Pixabay

Inwoners in gesprek over zon- en windenergie

Om tot een regionale energiestrategie (RES) te komen is de inwoners van de gemeente naar hun mening gevraagd. Er zijn ongeveer 150 reacties op en ideeën over de kansenkaarten zonnevelden en windenergie binnengekomen. Bijna zeshonderd inwoners vulden de enquête in. Tijd voor een analyse en een gesprek. 

Per dorpscluster worden de ideeën/kansrijke gebieden verder bekeken. De bijeenkomsten zijn volledig online vanwege de Corona maatregelen. Inwoners kunnen zich tot 20 januari aanmelden via www.denkmee.nieuwkoop.nl. 

De bijeenkomsten zijn op: 

  • Donderdag 21 januari, 20.00 – 21.30 uur: Nieuwveen, Zevenhoven, Noordeinde en Vrouwenakker
  • Maandag 25 januari, 20.00 – 21.30 uur: Ter Aar, Langeraar, Korteraar en Papenveer
  • Donderdag 28 januari, 20.00 – 21.30 uur: Nieuwkoop, Noorden, Noordse dorp, Woerdense Verlaat en De Meije

Meer nieuws

Advertorial Gezondheid en welzijn vandaag 15:29

Last van eczeem: Hoe kan dat en wat kun je eraan doen?

Heb jij veel last van eczeem of ben je langdurig verkouden? En hoe komt dat dan? Waarom uiten problemen zich via de huid, longen of slijmvliezen? Hoe kan het dat mensen met huidproblemen langdurig verkouden zijn, en vaak ook een laag energie niveau hebben en/of chronische pijn?

Coronacrisis in Nieuwkoop vandaag 14:50

Kogel is door de kerk: avondklok gaat zaterdag in

Na een kleine wijziging heeft de Tweede Kamer toch ingestemd met de avondklok. Vanaf zaterdag 23 januari is het tussen 21:00 uur ’s avonds en 04:30 uur ’s ochtends verboden om buiten te zijn. Burgemeester Robbert-Jan van Duijn reageert.

Gemeente vandaag 10:02

Locatiekeuze IKC Langeraar

Ook in Langeraar komt een Integraal Kindcentrum (IKC). De gemeente heeft in de afgelopen periode onderzoek gedaan naar de meest geschikte locatie. Op basis van dit onderzoekt stelt het college de gemeenteraad voor om het IKC in Langeraar te bouwen op de huidige locatie van basisschool Aeresteijn.

Wonen en bouwen vandaag 08:30

De Zevensprong naar Kwiek

Het begin van 2021 betekende ook officieel het einde van gymnastiekvereniging De Zevensprong. De club is echter niet uit beeld verdwenen en sporten in Zevenhoven kan nog steeds. Buurclub SV Kwiek bracht uitkomst.