Muziek 1 jul. 2024 10:12

Klapstoelconcert Eensgezind

Maandagavond 8 juli houdt het orkest van Muziekvereniging Eensgezind de laatste repetitie van het seizoen. Dit doen zij al jarenlang in de vorm van een buitenoptreden, het klapstoelconcert.

Muziek 26 jun. 2024 16:31

Muziekfestijn Eensgezind

De violisten en pianisten van de muziekschool van Eensgezind sluiten zaterdagmiddag 29 juni het muziekseizoen af met een geweldig optreden in Theater Kaleidoskoop.

Muziek 16 mei 2024 18:13

Bandgebeuren toe aan tiende editie

Voor de tiende keer organiseert men Het Bandgebeuren. Dit evenement komt op zondag 26 mei 2024 tot zijn publieke hoogtepunt in Café De Klinker aan de Simon van Capelweg in Noorden.

Muziek 8 mei 2024 11:01

Nieuwveen Live in de startblokken

“Jaaah, op 18 mei (zaterdag vóór Pinksteren) gaat het gebeuren", zegt Michael Hoogervorst van Mijn Gitaarschool. "Recht voor mijn muziekschool (Ampèrestraat 20, Nieuwveen) ligt een mooi veldje en daar bouwen we twee podia; op de ene treden 7 regionale (cover-)bands op, met wat meer ervaring (zoals de Hucksters (waar ik zelf in speel) Meanstraim en Ylisia) en op de andere mijn leerlingen op verschillende instrumenten: piano, keyboard, basgitaar, ukelele, drums en er wordt ook gezongen."

Muziek 22 apr. 2024 21:00

Dixieland Jubilee in Kaleidoskoop 28 april

Na een buitengewoon geslaagd Nieuwkoop Jazzfestival met meer dan 400 bezoekers, is er aanstaande zondag weer een swingende Dixieland Jubilee in het restaurant van Theater Kaleidoskoop. Het huisorkest Dixie Six All Stars speelt van 15.00 tot 17.30 uur en staat garant, zo is ruimschoots gebleken, voor een gezellige middag van dixieland, swing en New Orleans jazz. Lekkere, dansbare oude stijl jazz en vaak is de dansvloer pal voor de band dan ook druk bezet.

Muziek 9 apr. 2024 14:46

19 april: Ierse muziek in Zwammerdamse Dorpskerk

Liefhebbers van Ierse folkmuziek kunnen hun hart ophalen in de Dorpskerk van Zwammerdam. Op vrijdagavond 19 april speelt daar het enthousiaste folkduo Boxin’ The Vox dat bestaat uit Anne-Lotte Paymans (zang, gitaar) en David Plasmeijer (zang, luit, banjo). Het muzikale duo uit De Kwakel laat je kennismaken met de mooiste muziek uit Ierland. En dat in de historische dorpskerk in Zwammerdam!

Muziek 19 jan. 2024 15:32

Eerste uitzending NEO Radio met De Kale Kenners

Vandaag gaat NEO Radio en TV van start met de eerste live uitzending. Om 19.00 uur geven De Kale Kenners weer hun visie op de sportende inwoners van onze gemeente. De uitzending is te volgen via deze website.

Muziek 7 dec. 2023 13:25

Kerstsamenzang op zondag 17 december

“Ja, we mogen weer: op zondagmiddag om 15:00 uur in de H. Adrianuskerk in Langeraar!” zegt Louis Hoogervorst, lid van de werkgroep Kerstsamenzang, bestaande uit vertegenwoordigers van de hervormde-, gereformeerde- en katholieke kerk. “We kregen vorig jaar zoveel leuke reacties; veel oudere mensen blijken liever overdag nog op pad te gaan, dan in het donker en er waren trouwens ook heel wat gezinnen met jonge kinderen. Ondanks dat het overdag is, zorgen we tòch dat de kerk sfeervol wordt verlicht.”

Muziek 4 dec. 2023 20:56

Kerstsamenzang 2023

Op maandagavond 18 december bent u van harte welkom bij de Nieuwkoopse Kerstsamenzang in het restaurant van Kaleidoskoop aan de Verbinding 2 in Nieuwkoop om te komen luisteren en natuurlijk mee te zingen. De zaal is open vanaf 19.15 uur en de samenzang begint om 19.30 uur. Toegang is gratis.

Muziek 13 sep. 2023 20:45

Tentfeest Nieuwkoop 2023: Een groots ReĆ¼niefeest voor uitgaansliefhebbers

Nieuwkoop maakt zich op voor een onvergetelijk weekend vol muziek, plezier en herinneringen. Het jaarlijkse Tentfeest Nieuwkoop vindt plaats op 27, 28 en 29 oktober. Met een rijkgevuld programma, indrukwekkende line-ups en een unieke reünie van het uitgaansleven uit de jaren '70, '80 en '90, is het Tentfeest Nieuwkoop 2023 een evenement dat je niet wilt missen.

Muziek 8 sep. 2023 18:00

Gondelvaart 2023

Op 9 september 2023 zal de Noordplas in Nieuwkoop bruisen van kleur en creativiteit tijdens Gondelvaart. Dit betoverende evenement, dat jaarlijks vele bezoekers trekt, belooft opnieuw een onvergetelijke avond vol verwondering en spektakel te worden.

