WST-Nieuwkoop

Historisch moment voor Nieuwveen

Op 23 juni ondertekenden wethouder Gerben van Duin van de gemeente Nieuwkoop en directeurbestuurder Caroline Nolet van Woningstichting Nieuwkoop (WSN) de anterieure overeenkomst voor de ontwikkeling van de Centrumlocatie in Nieuwveen, het Weteringplein. Gezien de lange voorgeschiedenis voor een plan op deze locatie, is dit met recht een historisch moment te noemen.

Dankzij een nieuwe aanpak en zeker dankzij de inbreng van veel inwoners van Nieuwveen ontstaat er straks een prachtig woningbouwplan mèt dorpsplein aan het (nieuwe) Weteringplein. Voor de ontwikkeling van deze locatie trekken WSN en de gemeente Nieuwkoop samen op. In de anterieure overeenkomst zijn afspraken vastgelegd tussen de gemeente en WSN met betrekking tot de ontwikkeling van de Centrumlocatie.

In gepaste historische kledij vertelt wethouder Gerben van Duin: “Participatie voor dit project stond hoog in het vaandel. En dat heeft voor de uitwerking van dit project zeker zijn vruchten afgeworpen. De input en ideeën van inwoners en belangstellenden zijn aan alle kanten gewikt en gewogen. Voor de architect en stedenbouwkundige was dit anders denken, aangezien zij door de ogen van ‘toekomstige bewoners en buren’ een plan moesten zien te maken dat heel goed in het centrum van Nieuwveen zou passen, maar ook aan ieders verwachting voldeed. Het is mooi om te zien dat hier goed is samengewerkt en er dus straks woningbouw gerealiseerd wordt, waar eenieder trots is op zijn inbreng en het uiteindelijke resultaat.

Caroline Nolet vult aan: “De weg naar deze ontwikkeling en nu de ondertekening van deze anterieure overeenkomst is met recht een historisch moment te noemen. Ik heb zelden, of eigenlijk nog nooit, meegemaakt dat er zo grondig is meegedacht aan de voorkant van de ontwikkeling van een woningbouwproject. Ik was ook blij verrast hoe tijdens de informatieavonden er door bewoners en belangstellenden hardop meegedacht werd en er suggesties werden gedaan, dit alles ter verbetering van het gehele project. Natuurlijk staan we hier nu met een pen in ons hand gezamenlijk een overeenkomst te tekenen, maar eigenlijk hebben we dit met zijn allen gedaan. Ik kijk uit naar de volgende stap, het bestemmingsplan, maar uiteindelijk vooral naar het slaan van de eerste paal.”

De Centrumlocatie Nieuwveen krijgt een bestemming als woongebied met ruimte voor ca. 45 appartementen voor starters en senioren. WSN regelt de bouw van de appartementen en de toewijzing aan de huurders. Hiervoor dient men ingeschreven te staan bij www.hureninhollandrijnland.nl. De gemeente zorgt ervoor dat het ontwerp van de openbare ruimte wordt uitgevoerd. De voorbereidingen voor het opstellen van het bestemmingsplan zijn momenteel in volle gang. Als alles volgens plan verloopt wordt in 2022 de eerste paal geslagen en zijn de woningen in 2023 gereed. De anterieure overeenkomst wordt vanaf 30 juni gepubliceerd en ligt zes weken ter inzage tijdens openingstijden bij het Klantcontact centrum in het gemeentehuis in Nieuwveen.


Meer nieuws

Verkeer en vervoer gisteren 15:12

Borden met de tekst ‘Houd rekening met elkaar’, wat houdt het in?

Op verschillende locaties in Nieuwkoop hangen sinds enige tijd borden met de tekst ‘Houd rekening met elkaar’. Onder de tekst zijn afbeeldingen te zien van een hond, een fiets en een voetganger. Maar wat betekenen deze borden nou precies?

Sport 2 aug. 2021 16:23

Open Aarlanden 50+

In navolging op het succes van vorig jaar, organiseerde TennisVereniging Ter Aar (TVTA-’70) weer een mooi Open Aarlandentoernooi: overdag voor de 50-plussers en ’s avonds voor iedereen vanaf 17 jaar.

Gemeente 2 aug. 2021 14:46

Milieustraat Nieuwveen: vanaf 23 augustus welkom op afspraak

Bezoekt u vanaf maandag 23 augustus 2021 de Milieustraat in Nieuwveen dan ben je welkom op afspraak. Vooraf maak je eenvoudig online een afspraak voor een moment dat het jou uitkomt. Met het reserveringssysteem wordt het aantal bezoekers verdeeld over de dag en ben je altijd verzekerd van een plek, zonder lange wachttijden.

Werken 2 aug. 2021 12:01

’Postkampioen’ met pensioen

De post kwam in Langeraar, op zaterdag 31 juli voor één keer later, dan men gewend is. Allemaal het gevolg van het feestelijk onthaal bij de Strooplikker - door familieleden en (oud-)collega’s georganiseerd - alwaar postbode René Hoogervorst (64) - na een dienstverband van 39 jaar - nog één keer zijn (brom-)fietstas kwam laden, alvorens aan zijn laatste rondje te beginnen.

Advertorial Verkeer en vervoer 31 jul. 2021 15:59

Een aankoopkeuring is zo gek nog niet...

De afgelopen maand is volgens de BOVAG weer een recordmaand als het gaat om verkoop van occasions. Dit betekent ook weer een stijging in miskopen en verborgen gebreken. Ondanks dat Toyota het beste merk ter wereld is, hoeft dit niet te betekenen dat jouw occasion dat ook is...