Dorpsboerderij Nieuwkoop

Goede herstart dorpsboerderij

Dorpsboerderij Nieuwkoop draait weer bijna als vanouds. Bijna, want de gevederde bewoners zijn er niet meer. Na een vervelende en verdrietige periode willen de vrijwilligers bij de dorpsboerderij er weer flink tegenaan.

"Er is enorm meegeleefd vanuit de Nieuwkoopse gemeenschap," zo laat een woordvoerder namens de dorpsboerderij weten. "De impact van vogelgriep was enorm, maar steunbetuigingen waren overweldigend.  Er kwamen kaartjes, cadeautjes en andere vormen van steunbetuigingen. Dat heeft ons gesterkt om door te gaan."

Momenteel wordt er door de vrijwilligers hard gewerkt aan de kippenschuur. De plafonds worden vernieuwd, er wordt geverfd en er komt nieuw gaas. Onzeker is of er ook daadwerkelijk weer nieuw pluimvee komt, want het risico van vogelgriep is niet verdwenen.

Terwijl de dorpsboerderij opnieuw start en winterklaar wordt gemaakt, hebben al veel trouwe bezoekers zich laten zien. Ook dat waarderen de vrijwilligers zeer. Het was de laatste weken zelfs gezellig druk.

Zowel bij het opknappen van de dorpsboerderij, het voederen en verzorgen van de dieren en bij het ontvangen van bezoekers zijn en blijven vrijwilligers van harte welkom.

Vraag er eens naar als u op bezoek bent. Openingstijden zijn:

Dinsdag, woensdag en zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur en donderdag van 10:00 tot 13:00 uur.


Meer nieuws

Milieu en duurzaamheid gisteren 14:35

Dorpsraad schoont Langeraarse Plassen

Zwerfafval zorgt voor veel ergernis. Het trekt ongedierte aan en het bederft uitzicht op de natuur in en op het water. Bovendien is zwerfvuil slecht voor natuur, dier en mens: het kan de bodem vervuilen en dieren eten het op of raken er in verstrikt.

Advertorial Cultuur gisteren 11:13

Tsjechovs wereldberoemde De Kersentuin komt naar Alphen

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger schitteren in één van de meest geliefde toneelstukken uit het wereldrepertoire: De Kersentuin van Anton Tsjechov. In deze nieuwe bewerking toont Toneelgroep Maastricht een hilarisch en droefgeestig portret van mensen die de wereld sneller zien veranderen dan ze aankunnen. De toneelklassieker is op 5 april te zien in Theater Castellum.

Overige 16 mrt. 2023 10:19

Inspraakavond 21 maart: aanleg zonnevelden Nieuwkoop

De taskforce RES van Dorpsraad ’Rondom de Plassen’ maakt zich ernstig zorgen over plannen van de gemeente, om de Vierambachtspolder (de polder ten zuiden van Langeraar) - als één van vier potentiële gebieden - aan te wijzen om daar eventueel 110 voetbalvelden aan zonnepanelen aan te leggen.

Politiek 15 mrt. 2023 22:01

Stembiljetten op bij meerdere stembureau’s

Op enkele stembureau's in de gemeente Nieuwkoop waren de stembiljetten voor de waterschapsverkiezingen op. Hierdoor konden meerdere mensen hun stem niet uitbrengen.