Tom in de buurt

Gratis theatervoorstelling voor mantelzorgers

Op 10 november 2023 is het weer de Dag van de Mantelzorg. Tom in de buurt organiseert voor de mantelzorgers uit gemeenten Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop een middag Theater Surprise Show ‘Zeikwijf in (Mantel)zorgland’. Alle mantelzorgers zijn van harte welkom. In Nieuwkoop op zondagmiddag 1 oktober 2023 en in Alphen aan den Rijn op zondagmiddag 29 oktober 2023.

Mantelzorgers zijn inwoners die zorgen voor een familielid, vriend, kennis of buur. Zij leveren dagelijks een topprestatie; ze staan vaak én langdurig voor een naaste klaar.

Theater Surprise Show

Theater Surprise Show Zeikwijf in (Mantel)Zorgland is een unieke voorstelling over een (mantel)zorgmoeder die balanceert tussen overleven en verdrinken, zorgen en zeiken. In de voorstelling wordt mantelzorg op ludieke, maar ook serieuze wijze onder de loep genomen. Maak kennis met mediator, zelfzorgcoach, theatermaker en zorgmoeder Pauline Redlich en haar bijzondere project: 'Geen mantelzorg zonder goede zelfzorg'.

Na de show is er voor mantelzorgers gelegenheid voor een hapje en drankje.

Shows in gemeenten Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop

De Theater Surprise Show wordt georganiseerd:

 in gemeente Nieuwkoop op zondag 1 oktober 2023, van 13.00 tot 17.00 uur, in theater Kaleidoskoop, De Verbinding 2 in Nieuwkoop.

 in gemeente Alphen aan den Rijn op zondag 29 oktober 2023, van 13.00 tot 17.00 uur, in Cultuurcentrum Parkvilla, Cornelis Geellaan 2 in Alphen aan den Rijn.

Aanmelden is noodzakelijk in verband met een beperkt aantal stoelen: meld je aan vóór 22 september (Nieuwkoop) of vóór 20 oktober (Alphen aan den Rijn)

Meer informatie en mogelijkheid tot aanmelden is te vinden via de website:

www.tomindebuurt.nl/dagvandemantelzorg

Je kunt ook contact opnemen met Tom in de buurt, door te bellen naar 088 900 4567 of door een e-mail te sturen naar mantelzorg@tomindebuurt.nl

Mantelzorgcompliment

Mantelzorgers uit de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop kunnen ook het mantelzorgcompliment aanvragen bij Tom in de buurt. Ook jonge mantelzorgers vanaf 6 jaar kunnen een mantelzorgcompliment aanvragen. Aanvragen is mogelijk tot uiterlijk 1 oktober 2023 via www.mantelzorgcomplimenttomindebuurt.nl


Meer nieuws

Calamiteiten 28 sep. 2023 22:08

Huiszoeking in Ter Aar in zaak plofkraken

In een groot onderzoek van de Nederlandse en Duitse politie zijn vier personen aangehouden die worden verdacht van een serie plofkraken. In onder andere Ter Aar werden huiszoekingen verricht.

Calamiteiten 27 sep. 2023 22:19

Passanten redden bestuurster uit auto te water in Vrouwenakker

Woensdagmiddag rukten de hulpdiensten massaal uit voor een voertuig te water aan de Ruigekade in Vrouwenakker. Aldaar was een bestuurster met haar auto de Amstel ingereden. Enkele toevallige passanten redden haar uit het voertuig. (Foto: Politie Kaag & Braassem)

Dieren 27 sep. 2023 15:44

Blauwtong vastgesteld in Ter Aar

In Ter Aar is blauwtong vastgesteld. Deze niet besmettelijke ziekte onder herkauwers, vooral schapen, runderen en geiten, wordt vooral verspreid door knutten (meurzen zoals wij ze noemen) en muggen.

Gezondheid en welzijn 27 sep. 2023 08:40

Voldoet u aan de Beweegrichtlijn?

Beweegt u wel genoeg? Veel mensen zijn geneigd deze vraag met “Ja” te beantwoorden maar in de praktijk blijkt dat slechts 4 van de 10 volwassenen voldoet aan de beweegrichtlijn.

Cultuur 26 sep. 2023 19:46

Naar de Kaleidoskoop

Wat staat er de komende week op het programma bij Kaleidoscoop? In dit bericht de agenda voor de komende week.

Sport 26 sep. 2023 16:38

5 jaar wandelvoetbal bij Altior

Waar en wanneer kun je zo’n 80 grijze (en kale) mannen bij elkaar in een voetbalkantine zien? Welnu, dat kon afgelopen vrijdag (22 september) bij Altior, dat een Walking Football-toernooi organiseerde met deelnemers, afkomstig uit alle windstreken van Nederland: Monnickendam, Voorschoten, Dordrecht, Maarssen, Amstelveen, Hoofddorp, Kamerik en natuurlijk van Altior zelf, met twee teams: Tikkietrug en Effe Breed.