WST-Nieuwkoop

Historisch moment voor Nieuwveen

Op 23 juni ondertekenden wethouder Gerben van Duin van de gemeente Nieuwkoop en directeurbestuurder Caroline Nolet van Woningstichting Nieuwkoop (WSN) de anterieure overeenkomst voor de ontwikkeling van de Centrumlocatie in Nieuwveen, het Weteringplein. Gezien de lange voorgeschiedenis voor een plan op deze locatie, is dit met recht een historisch moment te noemen.

Dankzij een nieuwe aanpak en zeker dankzij de inbreng van veel inwoners van Nieuwveen ontstaat er straks een prachtig woningbouwplan mèt dorpsplein aan het (nieuwe) Weteringplein. Voor de ontwikkeling van deze locatie trekken WSN en de gemeente Nieuwkoop samen op. In de anterieure overeenkomst zijn afspraken vastgelegd tussen de gemeente en WSN met betrekking tot de ontwikkeling van de Centrumlocatie.

In gepaste historische kledij vertelt wethouder Gerben van Duin: “Participatie voor dit project stond hoog in het vaandel. En dat heeft voor de uitwerking van dit project zeker zijn vruchten afgeworpen. De input en ideeën van inwoners en belangstellenden zijn aan alle kanten gewikt en gewogen. Voor de architect en stedenbouwkundige was dit anders denken, aangezien zij door de ogen van ‘toekomstige bewoners en buren’ een plan moesten zien te maken dat heel goed in het centrum van Nieuwveen zou passen, maar ook aan ieders verwachting voldeed. Het is mooi om te zien dat hier goed is samengewerkt en er dus straks woningbouw gerealiseerd wordt, waar eenieder trots is op zijn inbreng en het uiteindelijke resultaat.

Caroline Nolet vult aan: “De weg naar deze ontwikkeling en nu de ondertekening van deze anterieure overeenkomst is met recht een historisch moment te noemen. Ik heb zelden, of eigenlijk nog nooit, meegemaakt dat er zo grondig is meegedacht aan de voorkant van de ontwikkeling van een woningbouwproject. Ik was ook blij verrast hoe tijdens de informatieavonden er door bewoners en belangstellenden hardop meegedacht werd en er suggesties werden gedaan, dit alles ter verbetering van het gehele project. Natuurlijk staan we hier nu met een pen in ons hand gezamenlijk een overeenkomst te tekenen, maar eigenlijk hebben we dit met zijn allen gedaan. Ik kijk uit naar de volgende stap, het bestemmingsplan, maar uiteindelijk vooral naar het slaan van de eerste paal.”

De Centrumlocatie Nieuwveen krijgt een bestemming als woongebied met ruimte voor ca. 45 appartementen voor starters en senioren. WSN regelt de bouw van de appartementen en de toewijzing aan de huurders. Hiervoor dient men ingeschreven te staan bij www.hureninhollandrijnland.nl. De gemeente zorgt ervoor dat het ontwerp van de openbare ruimte wordt uitgevoerd. De voorbereidingen voor het opstellen van het bestemmingsplan zijn momenteel in volle gang. Als alles volgens plan verloopt wordt in 2022 de eerste paal geslagen en zijn de woningen in 2023 gereed. De anterieure overeenkomst wordt vanaf 30 juni gepubliceerd en ligt zes weken ter inzage tijdens openingstijden bij het Klantcontact centrum in het gemeentehuis in Nieuwveen.


Meer nieuws

Sport vandaag 14:54

Langeraar fietst op tegen kanker

Begin juni gaan vierentwintig fietsers uit de gemeente Nieuwkoop deelnemen aan de Alpe d'Huzes. Om extra geld in te zamelen is er op zondag 12 mei van alles te doen om de kas te doen spekken...

Calamiteiten gisteren 22:40

Schipper te water in Woerdense Verlaat

De hulpdiensten werden donderdagochtend gealarmeerd voor een persoon te water aan de Milandweg in Woerdense Verlaat. Er bleek een schipper te water te zijn geraakt.

Blog gisteren 14:32

Uit het (groene) Hart gegrepen: Angstcultuur

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Dit keer over Angstcultuur.

Sport gisteren 10:00

Deze week in Aanvallen en Verdedigen 20 april

Speelronde tweeëntwintig alweer en de beslissingen naderen zijn ontknoping. Met na deze ronde nog vier ronden te gaan staat de maand mei bol van spektakel. Maar eerst deze ronde...

Sport 17 apr. 2024 20:18

Terugblikken en Vooruitkijken 20 april

Er is veel gebeurd op sportgebied en er komt nog zoveel aan... Dit is eigenlijk een korte samenvatting van een lang verhaal. De hockeyers van Nieuwkoop speelden een thuiswedstrijd, de dames van de Waterlanders hadden een pittig potje en vele lopers uit de regio trotseerden de marathon van Rotterdam. Voeg daarnaast het voetbal en het is direct duidelijk dat onze verslaggever Theo Leliveld genoeg praatstof had...