Woningstichting Nieuwkoop

Huurders Driekoppenland Noorden plaatsen tijdcapsule

Op 27 oktober 2020 hebben de twaalf nieuwe bewoners van Waterhoen in Noorden een tijdcapsule, met specifieke dingen van 2020, geplaatst in het nieuwbouwproject. Deze tijdcapsules worden ingemetseld en komen pas weer tevoorschijn bij de sloop over vele jaren. Woningstichting Nieuwkoop (WSN) en Vergeer Bouw hebben op deze manier samen met de huurders stilgestaan bij de ‘sprong in de toekomst’ die de nieuwe bewoners gaan maken in deze hypermoderne gasloze woningen.

Gasloos wonen is even wennen

WSN heeft voor dit project ‘eigentijdse huurders’ gezocht, die het leuk vinden om in een modern huis te wonen. Want gasloos wonen vraagt gewenning van de bewoner. Het verwarmen gaat anders en veel techniek gaat automatisch, zoals de ventilatie. Ramen open mag, maar dat hoeft niet meer voor verse lucht. WSN informeert de bewoners hierover met documentatie en persoonlijke begeleiding.

Individuele rondleidingen

Vanwege de coronamaatregelen werden de huurders in kleine groepen rondgeleid. Eerst werd de tijdscapsule geplaatst en daarna mochten ze in hun eigen huis kijken. Daarbij kregen ze uitleg van het uitvoeringsteam van Vergeer Bouw. De nieuwe bewoners kunnen niet wachten tot de huizen klaar zijn, begin volgend jaar. De bouw vordert naar wens. Het dak zit erop en de gevels zijn bijna klaar. Binnen is er gestart met de installaties en dekvloeren. Daarna komen de binnenwanden en verdere afbouw.

 


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn gisteren 14:10

Gratis sportspreekuur ProMove voorziet in behoefte

Het gratis sportspreekuur bij ProMove bewegen & gezondheid, op locatie de Vijverhof in Nieuwkoop en bij AnyTime Fitness in Ter Aar, voorziet al jaren in de behoefte voor het laagdrempelig beoordelen van een klacht of blessure.

Overige gisteren 10:41

Oud Papenveer komt tot leven

Misschien is het weleens opgevallen dat op diverse plekken in Langeraar info-bordjes hangen waarop een deel van de geschiedenis van de woonkern te lezen is; oa. over het St. Antonius Rustoord, de kerk en over verschillende andere markante plekken (zoals de Grote brug). Sinds kort hangt er ook een in Papenveer: aan het hek van het speeltuintje over de brug bij driesprong Bloemenstraat/Sluispad.

Muziek 22 apr. 2024 21:00

Dixieland Jubilee in Kaleidoskoop 28 april

Na een buitengewoon geslaagd Nieuwkoop Jazzfestival met meer dan 400 bezoekers, is er aanstaande zondag weer een swingende Dixieland Jubilee in het restaurant van Theater Kaleidoskoop. Het huisorkest Dixie Six All Stars speelt van 15.00 tot 17.30 uur en staat garant, zo is ruimschoots gebleken, voor een gezellige middag van dixieland, swing en New Orleans jazz. Lekkere, dansbare oude stijl jazz en vaak is de dansvloer pal voor de band dan ook druk bezet.