Google Street View

Inrijverbod in de Clementszstraat Ter Aar

In de Clementszstraat stelt de gemeente een inrijverbod in voor motorvoertuigen. Dit inrijverbod geldt van maandag tot en met vrijdag tussen 08:15 uur en 08:45 uur en tussen 13:45 uur en 14:30 uur.

Dit betekent dat het op deze tijdstippen verboden is voor alle gemotoriseerde voertuigen (uitgezonderd aanwonenden) om de Clementszstraat en de naastgelegen zijstraten Mijsstraat en Morreesstraat in te rijden.

Waarom wordt dit gedaan?

Er is overlast in deze straten van ouders die hun kinderen met de auto naar IKC de Vaart brengen. Die overlast gaat over gevaarlijk parkeer-/rijgedrag, schade aan auto’s en een te hoge snelheid. 

Draag jij ook bij aan een veilige schoolomgeving?

Meedoen is makkelijk! Iedereen kan namelijk helpen het verkeer veilig te maken. Vijf tips van Veilig Verkeer Nederland:

  • Houd extra rekening met kwetsbare verkeersdeelnemers
  • Rij relaxed, gun jezelf en anderen de tijd
  • Houd je aan de verkeersregels en de maximumsnelheid
  • Kom lopend of met de fiets naar school
  • Rij mobielvrij, rij MONO

Meer nieuws

Milieu en duurzaamheid gisteren 14:35

Dorpsraad schoont Langeraarse Plassen

Zwerfafval zorgt voor veel ergernis. Het trekt ongedierte aan en het bederft uitzicht op de natuur in en op het water. Bovendien is zwerfvuil slecht voor natuur, dier en mens: het kan de bodem vervuilen en dieren eten het op of raken er in verstrikt.

Advertorial Cultuur gisteren 11:13

Tsjechovs wereldberoemde De Kersentuin komt naar Alphen

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger schitteren in één van de meest geliefde toneelstukken uit het wereldrepertoire: De Kersentuin van Anton Tsjechov. In deze nieuwe bewerking toont Toneelgroep Maastricht een hilarisch en droefgeestig portret van mensen die de wereld sneller zien veranderen dan ze aankunnen. De toneelklassieker is op 5 april te zien in Theater Castellum.

Overige 16 mrt. 2023 10:19

Inspraakavond 21 maart: aanleg zonnevelden Nieuwkoop

De taskforce RES van Dorpsraad ’Rondom de Plassen’ maakt zich ernstig zorgen over plannen van de gemeente, om de Vierambachtspolder (de polder ten zuiden van Langeraar) - als één van vier potentiële gebieden - aan te wijzen om daar eventueel 110 voetbalvelden aan zonnepanelen aan te leggen.

Politiek 15 mrt. 2023 22:01

Stembiljetten op bij meerdere stembureau’s

Op enkele stembureau's in de gemeente Nieuwkoop waren de stembiljetten voor de waterschapsverkiezingen op. Hierdoor konden meerdere mensen hun stem niet uitbrengen.