Golfdag Lionsclub Uithoorn/De Kwakel op Liemeer

De 24e editie van de jaarlijkse Golfdag van Lionsclub Uithoorn/De Kwakel vond dit jaar plaats bij G&CC Liemeer: op vrijdag 1 september. Deelnemers konden een flight kopen voor € 1000,- en verzekeren zich hiermee van een volledig verzorgde dag voor twee of drie van hun golfmaatjes, waarop niets ontbrak: een hapje en een drankje in de baan en na afloop een gezellig borreluurtje èn diner.

Maar liefst 18 flights hadden zich aangemeld en ondanks de sombere weersvoorspelling vielen de eerste regenbuien pas tijdens het diner, toen iedereen al gezellig in het clubhuis zat.

Lions zetten zich belangeloos in om anderen te helpen. Met zo'n 1,4 miljoen leden zijn zij al meer dan 100 jaar actief over de hele wereld en vormen zich daarmee de grootste serviceorganisatie ter wereld. In Nederland bestaan ruim 435 Lionsclubs met ruim 10.000 leden. Elke Lionsclub kiest zijn eigen projecten. Veel clubs zetten zich in voor lokale doelgroepen, zoals kwetsbare jongeren of mensen met een beperking. Vaak kiezen ze projecten die in het verlengde liggen van de internationale kernthema's: honger, blindheid/oogziekten (vision), kinderkanker, duurzame leefomgeving, diabetes, jeugd, hulp bij rampen en humanitaire hulp.

Lionsclub Uithoorn/De Kwakel koos vandaag voor twee doelen: De Esther Vergeer Foundation en de G-golfers van G&CC Liemeer.

De Esther Vergeer Foundation werd in 2014 opgericht door Esther Vergeer, voormalig rolstoeltennisster en Paralympisch kampioene. De Foundation maakt sporten voor kinderen met een lichamelijke beperking en/of chronische aandoening bij een reguliere sportvereniging mogelijk.

Golfclub Liemeer geeft mensen met een lichamelijke beperking (LG) en met een (aangeboren) verstandelijke beperking (VG) de mogelijkheid om te golfen. De club heeft hiertoe een G-golf-commissie opgericht, die activiteiten èn ondersteuning en begeleiding organiseert. Liemeer beschikt tevens over een zgn. Paragolfer. Een speciale rolstoel, zodat mensen met bijv. een dwarslaesie rechtop kunnen staan en exact achter of naast hun bal kunnen manoeuvreren.

De opbrengst van de Golfdag werd nog verhoogd door een loterij en speciale veiling. Diverse items, variërend van een sauna-arrangement tot een midweek golfreis naar Spanje, werden bij opbod verkocht.

Na een geweldige golfdag werd tenslotte de opbrengst bekend gemaakt en de cheques uitgedeeld door de president van de Lionsclub Martin van Miltenburg. De Esther Vergeer Foundation kreeg € 15.000 toebedeeld en de G-golfers van Liemeer maar liefst € 4000,-.


Meer nieuws

Calamiteiten 28 sep. 2023 22:08

Huiszoeking in Ter Aar in zaak plofkraken

In een groot onderzoek van de Nederlandse en Duitse politie zijn vier personen aangehouden die worden verdacht van een serie plofkraken. In onder andere Ter Aar werden huiszoekingen verricht.

Calamiteiten 27 sep. 2023 22:19

Passanten redden bestuurster uit auto te water in Vrouwenakker

Woensdagmiddag rukten de hulpdiensten massaal uit voor een voertuig te water aan de Ruigekade in Vrouwenakker. Aldaar was een bestuurster met haar auto de Amstel ingereden. Enkele toevallige passanten redden haar uit het voertuig. (Foto: Politie Kaag & Braassem)

Dieren 27 sep. 2023 15:44

Blauwtong vastgesteld in Ter Aar

In Ter Aar is blauwtong vastgesteld. Deze niet besmettelijke ziekte onder herkauwers, vooral schapen, runderen en geiten, wordt vooral verspreid door knutten (meurzen zoals wij ze noemen) en muggen.

Gezondheid en welzijn 27 sep. 2023 08:40

Voldoet u aan de Beweegrichtlijn?

Beweegt u wel genoeg? Veel mensen zijn geneigd deze vraag met “Ja” te beantwoorden maar in de praktijk blijkt dat slechts 4 van de 10 volwassenen voldoet aan de beweegrichtlijn.

Cultuur 26 sep. 2023 19:46

Naar de Kaleidoskoop

Wat staat er de komende week op het programma bij Kaleidoscoop? In dit bericht de agenda voor de komende week.

Sport 26 sep. 2023 16:38

5 jaar wandelvoetbal bij Altior

Waar en wanneer kun je zo’n 80 grijze (en kale) mannen bij elkaar in een voetbalkantine zien? Welnu, dat kon afgelopen vrijdag (22 september) bij Altior, dat een Walking Football-toernooi organiseerde met deelnemers, afkomstig uit alle windstreken van Nederland: Monnickendam, Voorschoten, Dordrecht, Maarssen, Amstelveen, Hoofddorp, Kamerik en natuurlijk van Altior zelf, met twee teams: Tikkietrug en Effe Breed.