Golfdag Lionsclub Uithoorn/De Kwakel op Liemeer

De 24e editie van de jaarlijkse Golfdag van Lionsclub Uithoorn/De Kwakel vond dit jaar plaats bij G&CC Liemeer: op vrijdag 1 september. Deelnemers konden een flight kopen voor € 1000,- en verzekeren zich hiermee van een volledig verzorgde dag voor twee of drie van hun golfmaatjes, waarop niets ontbrak: een hapje en een drankje in de baan en na afloop een gezellig borreluurtje èn diner.

Maar liefst 18 flights hadden zich aangemeld en ondanks de sombere weersvoorspelling vielen de eerste regenbuien pas tijdens het diner, toen iedereen al gezellig in het clubhuis zat.

Lions zetten zich belangeloos in om anderen te helpen. Met zo'n 1,4 miljoen leden zijn zij al meer dan 100 jaar actief over de hele wereld en vormen zich daarmee de grootste serviceorganisatie ter wereld. In Nederland bestaan ruim 435 Lionsclubs met ruim 10.000 leden. Elke Lionsclub kiest zijn eigen projecten. Veel clubs zetten zich in voor lokale doelgroepen, zoals kwetsbare jongeren of mensen met een beperking. Vaak kiezen ze projecten die in het verlengde liggen van de internationale kernthema's: honger, blindheid/oogziekten (vision), kinderkanker, duurzame leefomgeving, diabetes, jeugd, hulp bij rampen en humanitaire hulp.

Lionsclub Uithoorn/De Kwakel koos vandaag voor twee doelen: De Esther Vergeer Foundation en de G-golfers van G&CC Liemeer.

De Esther Vergeer Foundation werd in 2014 opgericht door Esther Vergeer, voormalig rolstoeltennisster en Paralympisch kampioene. De Foundation maakt sporten voor kinderen met een lichamelijke beperking en/of chronische aandoening bij een reguliere sportvereniging mogelijk.

Golfclub Liemeer geeft mensen met een lichamelijke beperking (LG) en met een (aangeboren) verstandelijke beperking (VG) de mogelijkheid om te golfen. De club heeft hiertoe een G-golf-commissie opgericht, die activiteiten èn ondersteuning en begeleiding organiseert. Liemeer beschikt tevens over een zgn. Paragolfer. Een speciale rolstoel, zodat mensen met bijv. een dwarslaesie rechtop kunnen staan en exact achter of naast hun bal kunnen manoeuvreren.

De opbrengst van de Golfdag werd nog verhoogd door een loterij en speciale veiling. Diverse items, variërend van een sauna-arrangement tot een midweek golfreis naar Spanje, werden bij opbod verkocht.

Na een geweldige golfdag werd tenslotte de opbrengst bekend gemaakt en de cheques uitgedeeld door de president van de Lionsclub Martin van Miltenburg. De Esther Vergeer Foundation kreeg € 15.000 toebedeeld en de G-golfers van Liemeer maar liefst € 4000,-.


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.

Calamiteiten 10 jul. 2024 17:23

Broodje veroorzaakt brand in Nieuwkoop

Aan de Waterleliestraat in Nieuwkoop werd woensdagmiddag een woningbrand gemeld. Het liep gelukkig met een sisser af.

Sport 10 jul. 2024 14:35

Strooplikkerstoernooi weer succesvol afgesloten

Als vanouds was het Strooplikkerstoernooi (41e editie) weer een oer-gezellige week met veel tennisplezier voor de spelers èn publiek uit de wijde omgeving (Zoetermeer, Den Haag, Oude Wetering, Rotterdam etc.).

Mijn Club 10 jul. 2024 09:12

Mijn Club: Postduivenvereniging De Witpen

Het eerste wat opvalt bij binnenkomst in clubgebouw de WenS: géén oude(re) mannen in ’n grijze stofjas, maar in plaats daarvan: jonge mannen met een biertje aan de bar. ”Nee, dat was misschien vroeger wel zo, maar nu echt niet meer".

Natuur en recreatie 9 jul. 2024 13:43

40 jaar 4Daagse Nijmegen

Het was in 1984 een groepje collega’s, die bij de Raad van Arbeid in Leiderdorp werkten en zin kregen om samen aan de Vierdaagse mee te gaan doen. Zoveel jaar na het begin is het  onduidelijk of zij indertijd méér zin hadden om daar te gaan stappen òf echt te gaan te lopen?! Het werd uiteindelijk: Wandelen èn stappen!