Gemeente Nieuwkoop

Jong in beweging met diverse leuke activiteiten

Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd van 10 tot en met 16 juni organiseren we vrijdag 14 juni 'Jong in Beweging'. Dit is een evenement voor alle jeugd (tot 23 jaar) in onze gemeente. 14 juni is er vanaf 15.00 uur van alles te doen bij Nicolaas Boys in Nieuwveen. Je kunt gamen, voetballen, springen, meewerken aan een groot spandoek en een speur-kleurtocht doen. Ook is er kinderyoga, een drumworkshop, bijen en vlinders knutselen, tekenen en kunst maken met tegeltjes. Voor de allerkleinsten is er een mini hindernisbaantje.

Er is ook weer een Panna Knock Out toernooi. Net als vorig jaar in Langeraar laat Nasser ‘El Jackson’ coole tricks en moves met een bal zien. Dit toernooi is een samenwerking met Jong in Nieuwkoop.Aanmelden voor het toernooi kan via www.jonginnieuwkoop.nl of tijdens de dag zelf.

Informatiemarkt Jong in Beweging

Verder organiseren we tijdens ‘Jong in Beweging’ een informatiemarkt. Verschillende organisaties delen informatie en kennis op het gebied van bewegen en gezond eten. Diëtistenpraktijk Dieet voor Jou vertelt alles over gezonde voeding en je kunt er gezonde traktaties maken. Astrid de Jong van Oefentherapie Mensendieck/Nieuwkoop weet alles over een juiste houding, bewust bewegen en een gezond slaappatroon. Renate Brand van Brand New Insights helpt jongeren om op een creatieve, beeldende en positieve manier zelf hun obstakels te overwinnen en makkelijker te leren.

Week voor de gezonde jeugd

Wethouder Tom de Kleer: “Gezond leven willen we van jongs af aan normaal maken. Daarom is in de Week voor de Gezonde jeugd volop aandacht voor de gezondheid van jongeren én hun omgeving. Dat gebeurt in het hele land en ook in onze gemeente doen we mee. Er zijn activiteiten waaraan je in de meeste gevallen gratis kunt meedoen. In het bijzonder vestig ik de aandacht op de informatiemarkt. Niet alleen voor jeugd, ook voor ouders en verzorgers heel interessant. Ga kijken of nog beter: doe mee!"

Nationale buitenspeeldag

Woensdag 12 juni verzorgt Beweegpartner tussen 14.30 en 16.00 uur verschillende activiteiten in speeltuinen en beweegplekken bij jou in de buurt.

Zorgeloos ontdekken, uitgedaagd worden, een avontuur dat je samen met je vrienden kunt beleven. Buitenspelen is belangrijk voor de sociale ontwikkeling van kinderen. Voor de mentale, cognitieve en motorische ontwikkeling en de fysieke gezondheid. Ook ouders maken tijdens het buitenspelen van de kinderen contact met elkaar. Het zorgt voor een beter leefklimaat.

Ga je spelen in je eigen speeltuin? Of kijk je een keer bij één van de andere speeltuinen? Zo kan je bijvoorbeeld Free runnen op de sportplek aan de Ladderhaak in Nieuwkoop of meedoen met spellen op het Papeneiland in Langeraar.


Meer nieuws

Voor Kinderen gisteren 14:20

Coach4you Nieuwkoop zoekt dringend nieuwe coaches m/v

Coach4you werkt al op 22 plaatsen in Nederland, waaronder: Nieuwkoop, Alphen aan den Rijn, Kaag & Braassem. Coach4you helpt kinderen die dat nodig hebben, als zij van basisonderwijs overstappen naar de brugklas in het voortgezet onderwijs.

Mijn Club 11 jun. 2024 14:59

Mijn Club: Stichting Historische Kring Liemeer

“Je vooraankondiging van dit stukje alsof het zou gaan over St Historische Kring Nieuwveen’ klopt niet", begint secretaris Frits Mesman. "Ooit werd St. Historische Kring Zevenhoven opgericht, toen de collectie bodemvondsten (scherven en aardewerk) van Dirk van den Bosch, die hij vond op zijn land aan de Kousweg, werd tentoongesteld in de toenmalige RK Basisschool Johannes de Doper."

Politie 11 jun. 2024 12:54

Opnieuw babbeltruc, nu in Nieuwkoop

De politie waarschuwt voor babbeltrucs in Nieuwkoop. Eerder werden de oplichtingspraktijken al in Woubrugge en Leimuiden toegepast. Wijkagent Angelique roept op om ouders, ooms, tantes enzovoort te waarschuwen.

Natuur en recreatie 11 jun. 2024 08:46

Bijenoase in park Buytewech in Nieuwkoop

In Park Buytewech in Nieuwkoop is een gebied aangewezen welke mag worden omgetoverd tot een bijenoase. Een nieuwe plek waar wilde bijen, hommels, vlinders, andere insecten, amfibieën, vissen en andere (zoog-)dieren kunnen leven.

Gezondheid en welzijn 10 jun. 2024 10:19

Looptherapie voor Etalagebenen

Etalagebenen, ook bekend als Claudicatio Intermittens, wordt veroorzaakt door een belemmering in de bloedtoevoer naar de benen, wat resulteert in beperkte loopafstand voor patiënten.