Voetbal-gelulen op zeker moment appte iemand: "zullen we samen de Alpe dHuzes gaan doen?Dat is gaan leven en maakte de groep steeds groter,zegt Thom. "Op zeker moment was de animo zó groot, dat we gesteld hebben: OK, nu gaan we spijkers met koppen slaan en moest ieder zich definitief aanmelden! Dus gaan we nu met 28 man (24 om te fietsen en 4 voor catering en andere hand- en spanzaken) in een bus - met de fietsen in de aanhanger erachter - naar Frankrijk en hopen we tenminste 60.000 Euro (2.500 pp) op te halenvoor het goede doel. De meesten hebben al heel wat fietskilometers in de benen, maar sommigen moeten eerst nog een fiets kopen.!" Mathijs Robertz vult hem aan: Bijna ieder van ons heeft wel het lijden door kanker van dichtbij meegemaakt, dus gaan we allemaal ons best doen om zo vaak mogelijk naar boven te fietsen, maar ook om er een mooie week (6 juni is dè dag) van te maken.

Thom: We verblijven die week in Bourg d Oisans, n dorpje aan de voet van de Alpe dHuez. Dat geeft ons de mogelijkheid om ook n paar trainingsritjes in de omgeving te doen, bijvoorbeeld door de Col de Galibier en de Croix de Fer te beklimmen.

Mathijs: Op dit moment zijn de meesten van ons al in training, nu nog op de spinningfiets, maar we gaan natuurlijk liever weer naar buiten. En om elkaar nog wat beter te leren kennen doen we binnenkort samen mee aan de Joop Zoetemelk Classic en de Arnhems Mooiste. Want in je eentje wordt een weggetje, die je voor de zoveelste keer rijdt, soms best saaiSamen trainen met een duidelijke stip aan de horizon is véél mooier!

Om geld in te zamelen worden nog verschillende initiatieven georganiseerd. Bijvoorbeeld dineren bij mensen thuis, het brouwen van speciaal bier en bedrijven kunnen hun logo laten zetten op onze shirts". Ieder, die deze mannen nog wil steunen, kan doneren via één van de drie teampaginas. Maar óók om te zien, wie in de verschillende teams meedoen:

https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/langeraarfietstoptegenkankeri

https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/langeraarfietstoptegenkanker2

https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/langeraarfietstoptegenkanker3

Loek Sassen


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.

Calamiteiten 10 jul. 2024 17:23

Broodje veroorzaakt brand in Nieuwkoop

Aan de Waterleliestraat in Nieuwkoop werd woensdagmiddag een woningbrand gemeld. Het liep gelukkig met een sisser af.

Sport 10 jul. 2024 14:35

Strooplikkerstoernooi weer succesvol afgesloten

Als vanouds was het Strooplikkerstoernooi (41e editie) weer een oer-gezellige week met veel tennisplezier voor de spelers èn publiek uit de wijde omgeving (Zoetermeer, Den Haag, Oude Wetering, Rotterdam etc.).

Mijn Club 10 jul. 2024 09:12

Mijn Club: Postduivenvereniging De Witpen

Het eerste wat opvalt bij binnenkomst in clubgebouw de WenS: géén oude(re) mannen in ’n grijze stofjas, maar in plaats daarvan: jonge mannen met een biertje aan de bar. ”Nee, dat was misschien vroeger wel zo, maar nu echt niet meer".

Natuur en recreatie 9 jul. 2024 13:43

40 jaar 4Daagse Nijmegen

Het was in 1984 een groepje collega’s, die bij de Raad van Arbeid in Leiderdorp werkten en zin kregen om samen aan de Vierdaagse mee te gaan doen. Zoveel jaar na het begin is het  onduidelijk of zij indertijd méér zin hadden om daar te gaan stappen òf echt te gaan te lopen?! Het werd uiteindelijk: Wandelen èn stappen!