Archieffoto

Ga voor groen met de subsidie Groene Daken

De gemeente Nieuwkoop gaat, met de nieuwe subsidie Groene Daken, bijdragen aan de kosten voor het aanleggen van een groen dak.  

“Naar voorbeeld van de omliggende gemeenten hebben we deze subsidie ingesteld. Naast alle maatregelen om energie te besparen, zetten we ook in op klimaatadaptatie en biodiversiteit. Groene daken slaan regenwater op en bieden een leefomgeving voor insecten. Met deze subsidie ondersteunen we inwoners en ondernemers die hier stappen in willen zetten”, licht wethouder Tom de Kleer toe. 

Inwoners en vereniging van eigenaren (VvE’s) kunnen na het aanleggen van een groen dak tot maximaal € 500 terugkrijgen en bij bedrijven is dit tot maximaal € 5.000. Subsidie aanvragen is mogelijk tot en met 31 december 2024 of tot het subsidiebedrag van € 50.000 op is. 

Een groen dak levert voordelen op: 

  • Een huis of schuur wordt minder warm in de zomer en minder koud in de winter. 
  • Dak gaat langer mee omdat het beter beschermd is tegen extreme weersomstandigheden. 
  • De planten op een groen dak slaan regenwater op; dit belast het riool minder bij (heftige) regenbuien. 
  • Het is een fijne plek voor allerlei nuttige insecten, zoals vlinders en bijen. 
  • Het zorgt voor een schonere lucht. 

Subsidie aanvragen 

De subsidie kent een aantal voorwaarden, zoals dat het pand binnen de grenzen van de gemeente Nieuwkoop ligt. Alle voorwaarden staan op de website. Hier staat ook het aanvraagformulier 


Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 15:45

NeuroFitGym

Dat ProMove, bewegen & gezondheid diverse beweegactiviteiten zoals de FysioSport, Pilates en wandelgroepen aanbiedt is bij velen bekend. Maar ook de NeuroFitGym valt onder het beweegaanbod van ProMove.

Gemeente gisteren 12:50

Veel reacties op enquête flexwoningen

In december heeft de gemeente een enquête uitgezet om de behoefte aan flexwoningen onder de inwoners te onderzoeken. Ruim 400 inwoners hebben gereageerd. Meer dan de helft gaf aan zelf interesse te hebben in een flexwoning of iemand te kennen die interesse heeft.     

Advertorial Overige 30 jan. 2023 13:35

Hendrik Groen komt voor de laatste keer naar het theater

In 2020 verscheen een nieuw boek: ‘Het laatste geheime dagboek van Hendrik Groen, 90 jaar’. En een nieuw boek betekent een nieuw toneelstuk waarin Beau Schneider voor de derde keer in de huid kruipt van lievelingsbejaarde Hendrik Groen. Op 18 februari is de voorstelling ‘Opgewekt naar de eindstreep’, waarin dementie een grote rol speelt, te zien in Theater Castellum.

Wonen en bouwen 27 jan. 2023 15:25

Positieve reacties op ontwerp Weteringplein

Op de goed bezochte inloopavond over het ontwerp van de gebouwen en de inrichting van de openbare ruimte van het Weteringplein in Nieuwveen op 25 januari waren veel positieve reacties te horen: ‘Het is mooi om te zien dat er echt gewerkt is met onze ideeën’, en ‘Het zijn mooie gebouwen, passend bij het dorpse karakter van Nieuwveen’.