Help Maarten naar huis!

Vorig jaar liep Maarten als vrijwilliger tijdens Huttenbouw Ter Aar een hoge dwarslaesie op. Zijn collega's schreven een brief met als doel: help Maarten naar huis. 

Beste ondernemer/ inwoner van Nieuwkoop, Ter Aar en omstreken,

De afgelopen week is de hele wereld in de ban geraakt van het coronavirus. Voor veel mensen staat de wereld even stil. Voor onze plaatsgenoot Maarten van den Bergh was dit al even het geval. Misschien heb je ervan gehoord: vorig jaar 30 augustus, het vreselijke ongeluk bij Huttenbouw in Ter Aar?

Dat ging om onze collega - Maarten. Een hardwerkende hovenier van 26 jaar, in de bloei van zijn leven. In één seconde stond zijn leven stil. Hij liep bij het ongeluk een hoge dwarslaesie op en zal zijn beroep als boomverzorger bij Visser Tuinen nooit meer kunnen uitoefenen.

Maarten is nu bezig met zijn revalidatie in De Hoogstraat Revalidatiecentrum te Utrecht. Ondanks alle pech is hij positief (hoe sterk is dat!) én erop gebrand na afloop van zijn revalidatie weer terug naar zijn huis te kunnen.

Maar… daarvoor moet zijn huis drastisch worden aangepast en dat kost geld. Veel geld! Om terug te kunnen naar zijn appartement in Alphen aan den Rijn is € 60.000 aan huis- en tuinaanpassingen nodig. Alles moet rolstoeltoegankelijk worden gemaakt. WMO vergoedt alleen het minimaal noodzakelijke, dus zijn wij - collega’s, vrienden en familie - een crowdfunding gestart: ‘Help Maarten naar Huis!’

We schrijven ondernemers en gezinnen aan in de hele regio, om zo een zo groot mogelijk bereik te krijgen voor onze inzamelingsactie. Wil jij (mede) helpen om Maarten weer de regie te geven over zijn eigen leven? Dit is wat je kunt doen:

- Een donatie zou fantastisch zijn! Je kunt je donatie ook rechtstreeks overboeken op rekeningnummer NL08 RABO 0352 4863 68 t.n.v. Stichting Help Maarten naar Huis! 

- Verspreid Maartens verhaal en onze inzamelingsactie door een oproep te doen op je eigen website en/of social media-kanaal! Je vindt de links onder aan deze mail.

- Print de flyer uit en hang deze op (thuis, bij bedrijven etc). Wil je flyers voor op de toonbank, laat het ons weten dan komen we deze langsbrengen! Misschien mag er zelfs een donatie-box staan?

We gaan regiobreed met onze actie. Deze bedrijven doen al mee: Bloklandfeest, Golfclub Liemeer, Strand Zomer Nieuwkoop, Intratuin, Marco den Hollander, Waterrijk te Boskoop, Tuinontwerper Groenvorm te Alphen aan den Rijn en Andwood in Ter Aar.

Hopelijk volgen er nog vele. Ben jij daar óók een van? Laten we ons niet weerhouden door het coronavirus en trachten Maartens verhaal met z’n allen onder de aandacht te brengen!

Want na al die zware maanden van ziekenhuis en revalidatie moet het toch mogelijk zijn dat hij kan terugkeren naar zijn eigen huis?

Alvast enorm bedankt - namens Maarten.

Met vriendelijke groet,

Namens Stichting Help Maarten naar Huis!

Yvonne van Deun

Sandra Hoogeboom

Lucienne Tuithof

Sandra Diks

Meer over de hulpactie en de stichting vind je op https://www.facebook.com/HelpMaartennaarHuis/

https://twitter.com/helpmaarten

Email: info@helpmaartennaarhuis.nl

https://www.instagram.com/help_maarten_naarhuis/

Flyer-link https://helpmaartennaarhuis.nl/maarten-heeft-uw-hulp-nodig)

Lees Maartens verhaal op: www.helpmaartennaarhuis.nl. Maarten is ook te volgen op sociale media zoals Facebook, Instagram en Twitter.


Meer nieuws

Cultuur vandaag 14:28

Programma Kaleidoskoop

Het programma van Kaleidoskoop met deze keer: De Kindermuziekweek, Film: the Old Oak (ook mogelijk met buffet) en Theater: de Mannen van Naam met “Sterke verhalen en mooie liedjes.”

Sport vandaag 08:55

Geslaagde Waterlanders volleybalclinic voor team van Jumbo Bas Bobeldijk

Op donderdagavond 21 maart was Sporthal de Steupel in Nieuwkoop het toneel voor een energieke volleybalclinic, georganiseerd door de selectietrainers van Volleybalvereniging Waterlanders. De clinic trok de aandacht van acht enthousiaste medewerkers van Jumbo Bas Bobeldijk uit Nieuwkoop, die zich hadden ingeschreven voor dit sportieve uitje.

Sport gisteren 15:02

Eindelijk weer….!

“Jaaah…, want het is wel 7 jaar geleden dat we onze laatste onderlinge turnwedstrijden konden organiseren", zegt trainer Micha Esman (19) van sportvereniging Kwiek. "Sowieso kon dat tijdens de coronajaren niet en ook door de samenvoeging van Kwiek met gymnastiekvereniging de Zevensprong (Zevenhoven) en Advendo (Ter Aar) - resp. 2020 en 2022 - lukte het gewoon niet om dat óók nog te organiseren..! Maar het is voor de kinderen natuurlijk wel leuker om ergens naar toe te trainen en aan (groot-)ouders te laten zien, wat ze geleerd hebben.”

Maatschappij gisteren 09:57

Initiatief ’Langeraar fietst op tegen kanker’ krijgt opvolging

Sportcentrum Nieuwkoop (Nieuwveenseweg 39a) organiseert op vrijdag 5 april een zogenoemde ’Spinning Marathon’. Doel is om zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor het team van Richard Servaas (team 2), één van de drie teams die op 6 juni meedoen aan Alpe d’Huzes, hèt sportieve evenement in Frankrijk om geld in te zamelen voor kankeronderzoek door KWF.

Politie 26 mrt. 2024 21:26

Inbraken in de gemeente Nieuwkoop vaak succesvol

Inbraken in de gemeente Nieuwkoop zijn vaak succesvoller dan in andere Zuid Hollandse gemeenten. Het aantal inbraken valt relatief mee, maar bij maar liefst 84,4% is de inbraak geslaagd. Hiermee staat Nieuwkoop op de 3e plek in de provincie Zuid Holland.

Natuur en recreatie 26 mrt. 2024 13:33

Fietsgroep Langeraar io.

Bart van Poppel en zijn vrouw Rita wonen sinds 4 jaar in Langeraar en zijn enthousiaste fietsers; in binnen- en buitenland maakten zij al vele mooie tochten. Bart: “Eén van de redenen om in Langeraar te willen wonen is de prachtige omgeving, waarin je heerlijk kunt fietsen. Mijn vrouw is meer van het tour-fietsen. Zelf ben ik vooral een wielrenner met een wat hoger gemiddelde om daarna weer lekker bij te komen.”