Kliederkerk Aarkerk Ter Aar

Kliederkerk in de Aarkerk in Ter Aar

Zondagmiddag 26 mei was de eerste Kliederkerk in de Aarkerk in Ter Aar. Een gezellige en actieve middag voor jong én oud was georganiseerd door het kernteam, wat zich afspeelde rondom het thema ‘De Barmhartige Samaritaan’.

Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden is een Kliederkerk niet alleen bedoeld voor mensen binnen en buiten de kerk maar ook juist voor alle leeftijden. Het bestaat uit drie delen: samen ontdekken, samen vieren en samen eten.

De kinderen vermaakten zich met allerlei leuke activiteiten, zoals elkaar verbinden, een kaart maken, memory, een estafetteloop buiten en bijvoorbeeld het doen van een proefje. Er was een woordzoeker, die zowel jong als oud interessant vonden en voor de volwassenen was er naast het koffiehoekje ook de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan aan de hand van vragen. Of uiteraard konden ook zij een wenskaart maken of meespelen met de kinderen.

Na een klein uurtje kwam iedereen bij elkaar in één van de zaaltjes om met elkaar te gaan genieten van een heerlijke high tea met zowel koude als warme hapjes.

De middag was dan ook zeker geslaagd. De volgende Kliederkerk staat gepland  voor 13 oktober.
Kliederkerk2


Meer nieuws

Verkeer en vervoer 16 jul. 2024 14:51

Werkzaamheden N231 Blokland en Achterweg

De provincie voert onderhoud uit op de provinciale weg N231 (Blokland en Achterweg) van 29 juli tot en met 19 augustus 2024. De weg is dan afgesloten.

Maatschappij 15 jul. 2024 14:52

BandGebeuren haalt 1500 euro op voor Bunkamp Noorden

Het bedrag werd maandag jl. overhandigd door Allan den Hertog, en Benjamin Verduijn aan bestuursleden van de organisatie Frank Kalshoven en Learoyd van der Haven. BandGebeuren 2024 werd zondag 26 mei gehouden. Het is een evenement waar een aantal bands optreedt. Die bands waren eerder dit jaar bij loting samengesteld uit een groep van tegen de dertig muzikanten.

Natuur en recreatie 15 jul. 2024 10:14

Ingebruikstelling Vuilwaterstation in Nieuwkoop

Vrijdagmiddag 5 juli jl. is in Nieuwkoop aan De Hoogt (in de bocht van de Nieuwveenseweg naar de Noordenseweg) een vuilwaterstation in gebruik genomen. Dit vuilwaterstation maakt het mogelijk om het zogenaamde 'zwarte water' (afvalwater van het toilet) op een milieuverantwoorde manier af te voeren.

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.