The United Ukrainian Ballet Company
Advertorial Cultuur

Gevluchte Oekraïense dansers opnieuw in Castellum: Dancing in Defiance

De United Ukrainian Ballet Company, bestaande uit 60 gevluchte Oekraïense dansers die hun thuisland vanwege de oorlog zijn ontvlucht, danst opnieuw in Castellum.

De company brengt na het succesvolle Giselle - dat na de eerste voorstelling in Castellum furore vierde in Amsterdam, Londen en Melbourne - nu hun tweede voorstelling Dancing in Defiance op vrijdag 10 maart a.s. naar Alphen. Een unieke triple bill met het werk van drie van de meest toonaangevende choreografen van dit moment; Alexei Ratmansky, Jiří Kylián en Sol Léon en Paul Lightfoot.

Dancing in Defiance trotseert de oorlog door zich ‘met dans in plaats van wapens te verweren’, aldus een van de dansers. De drie dansstukken op een avond werken elk op hun eigen manier de titel Dancing in Defiance uit. Alexei Ratmansky’s Wartime Elegy is zijn persoonlijke antwoord op de oorlog en beleeft in Nederland zijn Europese première. De voorstellingen van Kylián (Falling Angels) en Léon en Lightfoot (Step Lightly) zijn bedoeld als een gebaar om het Oekraïense gezelschap van gevluchte dansers te steunen en een warm welkom te heten.

United Ukrainian Ballet Company The United Ukrainian Ballet Company is gevestigd in Den Haag en is onderdeel van de United Ukrainian Ballet Foundation, dat in Nederland is opgericht door danseres Igone de Jongh en Matthijs Bongertman (Senf Theaterpartners) om de Oekraïense ballet- en danscultuur te beschermen, te ondersteunen en te verspreiden.

Theater Castellum biedt als vaste partner van Senf Theaterpartners een week alle ruimte in de Fonds Alphenzaal aan dit gezelschap om opnieuw een gloedvolle tournee voor te bereiden en toont met trots de allereerste voorstelling van Dancing in Defiance op 10 maart. Dansleerlingen van de dansscholen uit Alphen en omgeving krijgen een blik achter de schermen bij dit unieke gezelschap en de gelegenheid om kennis te maken met de makers en de dansers.


Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 15:45

NeuroFitGym

Dat ProMove, bewegen & gezondheid diverse beweegactiviteiten zoals de FysioSport, Pilates en wandelgroepen aanbiedt is bij velen bekend. Maar ook de NeuroFitGym valt onder het beweegaanbod van ProMove.

Gemeente gisteren 12:50

Veel reacties op enquête flexwoningen

In december heeft de gemeente een enquête uitgezet om de behoefte aan flexwoningen onder de inwoners te onderzoeken. Ruim 400 inwoners hebben gereageerd. Meer dan de helft gaf aan zelf interesse te hebben in een flexwoning of iemand te kennen die interesse heeft.     

Advertorial Overige 30 jan. 2023 13:35

Hendrik Groen komt voor de laatste keer naar het theater

In 2020 verscheen een nieuw boek: ‘Het laatste geheime dagboek van Hendrik Groen, 90 jaar’. En een nieuw boek betekent een nieuw toneelstuk waarin Beau Schneider voor de derde keer in de huid kruipt van lievelingsbejaarde Hendrik Groen. Op 18 februari is de voorstelling ‘Opgewekt naar de eindstreep’, waarin dementie een grote rol speelt, te zien in Theater Castellum.

Wonen en bouwen 27 jan. 2023 15:25

Positieve reacties op ontwerp Weteringplein

Op de goed bezochte inloopavond over het ontwerp van de gebouwen en de inrichting van de openbare ruimte van het Weteringplein in Nieuwveen op 25 januari waren veel positieve reacties te horen: ‘Het is mooi om te zien dat er echt gewerkt is met onze ideeën’, en ‘Het zijn mooie gebouwen, passend bij het dorpse karakter van Nieuwveen’.