pixabay

Gemeente laat asfalteringswerkzaamheden uitvoeren

Gemeente Nieuwkoop laat in september en oktober op diverse wegen onderhoud uitvoeren aan de asfaltverharding. Er wordt geen volledig nieuwe weg aangelegd, maar de bestaande asfaltlagen worden verduurzaamd en er wordt een nieuwe toplaag aangebracht. Er wordt een nieuw soort asfalt gebruikt: EAB (Emulsie Asfaltbeton). Het is gemaakt van speciale materialen die ervoor zorgen dat de weg niet snel slijt of kapotgaat. Het asfalt afstrooien met steentjes bevordert de grip van de voertuigen op de weg.

De gemeente wijst er op dat de weg er na het asfalteren anders uitziet. "Het heeft even nodig voordat de weg de uiteindelijke uitstraling krijgt. Ook het geluid dat het verkeer op deze weg maakt, wordt uiteindelijk minder. Dit duurt een paar weken. De losse steentjes worden door normaal gebruik in de weg gereden. Houdt u aan de maximumsnelheid en voorkom steenslag. Na 2 of 3 weken wordt de weg nog een keer geveegd", aldus de gemeente.

Tijdens de werkzaamheden zijn de wegen afgesloten. Fietsers (afstappen) en voetgangers kunnen er wel door. Ook geldt een parkeerverbod.

Op de volgende locaties en data wordt gewerkt:

Locatie weg afgesloten
Jonge Zevenhovenseweg in Zevenhoven 25, 26 en 27 september van 6.00-18.00 uur
Achterweg in Zevenhoven 3, 4 en 5 oktober van 6.00 - 18.00 uur
Roggeveldweg, Hazeweg en Jan van Blankenpad in Nieuwveen 28 september en 2 oktober van 6.00 - 18.00 uur
(Delen van) Atoomweg, Bedrijfsweg en Energieweg in Nieuwkoop 19 september 19.00 - 6.00 uur
Schoterhoek in Nieuwveen 20 september 19.00 - 6.00 uur en 22 september 19.00 - 6.00 uur

Meer nieuws

Calamiteiten 28 sep. 2023 22:08

Huiszoeking in Ter Aar in zaak plofkraken

In een groot onderzoek van de Nederlandse en Duitse politie zijn vier personen aangehouden die worden verdacht van een serie plofkraken. In onder andere Ter Aar werden huiszoekingen verricht.

Calamiteiten 27 sep. 2023 22:19

Passanten redden bestuurster uit auto te water in Vrouwenakker

Woensdagmiddag rukten de hulpdiensten massaal uit voor een voertuig te water aan de Ruigekade in Vrouwenakker. Aldaar was een bestuurster met haar auto de Amstel ingereden. Enkele toevallige passanten redden haar uit het voertuig. (Foto: Politie Kaag & Braassem)

Dieren 27 sep. 2023 15:44

Blauwtong vastgesteld in Ter Aar

In Ter Aar is blauwtong vastgesteld. Deze niet besmettelijke ziekte onder herkauwers, vooral schapen, runderen en geiten, wordt vooral verspreid door knutten (meurzen zoals wij ze noemen) en muggen.

Gezondheid en welzijn 27 sep. 2023 08:40

Voldoet u aan de Beweegrichtlijn?

Beweegt u wel genoeg? Veel mensen zijn geneigd deze vraag met “Ja” te beantwoorden maar in de praktijk blijkt dat slechts 4 van de 10 volwassenen voldoet aan de beweegrichtlijn.

Cultuur 26 sep. 2023 19:46

Naar de Kaleidoskoop

Wat staat er de komende week op het programma bij Kaleidoscoop? In dit bericht de agenda voor de komende week.

Sport 26 sep. 2023 16:38

5 jaar wandelvoetbal bij Altior

Waar en wanneer kun je zo’n 80 grijze (en kale) mannen bij elkaar in een voetbalkantine zien? Welnu, dat kon afgelopen vrijdag (22 september) bij Altior, dat een Walking Football-toernooi organiseerde met deelnemers, afkomstig uit alle windstreken van Nederland: Monnickendam, Voorschoten, Dordrecht, Maarssen, Amstelveen, Hoofddorp, Kamerik en natuurlijk van Altior zelf, met twee teams: Tikkietrug en Effe Breed.