Bakker & De Vos
Advertorial Gezondheid en welzijn

Fysiotherapie bij kaakklachten

Nieuwkoop/Ter Aar - Veel mensen ervaren wel eens klachten in het kaakgebied. Vaak worden deze niet herkend. Nog veel minder bekend is de rol die fysiotherapie bij dit soort klachten kan spelen.

De klachten rond de kaak kunnen op verschillende manieren naar voren komen. Dit kan zijn in de vorm van aangezichtspijn, kiespijn, hoofdpijn, oorpijn, vermoeid gevoel in het kaakgebied, oorsuizen, het klemmen of knarsen van kiezen en dergelijke.

Soms is het duidelijk dat het probleem in de kaak zit. Bijvoorbeeld als mensen moeite hebben met het ver genoeg openen van de mond, of problemen ervaren bij het kauwen (van hard voedsel) of gapen. Soms ook is er sprake van krakende of knakkende geluiden bij het bewegen van de kaak. De tandarts of huisarts vinden hier vaak geen verklaring voor en in dat geval kan het zinvol zijn het probleem voor te leggen aan een fysiotherapeut die ervaring heeft met kaakklachten.

De oorzaak van kaakproblemen is meestal gelegen in een combinatie van factoren zoals nekproblemen door een ongunstige houding in het hoofd-/halsgebied, een eerder ongeval, bepaalde eetgewoontes en soms ook door stress.

Bij Bakker & De Vos zijn een aantal manueel therapeuten die zich in deze klachten hebben verdiept en gespecialiseerd. Bij een bezoek aan deze gespecialiseerde fysiotherapeuten zal het probleem allereerst via een intakegesprek in kaart worden gebracht. Daarna volgt lichamelijk onderzoek waarbij gekeken wordt naar de locatie van de klachten en factoren die daarop van invloed zijn. De therapeut zal hierbij onder andere de rug, nek, hoofd en kaakgewricht onderzoeken om een beter beeld te krijgen van de klachten.

Aansluitend wordt er een behandelplan gemaakt en zal de therapeut uitleg geven over wat u kan verwachten van het herstel. De behandeling bestaat meestal uit gerichte oefentherapie waarbij de houding een belangrijke rol speelt. In sommige gevallen is samenwerking noodzakelijk met de psychosomatisch oefentherapeut. Soms, met name bij gecompliceerde problemen, zal verwijzing plaatsvinden naar een orofaciaal fysiotherapeut, dit is een collega die, als superspecialist, uitsluitend kaak patiënten behandeld.

Meer weten? Neem contact op met Bakker & De Vos via 0172-575261/603195, email: info@bakkerendevos.nl of WhatsApp 06-57821791. Informatie vindt u ook op de website www.bakkerendevos.nl.


Meer nieuws

Evenementen vandaag 16:33

Lampen lichtroute blijven nog een maand aan

Zaterdag 27 november was eigenlijk het einde van de derde lichtroute in de gemeenten Nieuwkoop en Alphen aan den Rijn. Maar goed nieuws: de deelnemers van de verlichte proeverijenroute zetten nog een maand langer de lampen op hun boerderij, molen, gemaal of ander karakteristiek pand.

Natuur en recreatie 26 nov. 2021 10:17

Eerste Tiny Forest in de gemeente Nieuwkoop geplant!

Donderdag 25 november was een bijzondere dag! De kinderen van IKC De Vaart staken samen met de buitendienst van de gemeente Nieuwkoop en IVN Natuureducatie de handen uit de mouwen om het eerste Tiny Forest in de gemeente Nieuwkoop te planten. In het ‘Natuurbos’ in Ter Aar staan maar liefst 1.000 jonge boompjes en struiken.

Gemeente 25 nov. 2021 11:23

Zeg NEE tegen geweld tegen vrouwen

Nieuwkoop doet mee aan de internationale campagne Orange the World en zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen. 

Advertorial Gezondheid en welzijn 24 nov. 2021 15:32

Fysiotherapie helpt bij lymfoedeem

Nieuwkoop/Ter Aar - Lymfoedeem komt vaak voor bij oncologie patiënten maar soms ook als complicatie bij andere aandoeningen. Oedeemfysiotherapie kan dan helpen.