Gezocht: vrijwilligers voor Taal Lokaal

Stichting Participatie Academie Nieuwkoop (= SPAN ) zoekt vrijwilligers voor Taal Lokaal. Taal Lokaal is een taalcafé voor anderstalige Nieuwkopers (statushouders en Oekraïners) die de Nederlandse taal willen oefenen en verbeteren. Het is geen les, maar een plek waar je in een gezellige sfeer nieuwe mensen leert kennen.

Hoe werkt Taal Lokaal?
We praten Nederlands over alledaagse onderwerpen in een ontspannen en gezellige omgeving onder het genot van een kop koffie of thee. Elke keer wordt een ander onderwerp gekozen zoals: gezondheid, cultuur, koken hobby’s, kinderen, school, etc.

Wanneer en waar is Taal Lokaal?
Vanaf vrijdag 19 april 2024 is het Taal Lokaal, iedere vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Taalleerders, taalmaatjes en vrijwilligers zijn hartelijk welkom in De Ringkant, Hazeweg 1 te Nieuwveen.

Wil je als vrijwilliger helpen?
Dat kan en zou geweldig zijn!

Neem dan contact op met Inge van Kampen van de Stichting Participatie Academie Nieuwkoop (= SPAN ). Telefoonnummer: 06 156 761 56 of mail naar secretariaat@span20.nl.

Informatie over wie SPAN is en wat zij doen, vind je op: www.span20.nl.


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.

Calamiteiten 10 jul. 2024 17:23

Broodje veroorzaakt brand in Nieuwkoop

Aan de Waterleliestraat in Nieuwkoop werd woensdagmiddag een woningbrand gemeld. Het liep gelukkig met een sisser af.

Sport 10 jul. 2024 14:35

Strooplikkerstoernooi weer succesvol afgesloten

Als vanouds was het Strooplikkerstoernooi (41e editie) weer een oer-gezellige week met veel tennisplezier voor de spelers èn publiek uit de wijde omgeving (Zoetermeer, Den Haag, Oude Wetering, Rotterdam etc.).

Mijn Club 10 jul. 2024 09:12

Mijn Club: Postduivenvereniging De Witpen

Het eerste wat opvalt bij binnenkomst in clubgebouw de WenS: géén oude(re) mannen in ’n grijze stofjas, maar in plaats daarvan: jonge mannen met een biertje aan de bar. ”Nee, dat was misschien vroeger wel zo, maar nu echt niet meer".

Natuur en recreatie 9 jul. 2024 13:43

40 jaar 4Daagse Nijmegen

Het was in 1984 een groepje collega’s, die bij de Raad van Arbeid in Leiderdorp werkten en zin kregen om samen aan de Vierdaagse mee te gaan doen. Zoveel jaar na het begin is het  onduidelijk of zij indertijd méér zin hadden om daar te gaan stappen òf echt te gaan te lopen?! Het werd uiteindelijk: Wandelen èn stappen!