Gemeente Nieuwkoop

Gemeente bestempelt drie nieuwe hotspotlocaties voor hondencampagne

Poep hoort niet op de stoep! Gemeente Nieuwkoop wil met een hondencampagne extra aandacht geven aan het opruimen van hondenpoep en regels voor het uitlaten van honden. Er worden drie nieuwe locaties geselecteerd voor extra controle in de maanden mei en juni. 

Naast de algemene controle gaan handhavers nu extra controleren of de regels met betrekking tot het uitlaten van honden wel goed nageleefd worden. De drie locaties waar dit zal gebeuren zijn:

  • Fleurstraat, Nieuwkoop
  • De Dobbe, Noordeinde
  • Speelveen, Ter Aar

Op deze hotspots, verkozen via onder andere Verbeter de Buurt, worden ook (tijdelijk) borden opgehangen. Naast het controleren op het opruimen van hondenpoep in de bebouwde kom wordt er ook extra gehandhaafd op honden op speelvelden, schoolpleinen en sportvelden en loslopende honden buiten losloopgebieden. 

Locaties doorgeven

Woon jij in een straat waar hondenpoep altijd blijft liggen? Of weet jij een locatie waar niemand hondenpoep opruimt? Geef een hotspot door via https://www.verbeterdebuurt.nl/. Op deze manier kunnen de handhavers gerichter controleren en zorgt iedereen samen voor een schonere gemeente. 

 


Meer nieuws

Advertorial Gezondheid en welzijn vandaag 16:25

“De ervaring in de thuiszorg heeft mij tot een betere arts gemaakt”

Joachim Kikomeko is internist-oncoloog in opleiding in het Amsterdam UMC. Tijdens zijn studententijd in Leiden was hij een aantal jaar thuiszorghulp voor ActiVite. “Ik kan iedere student geneeskunde een bijbaan in de thuiszorg aanraden. Je doet werk dat betekenis heeft en je leert ontzettend veel over je toekomstige patiënten.”

Sport vandaag 11:18

Rotary SUP-Event op Langeraarse plassen

Rotary Ter Aar is de plaatselijke afdeling van de internationale organisatie, waarvan de leden zich inspannen om vanuit een gedeelde passie en betrokkenheid het welzijn van mensen, overal in de wereld, te verbeteren. Een Rotary-club stelt zich ten doel om, met kennis en kunde van de leden, doelen in de plaatselijke of zelfs internationale samenleving te helpen met activiteiten en financiële middelen.

Overige gisteren 16:08

Schrijversdebuut Giel van Rijn

Wat doe je: nét met pensioen en je zoekt een leuke bezigheid? Dat vult iedereen zelf in maar Giel van Rijn uit Langeraar schreef gewoon een boek! “Tsja, zie het als een eerbetoon aan mijn voorouders, maar ook om iets van de geschiedenis van Langeraar en kennis van oude ambachten - uit de tijd zònder elektriciteit - vast te willen leggen voor de generaties ná ons!”

Advertorial Cultuur gisteren 12:53

Alles over de start van het nieuwe theaterseizoen

Het programma is klaar, de brochure wordt gedrukt en Castellum maakt zich op voor de verkoop van een nieuw en bruisend theaterseizoen. Er mag alvast verklapt worden dat Waylon, Peter Pannekoek en Van der Laan & Woe in 22/23 naar Castellum komen en er staat nog veel meer moois op stapel...