Loek Sassen

Gemeente Nieuwkoop zoekt vrijwilligers van het jaar

Gemeente Nieuwkoop zoekt kandidaten voor de jaarlijkse verkiezing van Vrijwilliger van het jaar.

Simon Slof, lid, van ’de Commissie van Aanbeveling’, die de gemeente adviseert mbt de Vrijwilligersprijs: “Sinds enkele jaren zoeken we specifiek ook - naast de senioren (vanaf 21 jaar) - jonge vrijwilligers (tot 21), die zich inzetten voor de gemeenschap, maar door hun jonge leeftijd (nog) niet over heel lange staat van dienst kunnen beschikken.” Voor hen stelt de gemeente de speciale ’Jeugdvrijwilligersprijs’ beschikbaar. De ’Commissie van Aanbeveling’ bestaat uit inwoners uit diverse woonkernen van gemeente Nieuwkoop, die zelf veel ervaring hebben in vrijwilligerswerk, dat zij deden (of nog doen).

Beide prijzen worden uitgereikt aan inwoners in de gemeente, die zich belangeloos inzetten voor de plaatselijke gemeenschap, hetzij binnen een vereniging of persoonlijk voor mensen in één van de 13 woonkernen. Met uitreiking van de prijzen geeft de gemeente vorm aan haar waardering voor al die duizenden vrijwilligers, die er samen voor zorgen dat het verenigingsleven en maatschappelijke organisaties blijven draaien in Nieuwkoop.

Simon Slof: “En wij hopen, dat de prijsuitreiking anderen ook stimuleert om vrijwilligerswerk te gaan doen.” De prijs bestaat uit een fraai beeldje voor de senioren. De junioren krijgen een mooie sculptuur èn een waardecheque, te besteden aan een zelf gekozen doel in de gemeente.

De prijzen worden dit jaar hopelijk weer gewoon uitgereikt tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente, wat vorig jaar niet lukte om bekende redenen.

Oproep

Wie mensen kent, die het verdienen om beloond te worden voor hun vrijwillige inzet, kan hen altijd aanmelden: hoe meer keuze, hoe beter. Op www.nieuwkoop.nl/vrijwilligersprijs staat het digitale aanmeldformulier. Aanmelden kan nog tot 31 oktober 2021.

Loek Sassen


Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 09:21

Goed nieuws voor jongeren die een woning zoeken

WSN wil dat er voldoende woningen beschikbaar komen voor jongeren met een lager inkomen. Dat is lastig omdat je lang ingeschreven moet staan voor een woning. Daarom gaat WSN een aantal woningen aanbieden speciaal voor jongeren. De woningen worden aangeboden via de website Huren in Holland Rijnland.

Gemeente gisteren 10:13

‘We blijven in beweging'

De maand september werd uitgeroepen tot 'Nieuwkoop on the Move'-maand. Omdat er eindelijk veel meer mocht, konden de verenigingen het nieuwe seizoen weer opstarten. Dat is op veel plaatsen ook goed van de grond gekomen.

Advertorial Gezondheid en welzijn 26 okt. 2021 15:20

Fysiotherapie bij kaakklachten

Nieuwkoop/Ter Aar - Veel mensen ervaren wel eens klachten in het kaakgebied. Vaak worden deze niet herkend. Nog veel minder bekend is de rol die fysiotherapie bij dit soort klachten kan spelen.

Verkeer en vervoer 26 okt. 2021 12:52

Fietsverlichtingsactie zaterdag 6 november

Het is belangrijk dat de verlichting op de fiets het doet. Zeker nu het weer vroeger en langer donker wordt. Ook dit jaar is er daarom weer de fietsverlichtingsactie. Bij vijf rijwielhandelaren uit de gemeente kunt u op zaterdag 6 november gratis uw fietsverlichting laten controleren.

Wonen en bouwen 26 okt. 2021 09:45

Zelfbewoningsplicht nieuwbouwwoningen

Het college van burgemeester en wethouders heeft beleidsregels vastgesteld voor de zelfbewoningsplicht en een anti-speculatiebeding.