Advertorial Gezondheid en welzijn

Judith van Jworxout vertelt

Waarom trek jij je navel in? Omdat dat gezegd wordt door een coach om je core aan te spannen, of omdat je die lievelingsbroek graag aan wilt? Het grote nadeel van je navel intrekken is dat je niet meer naar een buikademhaling kan. Hierdoor krijg je een borstademhaling waar je veel klachten mee kunt ontwikkelen.

‘’Door een hoge borstademhaling activeer jij het orthosympatisch zenuwstelsel. Deze staat voor de fight and flight modus. Of ook wel actie modus genoemd. Als je de hele dag ‘aan staat’, kan dit leiden tot een verslechtering van jouw slaapkwaliteit’’, legt Judith uit.

‘’Door een slechte slaapkwaliteit raken jouw hormonen uit balans:

  1. Je groeihormoon zorgt voor herstel van spieren, botten enz. Dit groeihormoon remt ontstekingen in het lichaam en wordt door de slechte slaapkwaliteit dus niet optimaal geactiveerd.
  2. Ook de hormonen die invloed hebben op je honger- en verzadigingsgevoel (ghreline en leptine), raken uit balans.

Een verstoorde slaapkwaliteit activeert het hongergevoel en ga je gemiddeld 200 à 300KCAL meer eten. Het meer en vaker eten heeft weer invloed op jouw darmkwaliteit en klachten. En dan nog niet te vergeten dat een hoge borstademhaling de oorzaak kan zijn van jouw nek-, schouder-, rug- en/of bekkenbodemklachten. Zo kom jij in een vicieuze cirkel van vele gezondheidsklachten.’’

TIP VAN DE DAG: Laat je buik los en adem goed door je buik.

Wil jij impact maken op jouw vitaliteit? Vul dan het gratis intakeformulier in.

Judith van Dam - Jouw coach voor meer energie en optimale gezondheid.

WhatsApp Image 2021-03-25 at 10.48.41.jpeg

Op de hoogte blijven van Judith en haar tips? Volg haar op Facebook en Instagram!


Meer nieuws

Gemeente vandaag 15:35

Gemeentehuis beklad tegen komst AZC

Het gemeentehuis van Nieuwkoop is afgelopen nacht beklad. De teksten zijn gericht tegen de mogelijke komst van een AZC. De gemeenteraad bespreek donderdagavond of samen met buurgemeente Kaag & Braassem naar een locatie wordt gezocht.

Cultuur vandaag 14:25

Programma Kaleidoskoop

Op het programma van Theater Kaleidoskoop in Nieuwkoop de komende week: Theater: Whisky proeverij, Gerard Alderliefste & Friends met “Une Belle Histoire” en Film: the Miracle Club.

Sport vandaag 13:04

YoLo Judo start in Nieuwkoop: Hajimé!

Vanaf half mei start een nieuwe Judoschool in Nieuwkoop: YoLo Judo. Op zowel 15 als 22 mei zijn er speciale introductiedagen in sporthal De Steupel om kennis te maken met dit nieuwe initiatief voor jeugd-judo.

Blog vandaag 11:11

Ernstige bedreigingen

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Deze keer over Ernstige bedreigingen.

Sport gisteren 19:48

Terugblikken op het afgelopen weekend

De meivakantie wordt geopend met Koningsdag in het weekend. Dus is er geen speelronde in de diverse competities, maar zijn er louter festiviteiten. Onze verslaggever Theo Leliveld keek terug op de sportieve prestaties...