Uit archief: juli 2020

Hoe gaat het met de sportscholen in Nieuwkoop?

1 juli mochten de sportscholen hun deuren weer openen. Zowel de sporters als de sportschoolmedewerkers stonden te popelen om weer te mogen starten. Zo ook Sportcentrum Nieuwkoop. Hoe is het hen de eerste week vergaan?

Met een pakket aan regelementen is Sportcentrum Nieuwkoop in de week voorafgaand aan de openstelling van de gym alles naar de maatstaven van het RIVM in gaan richten. ‘’En dat is zeker gelukt’’, vertelt Erik Mol van Sportcentrum Nieuwkoop. ‘’Er is meer ruimte gecreëerd door andere ruimtes te gebruiken voor de cardio apparatuur, duidelijke aanduidingen waar de sporters wel en niet mogen komen en overal, prullenbakken, desinfecterende spray en doekjes.’’

Natuurlijk was het 1 juli de vraag hoe veel sporters ook daadwerkelijk zouden komen, een spannend moment voor het personeel van Sportcentrum Nieuwkoop. Gelukkig voor hen wilden de sporters met het mindere weer van de afgelopen week graag weer binnen sporten. 

‘’Je kan wel zeggen dat het met blijdschap is ontvangen’’, volgens Erik. ‘’Iedereen houdt zich aan de regels en sport binnen de afgesproken tijden. Het is weer zo goed als vanouds, gezellig druk.’’ En dat vinden ook de sporters. ‘’Die hebben de praatjes met elkaar ook gemist. Men maakt een praatje wat ze ook hebben gemist en wij kunnen ook ons ding weer doen voor en met de klant.’’


Meer nieuws

Advertorial Voor Kinderen gisteren 13:06

Prikkelverwerking bij prematuren/couveusekinderen

Kinderen die te vroeg geboren worden, maken vaak allerlei toeters en bellen mee in het ziekenhuis. Veelal belanden ze in de couveuse om het lichaam op kracht te laten komen. Heel goed voor de lichamelijke gezondheid, maar wat doet het nog meer met een pasgeboren baby?

Wonen en bouwen 12 mei 2021 15:49

Wonen op voormalige Ashram locatie

Het Ashram College Nieuwkoop is verhuisd naar een nieuwe locatie iets verderop en daarmee is een eerste fase van de ontwikkeling van dit gebied afgerond. De tweede fase kan nu van start. Allereerst gaat de gemeente het oude gebouw slopen en daarna maken ze het terrein bouwrijp om maximaal 65 woningen te kunnen realiseren. Er is grote behoefte aan betaalbare (huur)woningen dus is er de wens om op de voormalige schoollocatie appartementen te bouwen.

Advertorial Verkeer en vervoer 12 mei 2021 13:05

Toyota Van Ekris zet de moeders in het zonnetje!

In de week voorafgaand aan Moederdag heeft Toyota Van Ekris de vrouwen die hun Toyota brachten voor een onderhoudsbeurt, extra in het zonnetje gezet. “Het is leuk om in deze zogenaamde mannenwereld eens extra aandacht te geven aan de moeders/vrouwen”, vertelt Corné van Veen, vestigingsmanager Alphen aan den Rijn.