Dorpsboerderij Nieuwkoop

Goede herstart dorpsboerderij

Dorpsboerderij Nieuwkoop draait weer bijna als vanouds. Bijna, want de gevederde bewoners zijn er niet meer. Na een vervelende en verdrietige periode willen de vrijwilligers bij de dorpsboerderij er weer flink tegenaan.

"Er is enorm meegeleefd vanuit de Nieuwkoopse gemeenschap," zo laat een woordvoerder namens de dorpsboerderij weten. "De impact van vogelgriep was enorm, maar steunbetuigingen waren overweldigend.  Er kwamen kaartjes, cadeautjes en andere vormen van steunbetuigingen. Dat heeft ons gesterkt om door te gaan."

Momenteel wordt er door de vrijwilligers hard gewerkt aan de kippenschuur. De plafonds worden vernieuwd, er wordt geverfd en er komt nieuw gaas. Onzeker is of er ook daadwerkelijk weer nieuw pluimvee komt, want het risico van vogelgriep is niet verdwenen.

Terwijl de dorpsboerderij opnieuw start en winterklaar wordt gemaakt, hebben al veel trouwe bezoekers zich laten zien. Ook dat waarderen de vrijwilligers zeer. Het was de laatste weken zelfs gezellig druk.

Zowel bij het opknappen van de dorpsboerderij, het voederen en verzorgen van de dieren en bij het ontvangen van bezoekers zijn en blijven vrijwilligers van harte welkom.

Vraag er eens naar als u op bezoek bent. Openingstijden zijn:

Dinsdag, woensdag en zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur en donderdag van 10:00 tot 13:00 uur.


Meer nieuws

Gemeente vandaag 15:35

Gemeentehuis beklad tegen komst AZC

Het gemeentehuis van Nieuwkoop is afgelopen nacht beklad. De teksten zijn gericht tegen de mogelijke komst van een AZC. De gemeenteraad bespreek donderdagavond of samen met buurgemeente Kaag & Braassem naar een locatie wordt gezocht.

Cultuur vandaag 14:25

Programma Kaleidoskoop

Op het programma van Theater Kaleidoskoop in Nieuwkoop de komende week: Theater: Whisky proeverij, Gerard Alderliefste & Friends met “Une Belle Histoire” en Film: the Miracle Club.

Sport vandaag 13:04

YoLo Judo start in Nieuwkoop: Hajimé!

Vanaf half mei start een nieuwe Judoschool in Nieuwkoop: YoLo Judo. Op zowel 15 als 22 mei zijn er speciale introductiedagen in sporthal De Steupel om kennis te maken met dit nieuwe initiatief voor jeugd-judo.

Blog vandaag 11:11

Ernstige bedreigingen

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Deze keer over Ernstige bedreigingen.

Sport gisteren 19:48

Terugblikken op het afgelopen weekend

De meivakantie wordt geopend met Koningsdag in het weekend. Dus is er geen speelronde in de diverse competities, maar zijn er louter festiviteiten. Onze verslaggever Theo Leliveld keek terug op de sportieve prestaties...