Ingezonden

Koffie&Zo Ter Aar weer van start

Op 6 oktober was het eindelijk zover. Koffie&Zo Ter Aar is weer gestart. Na een lange pauze zijn de ouderen van Ter Aar weer welkom in de school.

De laatste keer was het nog in de Vosseschans, nu wordt iedereen welkom geheten in de nieuwe basisschool IKC De Vaart. Het is nog even zoeken, waar ga je naar binnen, waar kun je je jas kwijt en waar je rollator. En dan moet ook nog even de QR-code gecheckt worden. Maar daar laat bijna niemand zich door tegen houden, bijna alle oud-deelnemers van Koffie&Zo zijn om 15:30 uur in het gebouw.

Gezellig met 60 man en vrouw aan de koffie en natuurlijk gebak omdat ze zo blij zijn dat het weer kan. Ruud van Geene laat een film zien van het IKC en vertelt het een en ander over het gebouw. In De Vaart zit nu de basisschool maar ook de kinderopvang, het centrum voor jeugd en gezin, de bibliotheek en de sporthal en een horecagedeelte. Kortom een ontmoetingsplaats voor jong en oud. Ook laat Ruud een film zien waarin de leerlingen vertellen over hun nieuwe school.

Na deze presentatie is het tijd voor nog meer koffie en een drankje. Er moet heel wat bijgepraat worden, iedereen is duidelijk blij elkaar weer te zien.

Op 3 november is er weer een middag georganiseerd door Koffie&Zo, dan zijn de wijkagenten van de Gemeente Nieuwkoop te gast. Deze middag is iedereen welkom in IKC De Vaart. De bijdrage is 3 euro per persoon en de middag duurt van 15:30 tot 17:30 uur.


Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 09:21

Goed nieuws voor jongeren die een woning zoeken

WSN wil dat er voldoende woningen beschikbaar komen voor jongeren met een lager inkomen. Dat is lastig omdat je lang ingeschreven moet staan voor een woning. Daarom gaat WSN een aantal woningen aanbieden speciaal voor jongeren. De woningen worden aangeboden via de website Huren in Holland Rijnland.

Gemeente gisteren 10:13

‘We blijven in beweging'

De maand september werd uitgeroepen tot 'Nieuwkoop on the Move'-maand. Omdat er eindelijk veel meer mocht, konden de verenigingen het nieuwe seizoen weer opstarten. Dat is op veel plaatsen ook goed van de grond gekomen.

Advertorial Gezondheid en welzijn 26 okt. 2021 15:20

Fysiotherapie bij kaakklachten

Nieuwkoop/Ter Aar - Veel mensen ervaren wel eens klachten in het kaakgebied. Vaak worden deze niet herkend. Nog veel minder bekend is de rol die fysiotherapie bij dit soort klachten kan spelen.

Verkeer en vervoer 26 okt. 2021 12:52

Fietsverlichtingsactie zaterdag 6 november

Het is belangrijk dat de verlichting op de fiets het doet. Zeker nu het weer vroeger en langer donker wordt. Ook dit jaar is er daarom weer de fietsverlichtingsactie. Bij vijf rijwielhandelaren uit de gemeente kunt u op zaterdag 6 november gratis uw fietsverlichting laten controleren.

Wonen en bouwen 26 okt. 2021 09:45

Zelfbewoningsplicht nieuwbouwwoningen

Het college van burgemeester en wethouders heeft beleidsregels vastgesteld voor de zelfbewoningsplicht en een anti-speculatiebeding.