Advertorial Muziek 20 feb. 2023 14:25

Leidenaar Lo van Gorp zingt Sting in Theater Castellum

Na al eerder zeer succesvol het repertoire van Steely Dan naar de theaters te hebben gebracht, gaan Lo van Gorp en The Royal Dutch Scam zich nu wagen aan het repertoire van Sting, met oog voor detail. Op zaterdag 11 maart komt de Leidse zanger en saxofonist met zijn band naar Alphen aan den Rijn.

Advertorial Muziek 6 feb. 2023 16:02

Ode aan de wereldberoemde Dire Straits in Theater Castellum

Sultans of Swing: een fris popnummer met een prominente rol voor de gitaar en een specifiek stemgeluid. Mark Knopfler en Dire Straits waren vanaf 1978 niet meer weg te denken uit de internationale muziekscene. In een internationale triomftocht met het repertoire van Dire Straits doet het Spaanse project bROTHERS iN bAnd nu ook Nederland aan. Op 23 februari staat de band in Theater Castellum.

Advertorial Muziek 2 jan. 2023 14:41

Klassieke muziek op zondagmiddag in Castellum

Het nieuwe jaar begint goed voor klassieke muziekliefhebbers in Castellum! Op 22 januari neemt het prijswinnende Warsaw Trio het publiek mee op een muzikale reis langs meesterwerken van onder andere Frédéric Chopin, Amadeus Mozart, Ludwig von Beethoven en Johannes Brahms.

Muziek 9 dec. 2022 11:44

Kerstsamenzang 2022 in Nieuwkoop

Het is drie jaar lang niet geweest, maar de Nieuwkoopse Kerstsamenzang is terug. Op maandagavond 19 december ben je van harte welkom om in het restaurant van Kaleidoskoop aan de Verbinding 2 in Nieuwkoop te komen luisteren en natuurlijk mee te zingen. 

Muziek 7 dec. 2022 14:03

Kerstsamenzang op zondag 18 december

“Na twee corona-jaren, mogen we eindelijk weer: een èchte samenzang in de H. Adrianus in Langeraar op zondag 18 december” zegt Louis Hoogervorst, lid van de werkgroep Kerstsamenzang, bestaande uit vertegenwoordigers van de hervormde-, gereformeerde-en katholieke kerk.

Muziek 29 nov. 2022 11:59

Aer & Amstel brengt bijzonder programma op Survento Fanfare Festival

“Pas eind september besloten we om in te schrijven voor het Survento Fanfare Festival in Surhuisterveen. Aan dit festival (12 november) voor fanfareorkesten doen 400 muzikanten van 9 orkesten mee, die strijden om de felbegeerde ’Survento Fanfare Festival Entertainment Bokaal’” zegt Jelle, bestuurslid bij Aer & Amstel.

Advertorial Muziek 18 nov. 2022 15:46

Bijgeboekt: Queen Must Go On!

De winnaar van SBS tv-programma 'The Tribute, Battle of the Bands' komt op zaterdag 25 maart naar Castellum. Queen Must Go On is de nieuwste sensationele Queen tributeband van Nederland met één visie: de geweldige muziek van Queen in ere houden. Jury en publiek werden omvergeblazen door de performance en energie van de vier bandleden en zijn lyrisch over de kwaliteiten van deze band.

Muziek 16 nov. 2022 13:51

Bijzondere optredens in kerk Langeraar - vervolg

Het publiek in de kerk in Langeraar verwelkomt twee bijzondere koren. Het spits werd op dinsdag 8 november afgebeten door het Dzvinochok-koor; een jongens- en mannenkoor uit Kiev. Vanwege het gegeven, dat mannen boven 18 het land niet uit mogen, wordt het koor tijdelijk versterkt met jonge dames van het meisjeskoor Vognyk.

Advertorial Muziek 8 nov. 2022 14:29

The New London Chorale (by Tom Parker) viert 40-jarig jubileum in Theater Castellum

Goed nieuws voor de fans van Tom Parkers The New London Chorale: het populaire gezelschap is op 22 november te zien in Theater Castellum om hun 40-jarig jubileum te vieren. Gepopulariseerde versies van bekende klassieke werken als The Young Messiah en The Young Wolfgang Amadeus Mozart worden gezongen door verschillende solisten, zoals Madeline Bell.

Muziek 7 nov. 2022 10:41

Een muzikaal weekend bij Theater Kaleidoscoop

Aankomend weekend is er in Theater Kaleidoscoop een muzikaal weekend. Er staan op vrijdag 11 november en zondag 13 november verschillende concerten op het programma. 

Muziek 1 nov. 2022 11:35

Bijzondere optredens in kerk Langeraar

Waar de kranten en TV-journaals dagelijks overlopen van negatief nieuws uit Rusland en Oekraïne, gooit de RK H. Adrianus in Langeraar het over een geheel andere boeg. In die kerk komen twee verschillende Oekraïnse koren: het Dzvinochok-koor en het Alphens Kozakkenkoor.