Weer in Nieuwkoop 9 jul. 2024 12:03

Code oranje voor zware onweersbuien

Het KNMI heeft code oranje afgegeven in verband met zware onweersbuien aan het eind van de middag. In onze regio worden de zwaarste windstoten rond 18u verwacht.

Weer in Nieuwkoop 10 aug. 2022 11:35

Nationaal Hitteplan van kracht tot na het weekend

Vanaf woensdag 10 augustus wordt het zomers warm, en de komende dagen wordt het zelfs tropisch warm. In Nieuwkoop worden tempraturen verwacht die op kunnen lopen tot 31 graden Celcius. In het weekend wordt het zelfs nog iets warmer. Vanwege de aanhoudende hitte treedt vanaf woensdag 10 augustus het Nationaal Hitteplan van het RIVM in werking

Weer in Nieuwkoop 19 mrt. 2021 15:02

De lente staat voor de deur – veel zon, maar het blijft fris

De lente staat weer voor de deur. Zaterdag 20 maart is het officiële begin van het mooiste seizoen van het jaar. De vogeltjes fluiten, veel plantjes starten met bloeien. Maar belangrijker nog: het wordt weer lekker weer. 

Weer in Nieuwkoop 15 feb. 2021 15:31

Winters weer met mooie beelden als gevolg

Afgelopen weekend heeft iedereen kunnen genieten van het winterse weer in onze gemeente. De aankomende weken maakt het winterse weer ruimte voor regen en hogere temperaturen. Om nog even weg te dromen van het winterse Nieuwkoop hebben wij de mooiste foto’s en video’s geselecteerd.  

Weer in Nieuwkoop 14 feb. 2021 18:17

Opgelet: vanaf 3.00 uur code rood

Het KNMI heeft code rood afgekondig voor het hele land. In Noord- en Zuid-Holland en Zeeland geldt dit vanaf 3.00 uur in verband met ijzel. Hierdoor kan het verraderlijk glad worden. 

Weer in Nieuwkoop 12 feb. 2021 14:50

Schaatsen (afsluitingen/omleidingen)

Met de aanhoudende vorst neemt de schaatskoorts toe. Daarom gelden er vanaf donderdag 11 februari t/m zondag 14 februari verkeers- en parkeermaatregelen in de gemeente.

Weer in Nieuwkoop 11 feb. 2021 16:18

Schaatskoorts stijgt: drukte op de Ziende

Woensdag waren er nog maar een paar mensen op het ijs te vinden, maar dat is nu wel anders. De weg staat vol met geparkeerde auto’s en op het ijs zijn een stuk meer mensen te vinden. 

Weer in Nieuwkoop 8 feb. 2021 09:49

Code oranje: ga zo min mogelijk de weg op

Op de weg kan het verraderlijk glad zijn door bevriezing en sneeuwresten. Daarom wordt afgeraden de weg op te gaan. Ook het openbaar vervoer kampt nog altijd met hinder, waaronder de bussen in onze gemeente.  

Weer in Nieuwkoop 5 feb. 2021 14:05

Gladheidsbestrijding aankomend weekend

De temperatuur daalt en er is winterweer op komst! In het winterseizoen is het bestrijden van gladheid op wegen en fietspaden een belangrijke taak.

Weer in Nieuwkoop 4 feb. 2021 13:09

Vrieskou in aantocht én centimeters sneeuw op komst

Dit weekend en de dagen erna zakken de temperaturen tot onder het vriespunt. En niet zo’n beetje ook. Het kan lokaal tot wel 20 graden gaan vriezen. Ook ziet het er naar uit dat inwoners van onze gemeente zich op kunnen maken voor centimeters sneeuw.

Weer in Nieuwkoop 1 feb. 2021 09:36

Ijzel en opvriezing van natte weggedeeltes zorgt voor gladde straten

Deze ochtend is het glad op de weg en op straat. In de provincie Zuid-Holland is dan ook code geel van kracht. Dit in verband met lokaal kans op gladheid door ijzel, ijsregen of sneeuw. Alle verkeersdeelnemers kunnen hier hinder door ondervinden, zo meldt het KNMI. Raadzaam is daarom om jouw rijgedrag aan te passen.

Weer in Nieuwkoop 21 okt. 2020 09:13

Een stormachtige herfstdag vandaag

In de gemeente Nieuwkoop is er vandaag in de loop van de middag en in de avond kans op zeer zware windstoten. Het KNMI geeft code geel af.

Weer in Nieuwkoop 8 okt. 2020 10:49

Code geel vanwege zware windstoten langs de kust

Vanaf het einde van de ochtend komen er in de westelijke kustgebieden zware windstoten voor van zo’n 80 km/uur. Daarom heeft het KNMI code geel afgegeven.

Weer in Nieuwkoop 25 aug. 2020 14:58

Opnieuw code geel: zomerstorm Francis zorgt voor zware windstoten

In de loop van de avond en in de nacht worden er zware windstoten van 80 km/u verwacht in de provincie Zuid-Holland. Dit vanwege zomerstorm Francis die over ons land heen trekt. Het KNMI heeft daarom code geel afgegeven, wat geldt van dinsdag 22:00 uur tot woensdag 16:00 uur. 

Weer in Nieuwkoop 21 aug. 2020 12:37

Onweer in Nieuwkoop

Het is je vast niet ontgaan, gisterenavond onweerde het flink in onze gemeente. En dat resulteerde in prachtige plaatjes.

Weer in Nieuwkoop 20 aug. 2020 15:36

Code geel vanwege onweer, buien en windstoten

Er is nu nog weinig aan de hand, maar daar kan vanaf het begin van de avond verandering in komen. Voor de hele provincie Zuid-Holland heeft het KNMI namelijk code geel afgegeven.

Weer in Nieuwkoop 19 aug. 2020 17:08

Bijzondere hittegolf ten einde

Gisteren is de hittegolf in Nederland tot een einde gekomen. Ook in de gemeente Nieuwkoop was dit het geval, omdat de temperatuur niet boven de 25 graden uit kwam. We kunnen gerust stellen dat het een bijzondere hittegolf was met maar liefst 8 tropische dagen op rij in onze gemeente.

Weer in Nieuwkoop 12 aug. 2020 10:42

Opnieuw tropisch warm in onze gemeente, donderdag kans op noodweer

Op meerdere plekken in Nederland sloeg het weer gisteravond opeens om. In de gemeente Nieuwkoop bleef het noodweer uit, maar donderdag bestaat de kans dat er in de loop van de middag pittige regen- en onweersbuien over ons heentrekken.