Gemeente organiseert informatieavond herinrichting Nieuwveenseweg

In 2023 wil de Gemeente Nieuwkoop groot onderhoud uitvoeren aan de Nieuwveenseweg tussen de N231 en de Noordenseweg. Hiervoor wordt op dinsdag 5 juli een informatieavond georganiseerd.

De Nieuwveenseweg vormt op dit moment een scheiding tussen het centrum van Nieuwkoop en de Oranjebuurt. De Nieuwveenseweg wordt door weggebruikers als onveilig ervaren en dan vooral door de kwetsbare verkeersdeelnemers (fietsers en voetgangers). De gemeente wil de oversteekbaarheid daarom verbeteren.

“Uit metingen blijkt dat er te hard wordt gereden en dat de drie oversteken onoverzichtelijk zijn. Bovendien is er niet of nauwelijks een opstelplaats tussen het fietspad en de rijbaan waardoor voetgangers op het fietspad moeten wachten voordat ze kunnen oversteken. Voor voetgangers zijn er geen voorzieningen zoals een zebrapad”, licht de gemeente toe.

Tijdens de bijeenkomst toont de gemeente twee schetsvarianten van de herinrichting van de Nieuwveenseweg. Inwoners krijgen de mogelijkheid om vragen te stellen aan de verkeersdeskundige en hun voorkeur voor één van de ontwerpen uit te spreken. “We verzamelen alle voorkeuren en suggesties en nemen dit mee tijdens het maken van een definitieve keuze voor het herinrichtingsplan.”

Tijd: 19:00 – 20:30 uur
Wanneer: dinsdag 5 juli
Waar: Zalencentrum de Rank, Reghthuysplein 19 in Nieuwkoop


Meer nieuws

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 16:11

Bij Toyota Van Ekris Alphen a/d Rijn zijn ze een beetje gek geworden!

Wordt het een vakantie in eigen land? Of misschien een roadtrip door Europa? Waar u deze zomer ook heen gaat, een goede voorbereiding begint met de zomercheck. De monteurs van Toyota van Ekris Alphen a/d Rijn controleren dan alle cruciale punten, zoals de accu, vloeistoffen en bandenspanning.

Overige gisteren 13:58

Van boer tot bord: Proef het Groene Hart

Steeds meer restaurants in het Groene Hart koken met ingrediënten en producten uit de streek. Om hun ‘van boer tot bord’-werkwijze onder de aandacht te brengen in deze tijd waarin veel te doen is over de boeren, is de campagnewebsite ‘Proef het Groene Hart’ gemaakt. Een platform voor horecaondernemers om zich te presenteren als echte streekproductenlocatie.

Evenementen 3 aug. 2022 11:09

Open Aarlanden 50+: "Gezelligheid is het belangrijkste"

“Het aantal deelnemers voor ons 50+-toernooi loopt wel iets terug. Dat is overal wel zo, horen wij… maar het was weer een geweldige week: mooi weer, geen blessures, leuke mensen en er wordt veel gelachen op de banen en op het terras”, zegt Rianne Ubink, lid van de ’50+- commissie’.