Gemeente Nieuwkoop

Hart voor Kunst werd zaterdag feestelijk geopend

Liselotte van der Zwet, een van de deelnemende kunstenaars, en wethouder Antoinette Ingwersen openden zaterdag 24 juli om 15:00 uur Hart voor Kunst. 

Hart voor Kunst is van 24 juli t/m 29 augustus. Vijf weken lang kunnen bezoekers genieten van verschillende exposities in de etalages van winkels en bedrijven en de kernen Nieuwkoop, Langeraar en Noorden. De verschillende kunstvormen lopen uiteen van keramiek, brons, schilderijen, fotografie, etsen, textielkunst of mixed media. Voor iedereen wat wils! 

Extra bijzonder dit jaar is de POP-UP Galerie aan de Dorpsstraat in Nieuwkoop. Hier kun je naast kunst bekijken ook kleine kunstzinnigheden kopen, zoals ansichtkaarten, samengesteld uit werken van deelnemers. 

Maar daar blijft het niet bij:  

  • 1 juli t/m 29 augustus: naast de Hart voor Kunst organiseert de Kunstkring als organisatie ook Zomerkunst in het Reghthuys. Met in de laatste week een expositie van de Kunstkring leden zelf in het thema ‘Vaart’. 
  • 24 juli de opening van Hart voor Kunst op het Reghthuysplein onder begeleiding van: koor L’Amuze. Tijdens deze dag zijn er op het plein diverse demonstraties.   
  • 21 augustus wordt het plein in Noorden omgetoverd in de Franse sferen in samenwerking met Café de Klinker met een heus mini- Montmartre, waar verschillende kunstenaars live aan het werk zijn.  

Hart voor Kunst wordt mede mogelijk gemaakt door Culturele Vereniging ’t Reghthuys, BIZ-ondernemers Nieuwkoop en de ondernemers van Langeraar en Noorden. 


Meer nieuws

Advertorial Voor Kinderen gisteren 17:02

Lichaam betrekken bij behandeling binnen de jeugdhulpverlening

Er komt steeds meer aandacht voor het betrekken van het lichaam bij behandelingen binnen de hulpverlening. Niet alleen meer praten of uit een werkboek werken tijdens behandeling, maar ook doen met het lichaam. Op deze manier komt een meer integrale behandeling tot stand en kunnen soms patronen worden doorbroken die al jarenlang gaande zijn. In deze blog wordt stilgestaan bij hoe De Praktijk4Kids het lichaam integreert in behandelingen en waarom!

Advertorial Sport gisteren 13:50

Een webshop ingericht voor jouw voetbalvereniging

Sinds kort is het mogelijk om bij Plutosport een clubwebshop in te richten voor jouw eigen club! En dat is niet alleen heel interessant voor de club, maar ook heel handig voor de leden.

Politie 21 sep. 2021 16:09

Wapeninleveractie #DropIt

In de Week van de Veiligheid van 11 tot en met 17 oktober doet de gemeente Nieuwkoop mee aan de landelijke inleveractie van wapens. In deze week kan iedereen ongestraft zijn wapen inleveren.