Fysiotherapie effectief bij schouderklachten

Schouderklachten zijn, samen met lage rug- en nekklachten, veel voorkomende klachten van het bewegingsapparaat. Specifieke fysiotherapie is voor veel van deze klachten dé oplossing.

Bij ProMove, bewegen & gezondheid werken een drietal gespecialiseerde fysiotherapeuten die lid zijn van het Rijnland Schoudernetwerk. Dit netwerk is een samenwerking tussen gespecialiseerde fysiotherapeuten en de schouder orthopeden van het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp. Het doel van het schoudernetwerk is door goed samenwerken de zorg voor de patiënten te optimaliseren.

Schouderklachten kunnen in sommige gevallen erg hardnekkig zijn. Patiënten worden hierdoor op den duur regelmatig verwezen naar de orthopeed met de vraag of er wellicht via een operatieve ingreep iets aan te doen is. Uit onderzoek blijkt echter meer en meer dat een gespecialiseerde fysiotherapeutische behandeling op den duur een beter resultaat geeft. Wel is er vaak een langere periode met behandelingen voor nodig om het optimale resultaat te bereiken.

De behandeling bestaat voornamelijk uit specifieke oefeningen voor de schouderregio. In de beginperiode van de behandeling wordt er vaak samengewerkt met de manueel therapeut omdat er functiestoornissen aanwezig kunnen zijn in de nek,schouder, de bovenrug en soms zelfs in de onderrug, die van invloed zijn op het bewegen in de schouderregio en daarmee de klachten kunnen veroorzaken of in stand houden.

Bij ProMove is de samenwerking tussen de manueel therapeuten en de schouderspecialisten erg makkelijk doordat beide specialisten ruim voorhanden zijn. In het eindstadium van de behandeling wordt, zeker bij sporters, ook samengewerkt met de aanwezige sportfysiotherapeuten die ervoor zorgen dat, indien wenselijk, de patiënt weer op het gewenste sportniveau gebracht wordt.

Wilt u meer weten over dit onderwerp of een afspraak maken? Neem dan via onderstaande informatie contact op met ProMove, bewegen & gezondheid.

- Telefoonnummer 0172-575261

- E-mail naar info@promove.nu

- WhatsApp bericht naar 06-57821791.

- Meer informatie kunt u ook vinden op www.promove.nu


Meer nieuws

Voor Kinderen gisteren 14:20

Coach4you Nieuwkoop zoekt dringend nieuwe coaches m/v

Coach4you werkt al op 22 plaatsen in Nederland, waaronder: Nieuwkoop, Alphen aan den Rijn, Kaag & Braassem. Coach4you helpt kinderen die dat nodig hebben, als zij van basisonderwijs overstappen naar de brugklas in het voortgezet onderwijs.

Mijn Club 11 jun. 2024 14:59

Mijn Club: Stichting Historische Kring Liemeer

“Je vooraankondiging van dit stukje alsof het zou gaan over St Historische Kring Nieuwveen’ klopt niet", begint secretaris Frits Mesman. "Ooit werd St. Historische Kring Zevenhoven opgericht, toen de collectie bodemvondsten (scherven en aardewerk) van Dirk van den Bosch, die hij vond op zijn land aan de Kousweg, werd tentoongesteld in de toenmalige RK Basisschool Johannes de Doper."

Politie 11 jun. 2024 12:54

Opnieuw babbeltruc, nu in Nieuwkoop

De politie waarschuwt voor babbeltrucs in Nieuwkoop. Eerder werden de oplichtingspraktijken al in Woubrugge en Leimuiden toegepast. Wijkagent Angelique roept op om ouders, ooms, tantes enzovoort te waarschuwen.

Natuur en recreatie 11 jun. 2024 08:46

Bijenoase in park Buytewech in Nieuwkoop

In Park Buytewech in Nieuwkoop is een gebied aangewezen welke mag worden omgetoverd tot een bijenoase. Een nieuwe plek waar wilde bijen, hommels, vlinders, andere insecten, amfibieën, vissen en andere (zoog-)dieren kunnen leven.

Gezondheid en welzijn 10 jun. 2024 13:06

Jong in beweging met diverse leuke activiteiten

Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd van 10 tot en met 16 juni organiseren we vrijdag 14 juni 'Jong in Beweging'. Dit is een evenement voor alle jeugd (tot 23 jaar) in onze gemeente. 14 juni is er vanaf 15.00 uur van alles te doen bij Nicolaas Boys in Nieuwveen. Je kunt gamen, voetballen, springen, meewerken aan een groot spandoek en een speur-kleurtocht doen. Ook is er kinderyoga, een drumworkshop, bijen en vlinders knutselen, tekenen en kunst maken met tegeltjes. Voor de allerkleinsten is er een mini hindernisbaantje.