Langeraar fietst op tegen kanker

Robbin Hoogervorst en zijn 27 maten doen mee aan de Alpe d'huZes.

Robbin: “Helaas heb ik, net zoals velen van jullie, het lijden dat wordt veroorzaakt door kanker van dichtbij mee moeten maken. Afgelopen zomer heb ik afscheid moeten nemen van mijn lieve schoonmoeder, tevens geweldige oma van mijn dochters. Ik heb haar op haar sterfbed beloofd mee te doen aan Alpe d'huZes. Ze zei me, dat ze het me niet na zou doen, maar vroeg me om een kaarsje voor haar op te steken in bocht 6. Het liefst zou ze er zelf bij zijn geweest om me aan te moedigen, maar omdat ze wist dat ze dat helaas niet meer zou halen, heeft ze me een fiets en uitrusting cadeau gedaan. Ik heb haar gezegd dat ik, ondanks het prachtige cadeau, haar niet kon beloven 6 keer de top te halen, maar dat ik er alles aan zou doen om minstens 1 keer bocht 6 te halen. En bocht 6 is vanaf boven geteld...”

Vanaf dat moment zijn de voorbereidingen begonnen. Wat begon met een klein clubje fietsers, is inmiddels uitgegroeid tot een team van 28 man; "Langeraar fietst op tegen kanker". We gaan met z'n allen in één bus en hebben hetzelfde doel, zoveel mogelijk geld ophalen om kanker te bestrijden. Ieder lid met zijn eigen verhaal en zijn eigen beweegredenen. Van de buschauffeur tot de soigneur, van de chef-kok tot de fietsers, we gaan allemaal ons beste beentje voorzetten om er een onvergetelijke week van te maken en zo vaak mogelijk naar boven te fietsen. De voorbereidingen zijn in volle gang, maar er ontbreekt nog één ding en dat zijn donaties. Niet voor mezelf, niet voor het team, maar donaties tegen kanker. Donaties voor een betere behandeling en effectievere bestrijding van kanker. Zodat vele lieve (schoon)moeders/oma's in de toekomst geen fietsen meer cadeau hoeven te doen, maar in plaats daarvan gewoon mee kunnen naar de top!

Voor een donatie klik op onderstaande link:

Stichting Alpe d’HuZes - Robbin Hoogervorst (opgevenisgeenoptie.nl)


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn vandaag 09:29

Dorpsraad Rondom de Plassen organiseert Zorgmarkt

Vergrijzing is voor iedereen inmiddels een bekend begrip. De vergrijzing in Nederland neemt toe, omdat de gemiddelde leeftijd stijgt. Door het stijgende aantal ouderen moeten er ook steeds meer zorgvoorzieningen bijkomen. Tegelijkertijd is het zorgsysteem in Nederland nogal veranderd. De centrale overheid heeft de verantwoordelijkheid voor veel taken gedelegeerd aan de gemeenten en zorgverzekeraars, vanuit de gedachte dat deze de betreffende taken goedkoper en beter kunnen uitvoeren omdat zij de burgers en de thuissituatie beter kennen dan de landelijke overheid. Belangrijk bij de invulling van de zorg is de participatiesamenleving, waarin mensen actief deelnemen aan activiteiten die het welzijn van medeburgers bevorderen.

Sport gisteren 20:11

Terugblikken en Vooruitkijken 24 februari

Eindelijk zal er na twee inhaalronden weer een volledig programma worden gespeeld in de diverse voetbalcompetities. Toch hebben de diverse ploegen niet stilgezeten. Er is driftig doorgetraind in deze periode en ook heeft men wat oefenwedstrijden gespeeld. Onze verslaggever Theo Leliveld peilde de stemming in de diverse kampen... 

Levensbeschouwing gisteren 14:20

Wat is de zin van het leven? en Wie ben ik?

Als zulke vragen je bezighouden, is Alpha misschien iets voor jou!" zegt pastor Heleen van de Reep. "In een aantal bijeenkomsten (12 avonden en 1 weekend (vrijdagavond en zaterdagmorgen) praten we over zaken zoals geloof en zingeving. Alpha wordt in allerlei kerken in Nederland georganiseerd, maar wij werken vanuit de katholieke kerk. Alpha is gezellig, laagdrempelig en absoluut niet saai! De sfeer is open en ontspannen en om deel te nemen hoef je niet vroom of super gelovig te zijnHet is voor iedereen, of je nu een vaste kerkganger bent of iemand die er  maar af en toe eens komt. Ook mensen van een ander geloof en mensen die de kerk alleen maar van de buitenkant kennen, zijn van harte welkom.

Sport gisteren 00:00

Ben Heemskerk Toernooi 2024

Voor de twintigste keer in de zestigjarige geschiedenis van Biljartvereniging Harago uit Ter Aar zal het Ben Heemskerk Toernooi gaan plaatsvinden. Een evenement waaraan ieder zichzelf respecterende biljarter kan laten zien of hij de finaledag van dit toernooi kan gaan bereiken...

Gezondheid en welzijn 20 feb. 2024 15:51

ProMove voegt oefeningen toe aan website

Zoals velen inmiddels al weten, is de fysiotherapiepraktijk Bakker & de Vos per mei 2022 van naam veranderd. Door het pensioen van Teun Bakker en de intrede van Erik Ettema kreeg de praktijk de naam ProMove, bewegen & gezondheid. Hierbij is ook de website vernieuwd en daar is nu iets nieuws aan toegevoegd.