Dorpsboerderij Nieuwkoop

Goede herstart dorpsboerderij

Dorpsboerderij Nieuwkoop draait weer bijna als vanouds. Bijna, want de gevederde bewoners zijn er niet meer. Na een vervelende en verdrietige periode willen de vrijwilligers bij de dorpsboerderij er weer flink tegenaan.

"Er is enorm meegeleefd vanuit de Nieuwkoopse gemeenschap," zo laat een woordvoerder namens de dorpsboerderij weten. "De impact van vogelgriep was enorm, maar steunbetuigingen waren overweldigend.  Er kwamen kaartjes, cadeautjes en andere vormen van steunbetuigingen. Dat heeft ons gesterkt om door te gaan."

Momenteel wordt er door de vrijwilligers hard gewerkt aan de kippenschuur. De plafonds worden vernieuwd, er wordt geverfd en er komt nieuw gaas. Onzeker is of er ook daadwerkelijk weer nieuw pluimvee komt, want het risico van vogelgriep is niet verdwenen.

Terwijl de dorpsboerderij opnieuw start en winterklaar wordt gemaakt, hebben al veel trouwe bezoekers zich laten zien. Ook dat waarderen de vrijwilligers zeer. Het was de laatste weken zelfs gezellig druk.

Zowel bij het opknappen van de dorpsboerderij, het voederen en verzorgen van de dieren en bij het ontvangen van bezoekers zijn en blijven vrijwilligers van harte welkom.

Vraag er eens naar als u op bezoek bent. Openingstijden zijn:

Dinsdag, woensdag en zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur en donderdag van 10:00 tot 13:00 uur.


Meer nieuws

Cultuur gisteren 12:17

Wordt Nederland preutser? Ontdek het zelf in de expositie BLOOTGEWOON-2

Vanwege het overweldigende succes van vorig jaar heeft de Modeltekengroep Nieuwkoop gemeend dit jaar een vervolgexpositie te maken met als titel BLOOTGEWOON-2. Heeft u vorig jaar gemist, kom dan nu kijken in de herkansing. En was u vorig jaar wel van de partij? Kom dan ook want er is weer veel nieuws te zien en te beleven.

Rechtszaak 9 dec. 2023 14:34

Gemeente Nieuwkoop zet beroep tegen natuurvergunning Schiphol door

De gemeenteraad van Nieuwkoop heeft besloten het beroep tegen de natuurvergunning van Schiphol voort te zetten. Schiphol kreeg de vergunning in september. De raad ziet dat er voldoende juridische gebreken zijn om de vergunning aan te vechten.

Maatschappij 8 dec. 2023 10:40

Kerstmarkt bij Ipse de Bruggen Nieuwveen

Niet vergeten: Op donderdag 14 december is de Kerstmarkt in tuincentrum de Olifant, achter op landgoed Ursula in Nieuwveen. “Klanten zijn welkom van 10:00 tot 17:00 uur, zegt dagbestedings-begeleider Joke Loos. “We verkopen van alles: kerststukjes, vogelvoerstukken, insectenhotels en nog véél meer. En alles zelf gemaakt door onze cliënten: vriendelijk geprijsd en van alles bestaat er maar één!”

Muziek 7 dec. 2023 13:25

Kerstsamenzang op zondag 17 december

“Ja, we mogen weer: op zondagmiddag om 15:00 uur in de H. Adrianuskerk in Langeraar!” zegt Louis Hoogervorst, lid van de werkgroep Kerstsamenzang, bestaande uit vertegenwoordigers van de hervormde-, gereformeerde- en katholieke kerk. “We kregen vorig jaar zoveel leuke reacties; veel oudere mensen blijken liever overdag nog op pad te gaan, dan in het donker en er waren trouwens ook heel wat gezinnen met jonge kinderen. Ondanks dat het overdag is, zorgen we tòch dat de kerk sfeervol wordt verlicht.”

Dieren 6 dec. 2023 21:57

Honden mogen weer los in deel park Buytenwech

Honden mogen weer loslopen in het noordelijke deel van park Buytenwech in Nieuwkoop. De gemeente had eerder bepaald dat dit niet meer mocht na meldingen van bezorgde inwoners over de combinatie loslopende honden en spelende kinderen. De gemeente draait dit besluit nu terug.