Ingezonden

Koffie met de burgemeester bij BCN

Het was lastig in te passen in z’n drukke agenda, maar op donderdag 5 mei was het dan toch zover. Het jongste lid van de club (Milan, 12) heeft er weken naar uitgekeken: hoog bezoek van burgemeester Robert-Jan van Duijn bij Badminton Club Nieuwkoop (BCN).

“We hebben speciaal voor deze gelegenheid de zaal ’n extra uurtje gehuurd, want gewoonlijk liggen de trainingen stil in de mei-vakantie”, zegt Marloes Kranenburg, voorzitter van de club. Het competitieteam, onlangs gepromoveerd naar de 8e klasse, is al begonnen met hun demo als hij binnenkomt in zijn goede pak en nette schoenen. “Ik kan misschien wel even op m’n sokken meedoen?” vraagt hij. “Nee dat gaan we niet doen; dat is te gevaarlijk”, antwoordt Marloes. “Oh ja, natuurlijk, maar gewoonlijk speel ik alleen een potje op het strand op slippers!”

Later aan de koffietafel: “Toen ik in hier begon als nieuwe burgemeester (februari 2020), zocht ik een manier om veel van de mensen, organisaties en verenigingen in Nieuwkoop te leren kennen. Dus deelde ik 3 mokken met de tekst: ’Koffie met de burgemeester’ uit na een bijeenkomst in het gemeentehuis. Ik hoopte daarbij, dat die gaan zwerven en ik zo nu en dan wordt uitgenodigd om koffie te drinken en vooral zelf te zien en te luisteren wat er allemaal binnen de gemeentegrenzen leeft en gebeurt. Daarom staat één ervan vanavond hier op tafel en voor mij weer ’n goede kans om zo’n vereniging te leren kennen. Marloes: “We hebben ’maar’ 30 leden, maar het is een mooi clubje; altijd supergezellig! En we kunnen best nieuwe leden erbij hebben. Zij kunnen altijd gratis kennismaken!”

De mok kwam van manege ’De Tijd’ van Ipse de Bruggen in Nieuwveen, waar hij was sinds de opening van de nieuwe paardenbak in februari. “Mij zoon speelt hier met veel plezier en daarom leek mij dit wel een mooie gelegenheid om hem BCN te leren kennen,” zegt Annemieke Leliveld, vrijwilligster bij de manege. Marloes: ”Nou, ik vond het hartstikke leuk;’t is een mooi initiatief en hij was héél geïnteresseerd en wilde veel weten! En ik breng de mok dinsdag naar Joke van Boxtel, dan kan zij hem vertellen over al die maatschappelijke projecten, waar zij aan werkt.”


Meer nieuws

Advertorial Gezondheid en welzijn vandaag 16:25

“De ervaring in de thuiszorg heeft mij tot een betere arts gemaakt”

Joachim Kikomeko is internist-oncoloog in opleiding in het Amsterdam UMC. Tijdens zijn studententijd in Leiden was hij een aantal jaar thuiszorghulp voor ActiVite. “Ik kan iedere student geneeskunde een bijbaan in de thuiszorg aanraden. Je doet werk dat betekenis heeft en je leert ontzettend veel over je toekomstige patiënten.”

Sport vandaag 11:18

Rotary SUP-Event op Langeraarse plassen

Rotary Ter Aar is de plaatselijke afdeling van de internationale organisatie, waarvan de leden zich inspannen om vanuit een gedeelde passie en betrokkenheid het welzijn van mensen, overal in de wereld, te verbeteren. Een Rotary-club stelt zich ten doel om, met kennis en kunde van de leden, doelen in de plaatselijke of zelfs internationale samenleving te helpen met activiteiten en financiële middelen.

Overige gisteren 16:08

Schrijversdebuut Giel van Rijn

Wat doe je: nét met pensioen en je zoekt een leuke bezigheid? Dat vult iedereen zelf in maar Giel van Rijn uit Langeraar schreef gewoon een boek! “Tsja, zie het als een eerbetoon aan mijn voorouders, maar ook om iets van de geschiedenis van Langeraar en kennis van oude ambachten - uit de tijd zònder elektriciteit - vast te willen leggen voor de generaties ná ons!”

Advertorial Cultuur gisteren 12:53

Alles over de start van het nieuwe theaterseizoen

Het programma is klaar, de brochure wordt gedrukt en Castellum maakt zich op voor de verkoop van een nieuw en bruisend theaterseizoen. Er mag alvast verklapt worden dat Waylon, Peter Pannekoek en Van der Laan & Woe in 22/23 naar Castellum komen en er staat nog veel meer moois op stapel...