Hoe gaat het met de sportscholen in Nieuwkoop?

1 juli mochten de sportscholen hun deuren weer openen. Zowel de sporters als de sportschoolmedewerkers stonden te popelen om weer te mogen starten. Zo ook Sportcentrum Nieuwkoop. Hoe is het hen de eerste week vergaan?

Met een pakket aan regelementen is Sportcentrum Nieuwkoop in de week voorafgaand aan de openstelling van de gym alles naar de maatstaven van het RIVM in gaan richten. ‘’En dat is zeker gelukt’’, vertelt Erik Mol van Sportcentrum Nieuwkoop. ‘’Er is meer ruimte gecreëerd door andere ruimtes te gebruiken voor de cardio apparatuur, duidelijke aanduidingen waar de sporters wel en niet mogen komen en overal, prullenbakken, desinfecterende spray en doekjes.’’

Natuurlijk was het 1 juli de vraag hoe veel sporters ook daadwerkelijk zouden komen, een spannend moment voor het personeel van Sportcentrum Nieuwkoop. Gelukkig voor hen wilden de sporters met het mindere weer van de afgelopen week graag weer binnen sporten. 

‘’Je kan wel zeggen dat het met blijdschap is ontvangen’’, volgens Erik. ‘’Iedereen houdt zich aan de regels en sport binnen de afgesproken tijden. Het is weer zo goed als vanouds, gezellig druk.’’ En dat vinden ook de sporters. ‘’Die hebben de praatjes met elkaar ook gemist. Men maakt een praatje wat ze ook hebben gemist en wij kunnen ook ons ding weer doen voor en met de klant.’’


Meer nieuws

Overige vandaag 10:39

Pas op voor inbrekers in de zomervakantie

Het is zomervakantie, dat betekent ook dat inbrekers extra actief zijn. Ga jij een dagje uit of op vakantie? Lees dan uit voorzorg deze tips tegen inbraken.

Algemeen gisteren 14:14

Politie lanceert ‘Coppie Koffie tuktuk’ voor de gemeente Nieuwkoop

Jeroen Kok van politie Nieuwkoop en bedenker Gideon Goudriaan hebben in het bijzijn van collega’s en geïnteresseerden traditioneel het lintje doorgeknipt en daarbij het startschot gegeven van ‘Coppie Koffie’. Met deze tuktuk kunnen de bewoners onder het genot van een kop koffie vragen stellen, overlast melden of gewoon een praatje maken met de wijkagent.