Advertorial Gezondheid en welzijn

Fysiotherapie en Ergotherapie na corona

De afgelopen weken is het aantal corona besmettingen binnen de Gemeente Nieuwkoop hard opgelopen. Gelukkig herstellen veel mensen snel maar er is ook een groep die daar lang over doet en  veel last houdt van restklachten.

In tegenstelling tot wat wel gedacht wordt treden deze restklachten niet alleen op bij ouderen maar ook jongeren, die de ziekte hebben doorgemaakt, blijven zitten met langdurige klachten zoals vermoeidheid, een verminderd uithoudingsvermogen, verminderde ademspierkracht, schade aan longen en hart, spierzwakte, gewrichtsklachten en hoofdpijn.

Tijdens de ziekte neemt de spierkracht snel af en ook zijn vaak de longen aangedaan. Door die combinatie kosten eenvoudige dagelijkse handelingen zoals lopen, fietsen, traplopen, en voor sommige patiënten zelfs reiken, tillen, rechtop zitten of zelfs een lepel naar uw mond brengen, veel moeite. In dat geval kunnen de specialisten van Bakker & De Vos u bij deze problemen op de juiste wijze begeleiden. Ergotherapeute Lisa Bosman en de fysiotherapeuten Barrie Boonstra en Femke Cooper zijn de aangewezen personen hiervoor. 

Na het gezamenlijk in kaart brengen van de problemen en de hulpvraag zal de therapie zich in eerste instantie richten het in balans brengen van het energieniveau wat betreft de dagelijkse activiteiten. Vervolgens op het opbouwen van spiermassa en conditie en dit zoveel mogelijk koppelen aan dagelijkse handelingen zoals staan, lopen, wassen, aankleden, huishoudelijke taken en uiteindelijk weer richting hobby, werk en sport.

De revalidatie vraagt, afhankelijk van de mate van complexiteit, een zeer geleidelijke opbouw van de activiteiten en kan soms weken tot maanden duren. De juiste, stap voor stap, fysiotherapeutische- en ergotherapeutische begeleiding en coaching is hierbij van groot belang. De specialisten van Bakker & De Vos werken hierbij, indien nodig,  nauw samen met de huisarts, de diëtiste, de psychosomatische fysiotherapeut of specialisten in het ziekenhuis. Deze behandelingen worden volledig vergoed vanuit de Basisverzekering. (Let op, hierbij wordt wel het Eigen Risico belast)

Ervaart u aanhoudende klachten na besmetting met het COVID-19 virus? Blijf er niet mee doorlopen maar neem contact op met Bakker & De Vos in Nieuwkoop of Ter Aar. Bel 0172-575261/603195,  stuur een mail naar info@bakkerendevos.nl  of een WhatsApp bericht naar 06-57821791. 


Meer nieuws

Advertorial Gezondheid en welzijn gisteren 10:52

Jworxout: ''I will, I can, I do!''

''Als je bedenkt wat jij wil bereiken, geloof er dan in dat jij dit kan en doe het dan ook. Maar vaak is er een stemmetje in je hoofd die van alles naar jou schreeuwt.''

Advertorial Sport 10 apr. 2021 13:19

Hockeyclub Nieuwkoop op zoek naar nieuwe talenten

De Nieuwkoopse hockeyvereniging telt momenteel al twee damesteams. Die hockeyelftallen zijn zo vol geraakt dat de club nu een derde team wil oprichten. Hiervoor hebben zij nog wat versterkingen nodig. 

Wonen en bouwen 10 apr. 2021 10:46

Wonen en zorgen tegelijk

De eerste (pre-)mantelzorgwoningen in de gemeente zijn met succes gerealiseerd!

Algemeen 10 apr. 2021 09:10

Fraudegevoelige brief van Nextdoor in omloop in Nieuwkoop

In Nieuwkoop kwam op veel adressen een verdachte brief op de mat. In de brief worden bewoners uitgenodigd om lid te worden van een zogenaamde buurtapp genaamd: Nextdoor. Deze app is in opspraak vanwege identiteitsfraude. Een tip van de redactie: verscheur de brief. 

Advertorial Verkeer en vervoer 9 apr. 2021 16:33

Toyotarijders meest merktrouw

Is uw volgende auto ook weer een Toyota? De kans is groot van wel. EDM onderzocht met het brandswitchmodel de merkloyaliteit van autobezitters in Nederland. Wat blijkt? Nederlanders zijn steeds minder merktrouw, maar Toyotarijders juist steeds meer. Zelfs dure merken zoals BMW en Mercedes-Benz scoren minder goed. Gemiddeld is 50% van de occasionkopers merktrouw, bij nieuwe auto’s is dat 66%. De meest merktrouwe autobezitters? Toyota rijders!