John Wiersma

Lampen lichtroute blijven nog een maand aan

Zaterdag 27 november was eigenlijk het einde van de derde lichtroute in de gemeenten Nieuwkoop en Alphen aan den Rijn. Maar goed nieuws: de deelnemers van de verlichte proeverijenroute zetten nog een maand langer de lampen op hun boerderij, molen, gemaal of ander karakteristiek pand.

De organiserende agrarische natuurvereniging De Hollandse Venen voldoet hiermee aan het verzoek van velen. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen konden in de tweede en derde week helaas maar weinig adressen meer bezocht worden. Toch gingen mensen gingen in hun eigen bubbel een rondje rijden en genoten ze van de aangelichte panden. De routeboekjes blijven voorlopig nog verkrijgbaar bij de VVV’s, boek- en boerderijwinkels in het gebied, www.verlichteproeverijen.nl/route/routeboekje/

Wat kon wel

Aanleiding voor de lichtroute was 750-jarig bestaan van Nieuwkoop. In de aanloop naar en tijdens de lichtroute waren diverse activiteiten. Zo beschilderden in de herfstvakantie tientallen kinderen vanuit de Kindervakantieweek Zevenhoven spandoeken en grasbalen op de Kousweg 3 in Zevenhoven met als thema ‘weet jij waar je eten vandaan komt’. Deze fleurige grasbalen staan nog in het land opgesteld. Op 3 en 4 november ontbeten burgemeester Spies van Alphen aan den Rijn en locoburgemeester Gerben van Duin van Nieuwkoop met klassen schoolkinderen op de rundveebedrijven van de families Burggraaf in Alphen en Van Vliet in Nieuwveen.

Een grote groep deelnemers genoot van een fantastische openingsavond met proeverij op 9 november bij gastheer Spelt Bedrijven aan Blokland 18 in Nieuwveen. Er waren een paar mooie eerste avonden, toen ‘alles nog kon’ met bezoeken aan boerenbedrijven, streekmarktjes, molen, musea, kerk, gemaal, horeca, boerderijwinkels en een duurzaam verbouwde woonboerderij. Ook na de persconferentie van 12 november konden nog enkele adressen bezocht worden en hebben die locaties er het beste van weten te maken. Onderweg zijn de nodige fotografen gespot om bijzonder fraaie foto’s te maken van de aangelichte gevels.


Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 16:30

De kip en het ei

Het zijn roerige tijden. Eerst de coronacrisis, nu weer de wooncrisis. Maar we hebben een nieuwe regering (nou ja, nieuw?) die al de problemen gaat aanpakken. Toch?

Advertorial Winkels gisteren 14:15

Mooie cadeaus bij Dutch Dream Slaapcomfort

Het is feest bij Dutch Dream Slaapcomfort, want de winkels mogen weer open. Dat vieren ze graag samen met jou met prachtige cadeaus bij je bestelling!

Advertorial Winkelcentrum Ter Aar 18 jan. 2022 15:25

De Ter Aarse winkel(h)ier vertelt... Marskramer Ter Aar

Om extra aandacht te vestigen op het winkelcentrum van Ter Aar, waarbij de ondernemers verenigd zijn in de Bedrijfs Investerings Zone (BIZ), nemen we iedere twee weken één van de winkels in het commerciële hart onder de loep: deze keer Marskramer Ter Aar.

Overige 18 jan. 2022 10:58

Start 50 jarig jubileumjaar Zonnebloem Nieuwveen

Afgelopen vrijdag hebben mevrouw Van Eijk en wethouder Gerben van Duin de eerste jubileum tijdschriften van de Zonnebloem Nieuwveen uit handen van voorzitter Pien Schrama ontvangen. Het is de aftrap van het 50-jarig jubileum van de Zonnebloem Nieuwveen, een lokale afdeling die officieel begon in 1972.