Informatieavond over aardgasvrij wonen in Langeraar en Papenveer

Op maandag 18 september organiseren de dorpsraad Rondom de Plassen en Gemeente Nieuwkoop een informatieavond over twee onderwerpen: het verduurzamen van uw woning en de kansen voor een warmtenet in Langeraar. De informatieavond is in Partycentrum Parola en voor alle inwoners van Langeraar en Papenveer.

Het verduurzamen van uw woning

Met elkaar dragen we zorg voor het klimaat en de natuur, voor onszelf en de generaties na ons. Daarnaast kregen veel huishoudens de afgelopen twee jaar te maken met een flinke stijging van de energierekening. Hierdoor denken steeds meer mensen na over energiebesparing. Het zetten van stappen om energie te besparen kan lastig zijn. Gelukkig zijn er subsidies en experts om daarbij te helpen. Een voorbeeld hiervan zijn de energiecoaches van de Gebiedscoöperatie Nieuwkoop. Deze vrijwilligers hebben uitgebreide ervaring met het verduurzamen van de eigen woning en geven gratis advies. Meer informatie op www.duurzaam-nieuwkoop.nl/energiecoaches. 

Kansen voor een warmtenet 

In Langeraar bouwt de gemeente Integraal Kindcentrum De Poel (IKC). Dit IKC komt op de locatie van basisschool Aeresteijn, centraal in het dorp Langeraar. Dat biedt kansen om bestaande woningen in de buurt van het IKC aan te sluiten op een warmtenet. De gemeente heeft hiervoor een onderzoek laten uitvoeren. Tijdens de avond krijgen inwoners informatie over de mogelijkheden van een warmtenet en hoe dat eruit kan zien. Meer informatie op www.duurzaam-nieuwkoop.nl/langeraar. 


Meer nieuws

Voor Kinderen gisteren 14:20

Coach4you Nieuwkoop zoekt dringend nieuwe coaches m/v

Coach4you werkt al op 22 plaatsen in Nederland, waaronder: Nieuwkoop, Alphen aan den Rijn, Kaag & Braassem. Coach4you helpt kinderen die dat nodig hebben, als zij van basisonderwijs overstappen naar de brugklas in het voortgezet onderwijs.

Mijn Club 11 jun. 2024 14:59

Mijn Club: Stichting Historische Kring Liemeer

“Je vooraankondiging van dit stukje alsof het zou gaan over St Historische Kring Nieuwveen’ klopt niet", begint secretaris Frits Mesman. "Ooit werd St. Historische Kring Zevenhoven opgericht, toen de collectie bodemvondsten (scherven en aardewerk) van Dirk van den Bosch, die hij vond op zijn land aan de Kousweg, werd tentoongesteld in de toenmalige RK Basisschool Johannes de Doper."

Politie 11 jun. 2024 12:54

Opnieuw babbeltruc, nu in Nieuwkoop

De politie waarschuwt voor babbeltrucs in Nieuwkoop. Eerder werden de oplichtingspraktijken al in Woubrugge en Leimuiden toegepast. Wijkagent Angelique roept op om ouders, ooms, tantes enzovoort te waarschuwen.

Natuur en recreatie 11 jun. 2024 08:46

Bijenoase in park Buytewech in Nieuwkoop

In Park Buytewech in Nieuwkoop is een gebied aangewezen welke mag worden omgetoverd tot een bijenoase. Een nieuwe plek waar wilde bijen, hommels, vlinders, andere insecten, amfibieën, vissen en andere (zoog-)dieren kunnen leven.

Gezondheid en welzijn 10 jun. 2024 13:06

Jong in beweging met diverse leuke activiteiten

Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd van 10 tot en met 16 juni organiseren we vrijdag 14 juni 'Jong in Beweging'. Dit is een evenement voor alle jeugd (tot 23 jaar) in onze gemeente. 14 juni is er vanaf 15.00 uur van alles te doen bij Nicolaas Boys in Nieuwveen. Je kunt gamen, voetballen, springen, meewerken aan een groot spandoek en een speur-kleurtocht doen. Ook is er kinderyoga, een drumworkshop, bijen en vlinders knutselen, tekenen en kunst maken met tegeltjes. Voor de allerkleinsten is er een mini hindernisbaantje.