Google Earth

'Goedkoopste tankstation in Zuid Holland staat in Vrouwenakker'

Zoek je in de provincie Zuid Holland het goedkoopste plekje om te tanken, dan zit je volgens een onderzoek van verzekeraar Independer goed in de gemeente Nieuwkoop. Het goedkoopste tankstation staat volgens Independer in Vrouwenakker.

Dat benzineprijzen flink kunnen stijgen en langzaam dalen weet iedere automobilist. Het onderzoek geeft uiteraard een momentopname, maar samen met tankstations in Delft en Middelharnis is het tankstation bij H.J. Van Rijn & Zn. net voor de brug in Vrouwenakker de goedkoopste. Hier tanken scheelt je euro's op een tank benzine.

Momenteel betaal je in Nederland gemiddeld € 2,003 voor een liter benzine, al kunnen deze kosten sterk variëren per pomp. Zelfs binnen dezelfde gemeente zijn er enorme prijsverschillen, die kunnen oplopen tot 43 cent per liter. Op een volle tank van 50 liter scheelt dat € 21,50.

In Zuid-Holland kostte de goedkoopste benzine tijdens het onderzoek € 1,909 per liter (peildatum 23 en 24 juni), terwijl je bij de duurste tankstations van de provincie tot € 2,239 per liter betaalt. Een verschil van 33 cent, wat op een volle tank van 50 liter maar liefst € 16,50 kan schelen.

Kijken we naar de prijzen van dit moment (4 juli) dan zijn de prijzen in onze gemeente als volgt (bron: DirectLease)

1.H.J. Van Rijn & Zn. Vrouwenakker € 1,899
2. Fieten Olie Nieuwveen € 1,959
3. BP Express Ter Aar € 1,939
4. Esso Express Ter Aar € 1,949
5. BP Nieuwkoop € 2,009
6. Esso Van der Geest Papenveer € 2,089

 

Het volledige onderzoek van Independer vind je hier: https://www.independer.nl/autoverzekering/info/onderzoek/brandstofprijzen-2024


Meer nieuws

Verkeer en vervoer 16 jul. 2024 14:51

Werkzaamheden N231 Blokland en Achterweg

De provincie voert onderhoud uit op de provinciale weg N231 (Blokland en Achterweg) van 29 juli tot en met 19 augustus 2024. De weg is dan afgesloten.

Maatschappij 15 jul. 2024 14:52

BandGebeuren haalt 1500 euro op voor Bunkamp Noorden

Het bedrag werd maandag jl. overhandigd door Allan den Hertog, en Benjamin Verduijn aan bestuursleden van de organisatie Frank Kalshoven en Learoyd van der Haven. BandGebeuren 2024 werd zondag 26 mei gehouden. Het is een evenement waar een aantal bands optreedt. Die bands waren eerder dit jaar bij loting samengesteld uit een groep van tegen de dertig muzikanten.

Natuur en recreatie 15 jul. 2024 10:14

Ingebruikstelling Vuilwaterstation in Nieuwkoop

Vrijdagmiddag 5 juli jl. is in Nieuwkoop aan De Hoogt (in de bocht van de Nieuwveenseweg naar de Noordenseweg) een vuilwaterstation in gebruik genomen. Dit vuilwaterstation maakt het mogelijk om het zogenaamde 'zwarte water' (afvalwater van het toilet) op een milieuverantwoorde manier af te voeren.

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.