Pixabay
Advertorial Voor Kinderen

Intelligentieonderzoek - sterke en minder sterke kanten van je kind in kaart brengen

Kom je er niet uit wat het niveau voor de middelbare school voor je kind moet worden? Is er sprake van leervertraging- of versnelling? Lijkt je kind over- of ondervraagd te worden op school of thuis? Intelligentieonderzoek kan in deze gevallen ondersteunend zijn.

Met een intelligentieprofiel kan in kaart worden gebracht wat de sterke en minder sterke kanten van een kind zijn, zodat er zo goed mogelijk ingezet kan worden op de individuele leerbehoeften van het kind. Wij gingen in gesprek met orthopedagogen van De Praktijk4Kids.

‘’Wij maken gebruik van verschillende soorten intelligentietesten. Zo kunnen er talige testen worden afgenomen, maar ook testen waarbij taal geen rol speelt. Intelligentieonderzoek kan individueel plaatsvinden, maar ook groepsgewijs, in de klas.’’ Bij De Praktijk4Kids wordt het vaakst gebruik gemaakt van de WISC-V-NL. Hiermee wordt niet alleen de totale intelligentie in kaart gebracht, maar ook de verbale vaardigheden (taal), visueel-ruimtelijke vaardigheden (kijken en handelen), fluid redeneren (probleemoplossing), geheugen en verwerkingssnelheid. Op deze manier wordt er breder in kaart gebracht wat sterke en minder sterke kanten van het kind zijn.

Laagdrempelig

‘’We voeren intelligentieonderzoeken op een laagdrempelige manier uit, met een persoonlijke benadering. We stellen kinderen echt op hun gemak voordat we aan de slag gaan. Op deze manier krijgen we een zo betrouwbaar mogelijk beeld.’’ De afname van de WISC-V-NL gebeurt doorgaans met behulp van tablets, wat kinderen erg aanspreekt. ‘’De meeste kinderen gaan met een lach op hun gezicht weer weg, omdat ze het zo leuk vonden om de opdrachtjes te maken.’’

Nadat het onderzoek is uitgevoerd, worden de resultaten uitgewerkt in een verslag, waarin duidelijk wordt wat de sterke en minder sterke kanten van het kind zijn, zoals blijkt uit het onderzoek. Ook worden er adviezen opgesteld voor zowel thuis als op school, met betrekking tot hoe het kind het beste geholpen kan worden in opvoeding en onderwijs. De resultaten en adviezen kunnen desgewenst worden toegelicht in een terugkoppelingsgesprek met de orthopedagoog.

Momenteel hanteert De Praktijk4Kids 10% korting op intelligentieonderzoek, om het meer toegankelijk voor iedereen te maken, zeker in een tijd waarbij veel kinderen leervertraging hebben opgelopen door de lockdown. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website of contact opnemen met karin@depraktijk4kids.nl.


Meer nieuws

Advertorial Voor Kinderen gisteren 13:06

Prikkelverwerking bij prematuren/couveusekinderen

Kinderen die te vroeg geboren worden, maken vaak allerlei toeters en bellen mee in het ziekenhuis. Veelal belanden ze in de couveuse om het lichaam op kracht te laten komen. Heel goed voor de lichamelijke gezondheid, maar wat doet het nog meer met een pasgeboren baby?

Wonen en bouwen 12 mei 2021 15:49

Wonen op voormalige Ashram locatie

Het Ashram College Nieuwkoop is verhuisd naar een nieuwe locatie iets verderop en daarmee is een eerste fase van de ontwikkeling van dit gebied afgerond. De tweede fase kan nu van start. Allereerst gaat de gemeente het oude gebouw slopen en daarna maken ze het terrein bouwrijp om maximaal 65 woningen te kunnen realiseren. Er is grote behoefte aan betaalbare (huur)woningen dus is er de wens om op de voormalige schoollocatie appartementen te bouwen.

Advertorial Verkeer en vervoer 12 mei 2021 13:05

Toyota Van Ekris zet de moeders in het zonnetje!

In de week voorafgaand aan Moederdag heeft Toyota Van Ekris de vrouwen die hun Toyota brachten voor een onderhoudsbeurt, extra in het zonnetje gezet. “Het is leuk om in deze zogenaamde mannenwereld eens extra aandacht te geven aan de moeders/vrouwen”, vertelt Corné van Veen, vestigingsmanager Alphen aan den Rijn.