Archieffoto

Inloopavond over vrachtwagenverbod Ter Aarse wegen

De gemeente Nieuwkoop is van plan om een vrachtwagenverbod in te stellen op meerdere wegen in Ter Aar. 

De drie wegen waar het om gaat zijn:

  • Kerkweg tussen de Oostkanaalweg en P. van Schravendijkstraat
  • Oostkanaalweg vanaf het vrachtwagenparkeerterrein tot aan het Oude Kerkpad
  • Westkanaalweg vanaf de Aldi tot aan de Hertog van Beijerenstraat 

Door vrachtverkeer zonder bestemming te weren uit de dorpskern Ter Aar willen ze deze drie wegen leefbaarder en veiliger maken. Hiermee hopen ze meer ruimte voor de fietser, voetganger en recreant te creëren. Uit onderzoeken blijkt dat er veel vrachtverkeer over deze wegen rijdt wat geen bestemming heeft in de gemeente Nieuwkoop. Vrachtwagens kunnen gebruik maken van veiligere alternative routes waar zij de rijbaan niet met kwetsbare verkeersdeelnemers delen.

Het verbod op vrachtverkeer zal de meeste impact hebben voor de bewoners en bedrijven langs de Oostkanaalweg, Westkanaalweg en Kerkweg. Om de bereikbaarheid voor hun vrachtverkeer te garanderen gaat de gemeente werken met ontheffingen. Bedrijven aan deze wegen kunnen een ontheffing aanvragen voor een langere periode en inwoners kunnen een tijdelijke ontheffing aanvragen.  

Bewonersavond 2 juni

Gemeente Nieuwkoop nodigt inwoners uit om op donderdag 2 juni tussen 19:00 uur en 20:30 uur binnen te lopen bij IKC De Vaart, Beverlanderhof 28 in Ter Aar. Hier is er de mogelijkheid om vragen te stellen en het gesprek aan te gaan over het vrachtwagenverbod. 

 


Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 11:39

Zolderbrand in Nieuwkoop

Op de Beethovenlaan in Nieuwkoop heeft een korte brand gewoed op de zolder van een woning. De brandweer schaalde op naar middelbrand, omdat het vuur waarschijnlijk in het dak zat.

Advertorial Sport 2 jul. 2022 14:28

AJAX KOMT NAAR NIEUWKOOP!

Goed nieuws, want in de zomervakantie van dit jaar organiseert Ajax een Ajax voetbalkamp bij SV Nieuwkoop. Van maandag 8 t/m vrijdag 12 augustus kunnen jongens en meiden tussen de 6 en 16 jaar oud een week lang trainen als een Ajax-speler.

Evenementen 2 jul. 2022 10:20

Kindervakantiespelen Ter Aar is terug

Na bijna drie jaar is de kindervakantiespelen Ter Aar terug. Nadat in 2019 de week helaas een minder goede afloop had aan het einde en er daarna ook nog 2 jaar van Corona achteraan kwam. Kijkt de organisatie nu gelukkig weer positief vooruit naar een nieuwe editie nummer 44.

Advertorial Winkels 1 jul. 2022 15:30

Krijg een GRATIS boxspring bij Dutch Dream Slaapcomfort!

Ben je op zoek naar een nieuwe boxspring? Zijn je matrassen doorgezakt en is je bed aan vervanging toe? Wacht dan niet langer. De hele maand juli krijg je bij Dutch Dream Slaapcomfort namelijk een boxspring CADEAU!

Wonen en bouwen 1 jul. 2022 12:46

Verhoging starterslening

Jongeren of starters die hun eerste koopwoning willen aanschaffen kunnen bij de gemeente terecht voor een starterslening. Gemeente Nieuwkoop gaat deze starterslening verhogen.