’Langeraar fietst op tegen kanker’ maakt KWF blij

“Als we op 14 september dit initiatief afsluiten met nog een gezellige barbecue zijn we ruim 15 maanden bezig geweest met alle voor- en nabereidingen op onze uitdaging: met 24 man de Alpe d’HuZes op fietsen om daarmee ’n flinke donatie voor voor KWF ’op te halen’. Èn onszelf natuurlijk een mooie week te bezorgen!” zegt Cornel Slof, een van de deelnemers in team 2.

"Directe aanleiding was het overlijden van de schoonmoeder van Robbin Hoogervorst. Via onze WhattsApp-groep ’Voetbal-gelul’ opperde iemand: ”zullen we volgend jaar ook de Alpe d’HuZes gaan doen?” Dat is gaan leven en maakte de groep steeds groter. Op zeker moment was de animo zó groot, dat we met 24 man (3 teams van 8) hebben ingeschreven met als doel, tenminste € 60.000 (€ 2.500 pp) aan sponsorgeld in te zamelen. En dat is ruimschoots gelukt: de teller stond op 20 juni jl. al op ruim € 90.000 en misschien komt er nog wel wat bij?!"

“En het wàs ’n prachtige week!", vult teamgenoot Richard Servaas hem aan. "Op zaterdagmorgen 1 juni stapten we om 4:00 uur in Langeraar in de bus; fietsen in de aanhanger. Vooraf wenste wethouder Tom de Kleer ons nog veel succes en ook ’Alpe d’HuZes-veteraan’ Leo Egberts heeft ons op het kerkplein nog even bemoedigend toegesproken!"

"De reis verliep voorspoedig en onderweg hadden we live-verslag van de wedstrijd Altior 1 tegen FC Oegstgeest (3-3), uitgezonden door NEO (Nieuwkoop En Omgeving)-radio. Om 17:30 u waren we al op de plaats van bestemming: het bergdorpje Bourg d’Oisans, aan de voet van de Alpe d’Huez, waar we ’n paar huisjes hadden gehuurd om te verblijven. Op zondag en maandag hebben we eerst ’n paar trainingsritjes op de Col de Galibier en de Croix de Fer gedaan; dat was voor ons allemaal de eerste keer, dat we in de bergen fietsten!”

Richard: “In het dorp keken ze wel raar op, als we - met de bus - boodschappen gingen doen: met 7 man naar binnen en haalden we in één keer de hele koelvitrine met kwark leeg. En het schap met alcoholvrij bier trouwens ook! Onze buschauffeur Willem Balvert is wel vaker met grote groepen op reis geweest, maar hij zei: “Jullie overtreffen àlles; wat hier gebeurt heb ik echt nog nooit meegemaakt!”"

Cornel:”Op donderdag 6 juni - dè dag - konden we om 5:00 uur van start. Aangemoedigd en geholpen door héél veel vrienden en familieleden in de bochten en bij de finish; zij zorgden voor voldoende eten en drinken onderweg, met aanwijzingen van onze begeleider Andor van Velzen. En haalden we allemaal ons eigen doel: diegenen met genoeg fietservaring 6 en anderen met wat minder fietskilometers in de benen: vier keer naar boven. Met z’n allen zijn we 128 keer omhoog gegaan! Behalve een dikke bui om 13:30 uur, was het ergste die dag: één lekke band!" Richard: “Het was zó’n bijzondere dag; enerzijds de blijdschap van de prestaties en alle gezelligheid rondom, maar ook: Bijna iedereen daar aanwezig, heeft wel het lijden door kanker van dichtbij meegemaakt, dus was er ook veel verdriet bij fietsers en toeschouwers voel- en zichtbaar!"

"Ook de terugreis op 8 juni - met live-verslag van Zestienhoven - Altior 1 (4-7) verliep voorspoedig en om 21:30 u waren we weer in Langeraar, net op tijd om nog even naar het jeugdweekend bij Altior te gaan! En konden we terugkijken op ’n mooie week met een gouden strik!”


Meer nieuws

Verkeer en vervoer 16 jul. 2024 14:51

Werkzaamheden N231 Blokland en Achterweg

De provincie voert onderhoud uit op de provinciale weg N231 (Blokland en Achterweg) van 29 juli tot en met 19 augustus 2024. De weg is dan afgesloten.

Maatschappij 15 jul. 2024 14:52

BandGebeuren haalt 1500 euro op voor Bunkamp Noorden

Het bedrag werd maandag jl. overhandigd door Allan den Hertog, en Benjamin Verduijn aan bestuursleden van de organisatie Frank Kalshoven en Learoyd van der Haven. BandGebeuren 2024 werd zondag 26 mei gehouden. Het is een evenement waar een aantal bands optreedt. Die bands waren eerder dit jaar bij loting samengesteld uit een groep van tegen de dertig muzikanten.

Natuur en recreatie 15 jul. 2024 10:14

Ingebruikstelling Vuilwaterstation in Nieuwkoop

Vrijdagmiddag 5 juli jl. is in Nieuwkoop aan De Hoogt (in de bocht van de Nieuwveenseweg naar de Noordenseweg) een vuilwaterstation in gebruik genomen. Dit vuilwaterstation maakt het mogelijk om het zogenaamde 'zwarte water' (afvalwater van het toilet) op een milieuverantwoorde manier af te voeren.

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.