Spierziekten Nederland

Goed voor de dag

Dat is het thema van de informatiebijeenkomst, die Spierziekten Nederland organiseert op zaterdag 1 juni in Nieuwkoop.

Elly van Leeuwen, zelf ervaringsdeskundige en als vrijwilliger verbonden aan de Stichting, vertelt: “We hebben een mooi programma met interessante sprekers over diverse onderwerpen, waarmee mensen met een spierziekte, maar natuurlijk ook andere handicaps, hun voordeel kunnen doen: bijvoorbeeld over het aanpassen of verstellen van nieuw gekochte kleding, die soms niet mooi staat of lekker zit als je ’n groot deel van de dag in een rolstoel zit. En over aanpassing van een auto aan je handicap, zodat je toch zelf veilig kunt blijven rijden. Maar er zijn ook informatiekraampjes van bijvoorbeeld Kinetic Balance (speciale kleding voor rolstoelgebruikers) en Wittepoel (voor modieus aangepaste schoenen). En ook een scootmobielspecialist is aanwezig”.

Bezoekers zijn van harte welkom vanaf 13:00 uur in het Ashramcollege (Lindenlaan 1, Nieuwkoop). Entree voor leden van Spierziekte Nederland bedraagt € 5,00, niet leden betalen € 7,50 en hun begeleiders € 1,00.

“Voor de catering en organisatie is het wel belangrijk te weten hoeveel mensen er komen, dus vooraf opgeven via tel.nr: 035-5480480 is wel noodzakelijk,” voegt Elly nog toe. “En, na de presentaties en de infomarkt is nog volop mogelijkheid om - onder genot van een hapje en ’n drankje - na te praten met lotgenoten en ervaringsdeskundigen.”


Meer nieuws

Cultuur vandaag 16:08

Programma Kaleidoskoop

Een nieuw seizoen, met nieuwe sterren en oude bekenden. Vorige week konden we melden dat het programma voor het eerste halfjaar rond is. Daar waren we al trots op. We zijn inmiddels al weer twee stappen verder. Het tweede halfjaar is nu ook bijna helemaal gevuld. Maar het allerleukste nieuws is natuurlijk dat onze website is bijgewerkt en dat je vanaf nu al tickets kunt kopen voor het nieuwe seizoen.

Blog Blog vandaag 15:12

Uit het (Groene) hart gegrepen: SUCCES

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Deze keer over: Succes.

Sport vandaag 12:00

Kale Kenners ontvangen trainersgilde

Aanstaande vrijdag 24 mei is de laatste Kale Kenners van dit seizoen. Zoals de traditie al jaren geldt zijn de traienrs van "onze" clubs uitgenodigd om met de heren het seizoen af te sluiten.

Natuur en recreatie vandaag 09:28

D66 Groene Hart presenteert fietsroute over Europese Unie

De D66 afdeling in het Groene Hart heeft voor de Europese verkiezingen een fietsroute uitgezet door het Groene Hart. De route gaat langs enkele plekken in het Groene Hart waar de Europese Unie invloed op heeft gehad. Bijvoorbeeld met subsidies. Zo ook een aantal locaties in de gemeente Nieuwkoop.

Sport vandaag 06:00

Terugblikken en Vooruitkijken 25 mei

De laatste ronde is aanstaande en daaraan gekoppeld vallen de beslissingen voor de teams. Zeker voor enkele van hen, op Sportief na want zij zijn klaar, zit de spanning er nog vol op...

Cultuur gisteren 15:47

Ga mee op een rockreis met EigenWijs' nieuwste musicalproductie: "Rock School, de musical"

Musicalgroep EigenWijs, een geliefde naam in de theaterwereld van het Groene Hart, presenteert met trots hun nieuwste en meest dynamische productie tot nu toe: "Rock School, de musical". Deze energieke voorstelling zal op zaterdag 22 en zondag 23 juni te zien zijn in Theater Castellum en belooft een echte rock ervaring te worden voor alle leeftijden.