Archieffoto

Gemeenteraad van Nieuwkoop houdt voor de tweede keer een 'motiemarkt"

De gemeenteraad houdt donderdagavond 19 mei om 20.00 uur voor de tweede keer een ‘motiemarkt’. Inwoners, verenigingen en andere organisaties uit Nieuwkoop kunnen dan ideeën presenteren aan de gemeenteraadsleden. Vorig jaar is de motie-markt digitaal gehouden vanwege Covid-19.

Inwoners, verenigingen en andere organisaties uit de gemeente die een idee hebben om de gemeente, de wijk, de buurt of de dorpskernen beter, mooier, slimmer, socialer, veiliger, interessanter, groener, milieuvriendelijker of levendiger te maken, kunnen zich voor 17 mei aanmelden via griffier@nieuwkoop.nl. Ook ideeën voor de gemeente om minder geld uit te geven zijn welkom.

Tijdens de motiemarkt gaan raadsleden het gesprek met inwoners aan om een beeld van het idee te krijgen. Het is dan aan inwoners om de raadsleden ervan te overtuigen het idee te adopteren. Als een raadslid overtuigd raakt van het idee, kan hij/zij dat idee adopteren. Het raadslid werkt samen met de inwoner het idee uit tot een motie (een verzoek aan het college van burgemeester en wethouders) of een amendement (middel om een raadsbesluit te wijzigen). De leden van de gemeenteraad stemmen dan over dat idee in de vergadering over de financiële stukken op 30 juni 2022. Het kan zijn dat het idee niet over wordt genomen bij de motiemarkt of het niet haalt bij de stemming daarover.

Datum:            19 mei 2022

Tijd:                 20.00 uur

Locatie:           Gemeentehuis, Nieuwveen


Meer nieuws

Advertorial Gezondheid en welzijn gisteren 16:25

“De ervaring in de thuiszorg heeft mij tot een betere arts gemaakt”

Joachim Kikomeko is internist-oncoloog in opleiding in het Amsterdam UMC. Tijdens zijn studententijd in Leiden was hij een aantal jaar thuiszorghulp voor ActiVite. “Ik kan iedere student geneeskunde een bijbaan in de thuiszorg aanraden. Je doet werk dat betekenis heeft en je leert ontzettend veel over je toekomstige patiënten.”

Sport gisteren 11:18

Rotary SUP-Event op Langeraarse plassen

Rotary Ter Aar is de plaatselijke afdeling van de internationale organisatie, waarvan de leden zich inspannen om vanuit een gedeelde passie en betrokkenheid het welzijn van mensen, overal in de wereld, te verbeteren. Een Rotary-club stelt zich ten doel om, met kennis en kunde van de leden, doelen in de plaatselijke of zelfs internationale samenleving te helpen met activiteiten en financiële middelen.

Overige 23 mei 2022 16:08

Schrijversdebuut Giel van Rijn

Wat doe je: nét met pensioen en je zoekt een leuke bezigheid? Dat vult iedereen zelf in maar Giel van Rijn uit Langeraar schreef gewoon een boek! “Tsja, zie het als een eerbetoon aan mijn voorouders, maar ook om iets van de geschiedenis van Langeraar en kennis van oude ambachten - uit de tijd zònder elektriciteit - vast te willen leggen voor de generaties ná ons!”

Advertorial Cultuur 23 mei 2022 12:53

Alles over de start van het nieuwe theaterseizoen

Het programma is klaar, de brochure wordt gedrukt en Castellum maakt zich op voor de verkoop van een nieuw en bruisend theaterseizoen. Er mag alvast verklapt worden dat Waylon, Peter Pannekoek en Van der Laan & Woe in 22/23 naar Castellum komen en er staat nog veel meer moois op stapel...