Horeca in Nieuwkoop: ‘’Het is dubbel’’
Sinds maandag 1 juni mocht de horeca haar deuren na drie maanden weer openen. Hoe is dat de horeca in Nieuwkoop tot nu toe bevallen?
''Vooruitkijken en niet terugkijken''
Voor restaurant De Eerste Aanleg in Nieuwkoop is de eerste week boven verwachting gegaan. ‘’We zijn heel tevreden. Mensen hielden zich aan de regels en reageerden erg positief. Ook waren wij natuurlijk blij om iedereen weer te mogen ontvangen’’, vertelt Ans. ‘’We moeten vooruitkijken en niet terugkijken. We mogen weer werken, en dat zijn mooie dingen!’’
''Het is nog niet veel''
Maar niet iedereen ziet de situatie positief in. Willem van Restaurant Tijsterman bijvoorbeeld. ‘’Natuurlijk ben je blij dat je weer open bent. Maar het is nog niet veel.’’ En dat heeft met verschillende factoren te maken. ‘’Mensen zijn toch angstig voor het virus en missen die gezelligheid door de nieuwe regels. Dat merk je wel. Niet op de laatste plek speelt het weer ook een grote rol. Een half lege zaak met maximaal 30 personen binnen brengt geen gezelligheid.’’ Tijsterman hoopt dan ook op beter weer. ‘’Het terras is voor ons veel makkelijker en toegankelijker. Daar kunnen we al snel 80 mensen kwijt.’’
''Het is dubbel''
Ook Café de Klinker in Noorden heeft last van het mindere weer. ‘’Het voorjaar hebben we al gemist, terwijl het voor het eerst sinds tijden op alle feestdagen lekker weer was. Helaas konden we er niks mee’’, vertelt Allan. ‘’Het is dubbel, het is goed dat we weer open zijn en dat er weer roering is. Aan de andere kant is de bezetting van 30 personen zo gebeurd en valt het aantal klanten nog wat tegen. Als het lekker weer is gaan de mensen toch eerder op pad en kunnen ze lekker het terras op. Dat is dus waar wij op hopen.’’