Persconferentie 8 maart

Geen nieuwe versoepelingen, wel ‘correcties’ op huidige maatregelen

’Als de verwachting uitkomt dat begin zomer iedereen die wil minimaal één keer gevaccineerd is, dan is dat het moment dat we weer grote stappen richting het normale leven kunnen zetten’’, zo begint premier Rutte zijn speech. Toch zijn er voor nu nog geen nieuwe versoepelingen. Wel wordt een aantal maatregelen gecorrigeerd. 

‘’De besmettingscijfers en ziekenhuisopnamen zijn al een paar weken stabiel, maar op een te hoog niveau’’, onderbouwt Rutte de keuze om geen nieuwe versoepelingen in te voeren. Wel laat hij weten hoop te hebben dat er over vier maanden flinke stappen gezet kunnen worden. ‘’Maar dat hebben we zelf in de hand.’’

De volgende correcties op de huidige maatregelen zullen vanaf 16 maart gelden:

  • Zwemlessen en afzwemmen voor kinderen tot 12 jaar is vanaf 16 maart weer mogelijk. Wel geldt dat de kinderen bij klachten thuis moeten blijven, ouders buiten het zwembad op hun kind moeten wachten, de kleedkamers open zijn, maar de douches niet
  • Buitensporten vanaf 27 jaar mag vanaf dinsdag 16 maart weer in groepen tot 4 personen
  • Wat betreft het winkelen op afspraak verandert er voor kleine winkels tot 50 vierkante meter niks, zij mogen nog steeds 2 klanten per tijdslot ontvangen. Winkels die groter zijn dan 50 vierkante meter mogen daarbovenop 1 klant per 25 vierkante meter ontvangen, met een maximum van 50 klanten. 

Verder worden de huidige maatregelen, waaronder de avondklok, verlengd tot dinsdag 30 maart. Uitzonderingen gelden tijdens de stemdagen: ambtenaren en vrijwilligers die betrokken zijn bij de verkiezingen of mensen die enkel na 21.00 uur kunnen stemmen, mogen na 21.00 uur over straat. 

Het reisadvies wordt verlengd tot donderdag 15 april. Op de volgende persconferentie, op 23 maart, zal een apart reisadvies voor de meivakantie worden gegeven. Hugo de Jonge en Mark Rutte zijn hoopvol over meer versoepelingen rond Pasen. ‘’Als we de basisregels volgen, dan kan er meer. Dus blijf thuis bij klachten, was je handen en houd anderhalve meter afstand.’’

23 maart volgt de volgende persconferentie.


Meer nieuws

Advertorial Gezondheid en welzijn gisteren 10:52

Jworxout: ''I will, I can, I do!''

''Als je bedenkt wat jij wil bereiken, geloof er dan in dat jij dit kan en doe het dan ook. Maar vaak is er een stemmetje in je hoofd die van alles naar jou schreeuwt.''

Advertorial Sport 10 apr. 2021 13:19

Hockeyclub Nieuwkoop op zoek naar nieuwe talenten

De Nieuwkoopse hockeyvereniging telt momenteel al twee damesteams. Die hockeyelftallen zijn zo vol geraakt dat de club nu een derde team wil oprichten. Hiervoor hebben zij nog wat versterkingen nodig. 

Wonen en bouwen 10 apr. 2021 10:46

Wonen en zorgen tegelijk

De eerste (pre-)mantelzorgwoningen in de gemeente zijn met succes gerealiseerd!

Algemeen 10 apr. 2021 09:10

Fraudegevoelige brief van Nextdoor in omloop in Nieuwkoop

In Nieuwkoop kwam op veel adressen een verdachte brief op de mat. In de brief worden bewoners uitgenodigd om lid te worden van een zogenaamde buurtapp genaamd: Nextdoor. Deze app is in opspraak vanwege identiteitsfraude. Een tip van de redactie: verscheur de brief. 

Advertorial Verkeer en vervoer 9 apr. 2021 16:33

Toyotarijders meest merktrouw

Is uw volgende auto ook weer een Toyota? De kans is groot van wel. EDM onderzocht met het brandswitchmodel de merkloyaliteit van autobezitters in Nederland. Wat blijkt? Nederlanders zijn steeds minder merktrouw, maar Toyotarijders juist steeds meer. Zelfs dure merken zoals BMW en Mercedes-Benz scoren minder goed. Gemiddeld is 50% van de occasionkopers merktrouw, bij nieuwe auto’s is dat 66%. De meest merktrouwe autobezitters? Toyota rijders!