KBO Ter Aar

KBO Ter Aar bestaat 30 jaar

Tijdens de dertigste jaarvergadering van KBO Ter Aar nam voorzitter Els Kelder de gelegenheid, secretaris Ad Persoons in het zonnetje te zetten. Zij memoreerde hoe hij, samen met oa. oud-burgemeester Piet Verhoef, in 1994 aan de wieg stond van de nieuw opgerichte KBO-afdeling. 30 jaar lang maakte Persoons deel uit van het bestuur, maar is vandaag aftredend en niet meer herkiesbaar. Behalve het erelidmaatschap, geeft zij hem namens het bestuur een dinerbon en bloemen voor zijn vrouw Diny. Persoons op zijn beurt geeft aan, “altijd plezierig gewerkt te hebben met het bestuursteam en terug te kunnen denken aan een mooie tijd”.

Bestuurslid Henk Slof presenteerde het agendapunt ’Stand van zaken rondom huisvesting na sluiting van Parola’. “Ondanks, dat er nog niets zeker is” vertelde hij wel, “dat er nu - in goed overleg met de gemeente - wel zicht is op een redelijk alternatief”. Dat leverde veel vragen op over onder andere ’parkeren en verkeersveiligheid’ in Langeraar.

Na de vergadering kwam burgemeester Van Duijn binnen met bloemen, een oorkonde en de zilveren vrijwilligersspeld voor scheidend bestuurder Ad Persoons.

De feestelijke middag werd afgesloten met een optreden van Marco den Hollander die de zaal op de been kreeg met een medley van oud-Hollandse meezingers. In polonaise vormden zij met 78 dansers de langste rij, ooit in Parola vertoond.


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.

Calamiteiten 10 jul. 2024 17:23

Broodje veroorzaakt brand in Nieuwkoop

Aan de Waterleliestraat in Nieuwkoop werd woensdagmiddag een woningbrand gemeld. Het liep gelukkig met een sisser af.

Sport 10 jul. 2024 14:35

Strooplikkerstoernooi weer succesvol afgesloten

Als vanouds was het Strooplikkerstoernooi (41e editie) weer een oer-gezellige week met veel tennisplezier voor de spelers èn publiek uit de wijde omgeving (Zoetermeer, Den Haag, Oude Wetering, Rotterdam etc.).

Mijn Club 10 jul. 2024 09:12

Mijn Club: Postduivenvereniging De Witpen

Het eerste wat opvalt bij binnenkomst in clubgebouw de WenS: géén oude(re) mannen in ’n grijze stofjas, maar in plaats daarvan: jonge mannen met een biertje aan de bar. ”Nee, dat was misschien vroeger wel zo, maar nu echt niet meer".

Natuur en recreatie 9 jul. 2024 13:43

40 jaar 4Daagse Nijmegen

Het was in 1984 een groepje collega’s, die bij de Raad van Arbeid in Leiderdorp werkten en zin kregen om samen aan de Vierdaagse mee te gaan doen. Zoveel jaar na het begin is het  onduidelijk of zij indertijd méér zin hadden om daar te gaan stappen òf echt te gaan te lopen?! Het werd uiteindelijk: Wandelen èn stappen!