Advertorial Gezondheid en welzijn

Kaakfysiotherapie bij Bakker & De Vos

Veel mensen ervaren wel eens klachten in het kaakgebied, al worden deze regelmatig niet herkend. Nog veel minder bekend is de rol die fysiotherapie bij dit soort klachten kan spelen. Daar kan Bakker & De Vos jou alles over vertellen. 

De klachten rond de kaak kunnen op verschillende manieren naar voren komen. Dit kan zijn in de vorm van aangezichtspijn, kiespijn, hoofdpijn, oorpijn, vermoeid gevoel in het kaakgebied, oorsuizen, het klemmen of knarsen van kiezen en dergelijke.

"Soms is het duidelijker dat het probleem in de kaak zit. Bijvoorbeeld als mensen moeite hebben met het ver genoeg openen van de mond, of problemen bij kauwen (van hard voedsel) of gapen. Soms is er ook sprake van krakende of knakkende geluiden bij het bewegen van de kaak. De tandarts of huisarts vinden hier vaak geen verklaring voor en in dat geval kan het zinvol zijn het probleem voor te leggen aan een fysiotherapeut die ervaring heeft met kaakklachten", aldus Bakker & De Vos.

De oorzaak van kaakproblemen is meestal een combinatie van factoren zoals nekproblemen door een ongunstige houding in het hoofd-/halsgebied, een eerder ongeval, bepaalde (eet)gewoontes en soms ook stressfactoren. Bij Bakker & De Vos zijn een aantal manueel therapeuten die zich in deze klachten hebben verdiept en gespecialiseerd. Bij een bezoek aan deze gespecialiseerde fysiotherapeuten zal het probleem allereerst via een intakegesprek in kaart worden gebracht. Daarna volgt lichamelijk onderzoek, waarbij gekeken wordt naar de locatie van de klachten en factoren die daarop van invloed zijn. De therapeut zal hierbij onder andere de rug, nek, hoofd en kaakgewricht onderzoeken om een beter beeld te krijgen van de klachten.

Aansluitend wordt er een behandelplan gemaakt en zal de therapeut uitleg geven over wat je kan verwachten van het herstel. De behandeling bestaat meestal uit gerichte oefentherapie, waarbij de houding een belangrijke rol speelt. In sommige gevallen is samenwerking noodzakelijk met de psychosomatische fysiotherapeut. Soms, met name bij gecompliceerde problemen, zal verwijzing plaatsvinden naar een orofaciaal fysiotherapeut. Dit is een collega die, als superspecialist, uitsluitend kaak patiënten behandeld. 

Meer weten? Neem contact op met Bakker & De Vos via 0172-575261/603195, email: info@bakkerendevos.nl of WhatsApp 06-57821791. Informatie vindt je ook op de website www.bakkerendevos.nl.


Meer nieuws

Gemeente gisteren 15:35

Gemeentehuis beklad tegen komst AZC

Het gemeentehuis van Nieuwkoop is afgelopen nacht beklad. De teksten zijn gericht tegen de mogelijke komst van een AZC. De gemeenteraad bespreek donderdagavond of samen met buurgemeente Kaag & Braassem naar een locatie wordt gezocht.

Cultuur gisteren 14:25

Programma Kaleidoskoop

Op het programma van Theater Kaleidoskoop in Nieuwkoop de komende week: Theater: Whisky proeverij, Gerard Alderliefste & Friends met “Une Belle Histoire” en Film: the Miracle Club.

Sport gisteren 13:04

YoLo Judo start in Nieuwkoop: Hajimé!

Vanaf half mei start een nieuwe Judoschool in Nieuwkoop: YoLo Judo. Op zowel 15 als 22 mei zijn er speciale introductiedagen in sporthal De Steupel om kennis te maken met dit nieuwe initiatief voor jeugd-judo.

Blog gisteren 11:11

Ernstige bedreigingen

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Deze keer over Ernstige bedreigingen.

Sport 24 apr. 2024 19:48

Terugblikken op het afgelopen weekend

De meivakantie wordt geopend met Koningsdag in het weekend. Dus is er geen speelronde in de diverse competities, maar zijn er louter festiviteiten. Onze verslaggever Theo Leliveld keek terug op de sportieve prestaties...