Langeraar fietst op tegen kanker

Robbin Hoogervorst en zijn 27 maten doen mee aan de Alpe d'huZes.

Robbin: “Helaas heb ik, net zoals velen van jullie, het lijden dat wordt veroorzaakt door kanker van dichtbij mee moeten maken. Afgelopen zomer heb ik afscheid moeten nemen van mijn lieve schoonmoeder, tevens geweldige oma van mijn dochters. Ik heb haar op haar sterfbed beloofd mee te doen aan Alpe d'huZes. Ze zei me, dat ze het me niet na zou doen, maar vroeg me om een kaarsje voor haar op te steken in bocht 6. Het liefst zou ze er zelf bij zijn geweest om me aan te moedigen, maar omdat ze wist dat ze dat helaas niet meer zou halen, heeft ze me een fiets en uitrusting cadeau gedaan. Ik heb haar gezegd dat ik, ondanks het prachtige cadeau, haar niet kon beloven 6 keer de top te halen, maar dat ik er alles aan zou doen om minstens 1 keer bocht 6 te halen. En bocht 6 is vanaf boven geteld...”

Vanaf dat moment zijn de voorbereidingen begonnen. Wat begon met een klein clubje fietsers, is inmiddels uitgegroeid tot een team van 28 man; "Langeraar fietst op tegen kanker". We gaan met z'n allen in één bus en hebben hetzelfde doel, zoveel mogelijk geld ophalen om kanker te bestrijden. Ieder lid met zijn eigen verhaal en zijn eigen beweegredenen. Van de buschauffeur tot de soigneur, van de chef-kok tot de fietsers, we gaan allemaal ons beste beentje voorzetten om er een onvergetelijke week van te maken en zo vaak mogelijk naar boven te fietsen. De voorbereidingen zijn in volle gang, maar er ontbreekt nog één ding en dat zijn donaties. Niet voor mezelf, niet voor het team, maar donaties tegen kanker. Donaties voor een betere behandeling en effectievere bestrijding van kanker. Zodat vele lieve (schoon)moeders/oma's in de toekomst geen fietsen meer cadeau hoeven te doen, maar in plaats daarvan gewoon mee kunnen naar de top!

Voor een donatie klik op onderstaande link:

Stichting Alpe d’HuZes - Robbin Hoogervorst (opgevenisgeenoptie.nl)


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.

Calamiteiten 10 jul. 2024 17:23

Broodje veroorzaakt brand in Nieuwkoop

Aan de Waterleliestraat in Nieuwkoop werd woensdagmiddag een woningbrand gemeld. Het liep gelukkig met een sisser af.

Sport 10 jul. 2024 14:35

Strooplikkerstoernooi weer succesvol afgesloten

Als vanouds was het Strooplikkerstoernooi (41e editie) weer een oer-gezellige week met veel tennisplezier voor de spelers èn publiek uit de wijde omgeving (Zoetermeer, Den Haag, Oude Wetering, Rotterdam etc.).

Mijn Club 10 jul. 2024 09:12

Mijn Club: Postduivenvereniging De Witpen

Het eerste wat opvalt bij binnenkomst in clubgebouw de WenS: géén oude(re) mannen in ’n grijze stofjas, maar in plaats daarvan: jonge mannen met een biertje aan de bar. ”Nee, dat was misschien vroeger wel zo, maar nu echt niet meer".

Natuur en recreatie 9 jul. 2024 13:43

40 jaar 4Daagse Nijmegen

Het was in 1984 een groepje collega’s, die bij de Raad van Arbeid in Leiderdorp werkten en zin kregen om samen aan de Vierdaagse mee te gaan doen. Zoveel jaar na het begin is het  onduidelijk of zij indertijd méér zin hadden om daar te gaan stappen òf echt te gaan te lopen?! Het werd uiteindelijk: Wandelen èn stappen!