Gondelvaart 2023

Op 9 september 2023 zal de Noordplas in Nieuwkoop bruisen van kleur en creativiteit tijdens Gondelvaart. Dit betoverende evenement, dat jaarlijks vele bezoekers trekt, belooft opnieuw een onvergetelijke avond vol verwondering en spektakel te worden.

Gondelvaart is een uniek en intrigerend evenement waarbij boten, prachtig versierd met een schitterend scala aan lichtjes, langzaam over het rustige water van de Noordplas varen. Wanneer het donker wordt, zullen deze lichtkunstwerken tot leven komen.

Gondelvaart op 9 september 2023 begint om 19:00 uur en belooft een avond vol opwinding en spektakel. Met tientallen prachtig verlichte boten die in een parade langs de kade varen. Het evenement bereikt zijn hoogtepunt om 21:00 uur met een adembenemende vuurwerkshow.

Het spektakel kan worden aanschouwd vanaf boten die in het water zijn of vanaf de kade bij de jachthaven van Tijsterman. De keuze is aan de bezoekers, maar ongeacht waar ze besluiten te kijken, zal de betovering van de Gondelvaart hen zeker in zijn greep houden.

Deelnemers aan Gondelvaart hebben niet alleen de kans om hun creativiteit en vakmanschap te tonen, maar ze maken ook kans op prijzen. Dit jaar zijn er zes prijzen te winnen, verdeeld over twee categorieën:

• Mooist Verlichte Kleine Boot: Drie prijzen worden toegekend aan de meest verbluffend verlichte kleine boten. Deze categorie moedigt deelnemers aan om op innovatieve wijze gebruik te maken van licht en kleur om een onvergetelijke indruk achter te laten.
• Mooist Verlichte Grote Boot: De andere drie prijzen worden toegekend aan de meest indrukwekkend verlichte grote boten. Hier kunnen deelnemers hun creativiteit de vrije loop laten en grotere boten transformeren in drijvende kunstwerken van licht.

De Gondelvaart 2023 op de Noordplas in Nieuwkoop belooft een avond te worden, ben jij erbij?


Meer nieuws

Calamiteiten 28 sep. 2023 22:08

Huiszoeking in Ter Aar in zaak plofkraken

In een groot onderzoek van de Nederlandse en Duitse politie zijn vier personen aangehouden die worden verdacht van een serie plofkraken. In onder andere Ter Aar werden huiszoekingen verricht.

Calamiteiten 27 sep. 2023 22:19

Passanten redden bestuurster uit auto te water in Vrouwenakker

Woensdagmiddag rukten de hulpdiensten massaal uit voor een voertuig te water aan de Ruigekade in Vrouwenakker. Aldaar was een bestuurster met haar auto de Amstel ingereden. Enkele toevallige passanten redden haar uit het voertuig. (Foto: Politie Kaag & Braassem)

Dieren 27 sep. 2023 15:44

Blauwtong vastgesteld in Ter Aar

In Ter Aar is blauwtong vastgesteld. Deze niet besmettelijke ziekte onder herkauwers, vooral schapen, runderen en geiten, wordt vooral verspreid door knutten (meurzen zoals wij ze noemen) en muggen.

Gezondheid en welzijn 27 sep. 2023 08:40

Voldoet u aan de Beweegrichtlijn?

Beweegt u wel genoeg? Veel mensen zijn geneigd deze vraag met “Ja” te beantwoorden maar in de praktijk blijkt dat slechts 4 van de 10 volwassenen voldoet aan de beweegrichtlijn.

Cultuur 26 sep. 2023 19:46

Naar de Kaleidoskoop

Wat staat er de komende week op het programma bij Kaleidoscoop? In dit bericht de agenda voor de komende week.

Sport 26 sep. 2023 16:38

5 jaar wandelvoetbal bij Altior

Waar en wanneer kun je zo’n 80 grijze (en kale) mannen bij elkaar in een voetbalkantine zien? Welnu, dat kon afgelopen vrijdag (22 september) bij Altior, dat een Walking Football-toernooi organiseerde met deelnemers, afkomstig uit alle windstreken van Nederland: Monnickendam, Voorschoten, Dordrecht, Maarssen, Amstelveen, Hoofddorp, Kamerik en natuurlijk van Altior zelf, met twee teams: Tikkietrug en Effe Breed.