Ingezonden

Inspraakavond 21 maart: aanleg zonnevelden Nieuwkoop

De taskforce RES van Dorpsraad ’Rondom de Plassen’ maakt zich ernstig zorgen over plannen van de gemeente, om de Vierambachtspolder (de polder ten zuiden van Langeraar) - als één van vier potentiële gebieden - aan te wijzen om daar eventueel 110 voetbalvelden aan zonnepanelen aan te leggen.

Lid van de werkgroep, Cor Heemskerk: “Kijk, onze taskforce is vóór duurzaamheid, maar ook vóór inspraak van de burgers bij de keuzes, die een enorme impact krijgen op ons mooie dorp en dat vervolgens, gedurende tientallen jaren, ook zullen houden! Daarom willen wij, dat bewoners maximaal inspraak krijgen.

Hij vervolgt: "Het is voor bewoners van gemeente Ter Aar (en Langeraar en Papenveer in het bijzonder) héél belangrijk om de inspraakavond van de gemeente op dinsdag 21 maart in Restaurant De Dyck op Woudsedijk-zuid 43 in Woubrugge te bezoeken, om het beleid van de gemeente in deze, te beluisteren en van commentaar te voorzien. De verkregen input vanuit deze en andere bijeenkomsten in de gemeente wordt meegenomen in het opstellen van een beleidskader, dat vervolgens ter besluitvorming wordt voorgelegd aan de gemeenteraad."

De inspraakavond start om 19:30 uur en duurt tot ca. 22:00 uur. De taskforce schreef enkele bulletins, waarin wordt uitgelegd wat de energie-transitie voor inwoners gaat betekenen. De bulletins zien in te zien via deze link. Om ieder een zitplaats te kunnen bieden, is aanmelding vooraf gewenst: dat kan via www.denkmee.nieuwkoop.nl. Als er meer aanmeldingen zijn dan zitplaatsen, organiseert de gemeente eventueel een extra avond.

Dorpsraad ’Rondom de Plassen’ is een dorpsvereniging die zich bezighoudt met diverse onderwerpen c.q. verbeterpunten in de dorpskernen Langeraar en Papenveer in Gemeente Nieuwkoop en stelt zich ten doel: het behartigen en verdedigen van belangen van beide kernen bij het gemeentebestuur, het Waterschap en andere instanties, het bevorderen van samenwerking  tussen bewoners van beide kernen en het ondersteunen van initiatieven, die het algemeen belang dienen.

Binnen het bestuur van  de Dorpsraad zijn enkele vacatures; kandidaten kunnen zich aanmelden via: secretariaat@rondomdeplassen.nl. De algemene ledenvergadering van de Dorpsraad wordt gehouden op maandag 27 maart in Partycentrum Parola.


Meer nieuws

Mijn Club vandaag 12:14

Mijn Club: Stichting Jeugdwerk Noorden de Bun

“Vroeger was het voor kinderen in onze regio simpel: je gaat ’op’ de voetbal of naar scouting, Hier in Noorden was de keuze: NSV of de Bun. Maar vandaag de dag is er zòveel meer te doen, zodat de animo voor de Bun nu toch wel ’n beetje terugloopt, zegt penningmeester Frank Kalshoven van Stichting Jeugdwerk Noorden.

Natuur en recreatie gisteren 20:44

Infoavond Dorpsraad druk bezocht

Dorpsraad ’Rondom de Plassen' organiseerde op dinsdag 23 mei een informatieavond voor alle inwoners van Langeraar en Papenveer. Het draaide met name om alle werkzaamheden op de Langeraarse Plassen en vooral om de aanleg van nieuwe eilanden.

Verkeer en vervoer 29 mei 2023 11:00

Verkeersmaatregelen tijdens Triathlon van Nieuwkoop op zondag 4 juni

Zondag 4 juni organiseert Stichting Triathlon Nieuwkoop de 39e editie van de Triathlon Nieuwkoop. Om 10.30 uur starten de dames, om 11.04 uur de heren. De trio’s en Open Serie start drie minuten later. De eerste finisher verwachten we rond 14.30 uur op het Evenemententerrein. Er zal rond 17:00 uur live muziek zijn.

Gemeente 28 mei 2023 13:20

Een gezellig en toekomstbestendig Dorpshart van Ter Aar

“De afgelopen tijd heeft Gemeente Nieuwkoop met Kavel Vastgoed en diverse betrokkenen en geïnteresseerden intensief samengewerkt aan een plan voor Ter Aar. Wij zijn blij een plan voor te leggen aan de gemeenteraad waarmee het centrum van Ter Aar een gezellig en toekomstbestendig Dorpshart wordt", vertelt wethouder Ingwersen enthousiast.

Sport 27 mei 2023 18:17

SV Zevenhoven is kampioen!

SV Zevenhoven is kampioen geworden. De 4e klasser trad vandaag aan tegen Woubrugge. Met 1 punt voorsprong op de nummer 2 BSC '68 moest Zevenhoven winnen om het in eigen hand te houden. En dat lukte.

Gemeente 27 mei 2023 10:16

Lokale belastingen al betaald?

In februari verstuurde SVHW het aanslagbiljet lokale belastingen. Tot 31 mei 2023 hebben inwoners de tijd om de aanslag te betalen of om automatische incasso aan te vragen. Wanneer er op tijd betaald wordt, voorkomt dat een aanmaning met extra kosten.