Informatieavond over aardgasvrij wonen in Langeraar en Papenveer

Op maandag 18 september organiseren de dorpsraad Rondom de Plassen en Gemeente Nieuwkoop een informatieavond over twee onderwerpen: het verduurzamen van uw woning en de kansen voor een warmtenet in Langeraar. De informatieavond is in Partycentrum Parola en voor alle inwoners van Langeraar en Papenveer.

Het verduurzamen van uw woning

Met elkaar dragen we zorg voor het klimaat en de natuur, voor onszelf en de generaties na ons. Daarnaast kregen veel huishoudens de afgelopen twee jaar te maken met een flinke stijging van de energierekening. Hierdoor denken steeds meer mensen na over energiebesparing. Het zetten van stappen om energie te besparen kan lastig zijn. Gelukkig zijn er subsidies en experts om daarbij te helpen. Een voorbeeld hiervan zijn de energiecoaches van de Gebiedscoöperatie Nieuwkoop. Deze vrijwilligers hebben uitgebreide ervaring met het verduurzamen van de eigen woning en geven gratis advies. Meer informatie op www.duurzaam-nieuwkoop.nl/energiecoaches. 

Kansen voor een warmtenet 

In Langeraar bouwt de gemeente Integraal Kindcentrum De Poel (IKC). Dit IKC komt op de locatie van basisschool Aeresteijn, centraal in het dorp Langeraar. Dat biedt kansen om bestaande woningen in de buurt van het IKC aan te sluiten op een warmtenet. De gemeente heeft hiervoor een onderzoek laten uitvoeren. Tijdens de avond krijgen inwoners informatie over de mogelijkheden van een warmtenet en hoe dat eruit kan zien. Meer informatie op www.duurzaam-nieuwkoop.nl/langeraar. 


Meer nieuws

Calamiteiten 28 sep. 2023 22:08

Huiszoeking in Ter Aar in zaak plofkraken

In een groot onderzoek van de Nederlandse en Duitse politie zijn vier personen aangehouden die worden verdacht van een serie plofkraken. In onder andere Ter Aar werden huiszoekingen verricht.

Calamiteiten 27 sep. 2023 22:19

Passanten redden bestuurster uit auto te water in Vrouwenakker

Woensdagmiddag rukten de hulpdiensten massaal uit voor een voertuig te water aan de Ruigekade in Vrouwenakker. Aldaar was een bestuurster met haar auto de Amstel ingereden. Enkele toevallige passanten redden haar uit het voertuig. (Foto: Politie Kaag & Braassem)

Dieren 27 sep. 2023 15:44

Blauwtong vastgesteld in Ter Aar

In Ter Aar is blauwtong vastgesteld. Deze niet besmettelijke ziekte onder herkauwers, vooral schapen, runderen en geiten, wordt vooral verspreid door knutten (meurzen zoals wij ze noemen) en muggen.

Gezondheid en welzijn 27 sep. 2023 08:40

Voldoet u aan de Beweegrichtlijn?

Beweegt u wel genoeg? Veel mensen zijn geneigd deze vraag met “Ja” te beantwoorden maar in de praktijk blijkt dat slechts 4 van de 10 volwassenen voldoet aan de beweegrichtlijn.

Cultuur 26 sep. 2023 19:46

Naar de Kaleidoskoop

Wat staat er de komende week op het programma bij Kaleidoscoop? In dit bericht de agenda voor de komende week.

Sport 26 sep. 2023 16:38

5 jaar wandelvoetbal bij Altior

Waar en wanneer kun je zo’n 80 grijze (en kale) mannen bij elkaar in een voetbalkantine zien? Welnu, dat kon afgelopen vrijdag (22 september) bij Altior, dat een Walking Football-toernooi organiseerde met deelnemers, afkomstig uit alle windstreken van Nederland: Monnickendam, Voorschoten, Dordrecht, Maarssen, Amstelveen, Hoofddorp, Kamerik en natuurlijk van Altior zelf, met twee teams: Tikkietrug en Effe Breed.