Ingezonden
Advertorial Gezondheid en welzijn

Fysiotherapie effectief bij schouderklachten

Schouderklachten zijn, samen met lage rug- en nekklachten, veel voorkomende klachten van het bewegingsapparaat. Specifieke fysiotherapie is voor veel van deze klachten dé oplossing.

Bij ProMove, bewegen & gezondheid werken een drietal gespecialiseerde fysiotherapeuten, die lid zijn van het Rijnland Schoudernetwerk. In dit netwerk werken de gespecialiseerde fysiotherapeuten samen met de schouder orthopeden van het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp.

Schouderklachten kunnen vaak erg hardnekkig zijn en daardoor worden patiënten op den duur verwezen naar de orthopeed met de vraag of er wellicht via een operatieve ingreep iets aan te doen is. Uit onderzoek blijkt echter meer en meer dat een gespecialiseerde fysiotherapeutische behandeling op den duur een beter resultaat geeft. Wel is er vaak een langere periode met behandelingen voor nodig om het goede resultaat te bereiken.

De behandeling bestaat voornamelijk uit specifieke oefeningen voor de schouderregio. In de beginperiode van de behandeling wordt er vaak samengewerkt met de manueel therapeut omdat er functiestoornissen aanwezig kunnen zijn in de nek/schouderregio, de bovenrug en soms zelfs in de onderrug, die van invloed zijn op het bewegen in de schouderregio en daarmee de klachten kunnen veroorzaken of in stand houden.

Bij ProMove is de samenwerking tussen de manueel therapeuten en de schouderspecialisten erg makkelijk doordat beide specialisten ruim voorhanden zijn. In het eindstadium van de behandeling wordt, zeker bij sporters, ook samengewerkt met de aanwezige sportfysiotherapeuten die er voor zorgen dat de patiënt weer op het gewenste sportniveau gebracht wordt.

Wil je meer weten over dit onderwerp of een afspraak maken? Neem dan contact op met ProMove, bewegen & gezondheid. Bel in Nieuwkoop 0172-575261 of Ter Aar 0172-603195, stuur een mail naar info@promove.nu of een WhatsApp bericht naar 06-57821791.

Meer informatie.


Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 15:45

NeuroFitGym

Dat ProMove, bewegen & gezondheid diverse beweegactiviteiten zoals de FysioSport, Pilates en wandelgroepen aanbiedt is bij velen bekend. Maar ook de NeuroFitGym valt onder het beweegaanbod van ProMove.

Gemeente gisteren 12:50

Veel reacties op enquête flexwoningen

In december heeft de gemeente een enquête uitgezet om de behoefte aan flexwoningen onder de inwoners te onderzoeken. Ruim 400 inwoners hebben gereageerd. Meer dan de helft gaf aan zelf interesse te hebben in een flexwoning of iemand te kennen die interesse heeft.     

Advertorial Overige 30 jan. 2023 13:35

Hendrik Groen komt voor de laatste keer naar het theater

In 2020 verscheen een nieuw boek: ‘Het laatste geheime dagboek van Hendrik Groen, 90 jaar’. En een nieuw boek betekent een nieuw toneelstuk waarin Beau Schneider voor de derde keer in de huid kruipt van lievelingsbejaarde Hendrik Groen. Op 18 februari is de voorstelling ‘Opgewekt naar de eindstreep’, waarin dementie een grote rol speelt, te zien in Theater Castellum.

Wonen en bouwen 27 jan. 2023 15:25

Positieve reacties op ontwerp Weteringplein

Op de goed bezochte inloopavond over het ontwerp van de gebouwen en de inrichting van de openbare ruimte van het Weteringplein in Nieuwveen op 25 januari waren veel positieve reacties te horen: ‘Het is mooi om te zien dat er echt gewerkt is met onze ideeën’, en ‘Het zijn mooie gebouwen, passend bij het dorpse karakter van Nieuwveen’.