Huizenprijzen in gemeente Nieuwkoop blijven stijgen ondanks corona

De afgelopen twintig jaar is de woningmarkt enorm veranderd. De huizenprijzen van koopwoningen in de gemeente Nieuwkoop stegen afgelopen kwartaal naar een gemiddeld bedrag van € 616.983, een stijging van 12 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Dit is de sterkste stijging sinds 10 jaar, zo laat de Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM) weten. Een trend die overeenkomt met een groot gedeelte van Nederland. Waar je in 2010 gemiddeld nog € 243.000 betaalde voor een woning in de gemeente Nieuwkoop, bedroeg het gemiddelde bedrag in 2020 maar liefst € 616.983. Dit betekent dat de huizenprijzen tussen 2010 en 2020 met 153,9 procent zijn toegenomen.

Dat de prijs van koopwoningen zo snel is gestegen, komt mede door de verhouding tussen vraag en aanbod. Er zijn veel kopers, maar er is onvoldoende aanbod. Ook kwamen prijzen hoger te liggen door de toegenomen verkoop van vrijstaande woningen.

Huizenprijzen in Nederland

Ook de gemiddelde huizenprijs in de rest van Nederland steeg. De gemiddelde prijs ligt nu op € 354.000, dit is 11,6 procent meer dan vorig jaar. ‘’Het lijkt wel of woningmarkt zich niks aantrekt van de coronacrisis’’, zegt makelaarsvereniging NVM over de nieuwste cijfers.


Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 12:14

Vijf redenen om te sporten bij Jworxout!

De winter komt eraan en het coronavirus is nog niet onder controle. Tijd om jouw immuunsysteem een boost te geven en lekker buiten te gaan sporten. Wij geven je vijf redenen om te sporten bij Jworxout.

Wonen en bouwen vandaag 11:41

Huurders Driekoppenland Noorden plaatsen tijdcapsule

Op 27 oktober 2020 hebben de twaalf nieuwe bewoners van Waterhoen in Noorden een tijdcapsule, met specifieke dingen van 2020, geplaatst in het nieuwbouwproject. Deze tijdcapsules worden ingemetseld en komen pas weer tevoorschijn bij de sloop over vele jaren. Woningstichting Nieuwkoop (WSN) en Vergeer Bouw hebben op deze manier samen met de huurders stilgestaan bij de ‘sprong in de toekomst’ die de nieuwe bewoners gaan maken in deze hypermoderne gasloze woningen.

Advertorial Overige vandaag 10:01

ONNA Letselschade: kosteloos letselschade claimen

Veel mensen weten niet dat je bij letselschade recht hebt op een schadevergoeding. Als je een ongeval overkomt is dat al vervelend genoeg, het is dan fijn als je hulp krijgt bij de afwikkeling van de schade. Je wilt immers niet met de kosten blijven zitten. ONNA Letselschade kan jou hierbij helpen.

Overige gisteren 16:20

Café Freddy’s wordt Sportsbar Ter Aar

De afgelopen tijd was het onzeker wat er met café de Freddy’s in Ter Aar zou gaan gebeuren. Toen kwamen Alphenaren Richard de Knegt en Thomas Runhart met het idee hun concept uit Alphen aan den Rijn ook uit te draaien in Ter Aar.  

Advertorial Overige gisteren 15:30

Prima Systems’ haal- en breng service voor computerreparaties

We blijven en werken op het moment allemaal zo veel mogelijk thuis. Niet vreemd dus dat we véél meer tijd doorbrengen achter de computer of laptop. Maar ineens is je computer of laptop zó traag, of werkt hij niet meer zoals je dat gewend bent. Wat doe je dan?