ProMove

Fysiotherapie helpt bij lymfoedeem

Lymfoedeem komt vaak voor bij oncologie patiënten maar soms ook als complicatie bij andere aandoeningen. Oedeemfysiotherapie kan dan helpen uw klachten te verminderen.

Lymfoedeem is een aandoening die wordt veroorzaakt door het niet goed functioneren van het lymfestelsel. De aandoening kenmerkt zich het meest door een dikke arm of een dik been, maar het is ook mogelijk dat het vocht zich in de romp ophoopt. Er zijn twee soorten lymfoedeem: de primaire, aangeboren, vorm en de secundaire vorm welke vaak optreedt als complicatie bij een medische, vaak oncologische, behandeling.

Als klachten ondervinden de patiënten onder andere vermoeidheid, een zwaar gevoel, pijn en beperking bij het bewegen. Daarnaast kunnen er, ten gevolge van de lymfoedeem,  huidafwijkingen en infecties ontstaan. Doordat genezen van lymfoedeem niet mogelijk is zal de behandeling zich richten op het terugdringen of niet verder doen toenemen van het oedeem.

De behandeling bij de Oedeemfysiotherapeut bestaat uit een specifieke milde massage techniek met als doel de functie van het lymfesysteem op een adequate manier te ondersteunen oftewel de afvoer van het lymfevocht te bevorderen. Daarnaast is oefentherapie en het geven van voorlichting en advies een belangrijk onderdeel. Indien noodzakelijk kan de behandeling worden ondersteund door specifieke tape technieken, verbandmiddelen of kousen.

Dus, houdt u vocht vast? Heeft u een gezwollen arm of been? Mogelijk heeft u dan baat bij oedeemfysiotherapie. Deze gespecialiseerde vorm van fysiotherapie, ook wel manuele lymfedrainage genoemd, is één van de vele specialisaties bij ProMove, bewegen & gezondheid. In Nieuwkoop/Ter Aar kunt u hiervoor terecht bij Wietske Strijker, Paula Noordegraaf en Femke Cooper.

Wilt u meer weten over dit onderwerp of een afspraak maken? Neem dan, geheel vrijblijvend, via onderstaande informatie contact op met ProMove, bewegen & gezondheid.

- Telefoonnummer 0172-575261
- E-mail naar info@promove.nu

- WhatsApp bericht naar 06-57821791.

- Meer informatie kunt u ook vinden op www.promove.nu


Meer nieuws

Cultuur 10 dec. 2023 12:17

Wordt Nederland preutser? Ontdek het zelf in de expositie BLOOTGEWOON-2

Vanwege het overweldigende succes van vorig jaar heeft de Modeltekengroep Nieuwkoop gemeend dit jaar een vervolgexpositie te maken met als titel BLOOTGEWOON-2. Heeft u vorig jaar gemist, kom dan nu kijken in de herkansing. En was u vorig jaar wel van de partij? Kom dan ook want er is weer veel nieuws te zien en te beleven.

Rechtszaak 9 dec. 2023 14:34

Gemeente Nieuwkoop zet beroep tegen natuurvergunning Schiphol door

De gemeenteraad van Nieuwkoop heeft besloten het beroep tegen de natuurvergunning van Schiphol voort te zetten. Schiphol kreeg de vergunning in september. De raad ziet dat er voldoende juridische gebreken zijn om de vergunning aan te vechten.

Maatschappij 8 dec. 2023 10:40

Kerstmarkt bij Ipse de Bruggen Nieuwveen

Niet vergeten: Op donderdag 14 december is de Kerstmarkt in tuincentrum de Olifant, achter op landgoed Ursula in Nieuwveen. “Klanten zijn welkom van 10:00 tot 17:00 uur, zegt dagbestedings-begeleider Joke Loos. “We verkopen van alles: kerststukjes, vogelvoerstukken, insectenhotels en nog véél meer. En alles zelf gemaakt door onze cliënten: vriendelijk geprijsd en van alles bestaat er maar één!”

Muziek 7 dec. 2023 13:25

Kerstsamenzang op zondag 17 december

“Ja, we mogen weer: op zondagmiddag om 15:00 uur in de H. Adrianuskerk in Langeraar!” zegt Louis Hoogervorst, lid van de werkgroep Kerstsamenzang, bestaande uit vertegenwoordigers van de hervormde-, gereformeerde- en katholieke kerk. “We kregen vorig jaar zoveel leuke reacties; veel oudere mensen blijken liever overdag nog op pad te gaan, dan in het donker en er waren trouwens ook heel wat gezinnen met jonge kinderen. Ondanks dat het overdag is, zorgen we tòch dat de kerk sfeervol wordt verlicht.”

Dieren 6 dec. 2023 21:57

Honden mogen weer los in deel park Buytenwech

Honden mogen weer loslopen in het noordelijke deel van park Buytenwech in Nieuwkoop. De gemeente had eerder bepaald dat dit niet meer mocht na meldingen van bezorgde inwoners over de combinatie loslopende honden en spelende kinderen. De gemeente draait dit besluit nu terug.